OVER ZUID-AFRIKA

Zuid-Afrika is een republiek dat aan de zuidpunt van Afrika ligt. Het land heeft een rijke koloniale geschiedenis, waar onder andere Nederland en Engeland een rol in speelden.
Een groot probleem van het recente Zuid-Afrika is het onderwijs. Door extreme armoede en de nasleep van apartheid in het land is er nog steeds voor velen geen toegang tot educatie of is de kwaliteit slecht.

Als vrijwilliger in Zuid Afrika ga je aan de slag in de achtergestelde wijken (townships) van Port Elizabeth. Jij gaat hier sporttraining geven aan kinderen uit achtergestelde gemeenschappen. De stichting zet sport in als middel om maatschappelijke problemen in deze wijken aan te pakken. De sportlessen zijn bedoeld om kinderen belangrijke competenties bij te leren zoals samenwerking, besluitvaardigheid en leiderschap. Daarnaast bieden wij kinderen educatie aan om hun talent te kunnen ontwikkelen. Ook geven we voorlichting over HIV, aids en gender gelijkheid. Het programma wordt steeds groter. Jaarlijks nemen al zo’n 18.000 kinderen deel aan onze projecten en activiteiten!

Waar kom je terecht?

Je gaat wonen en werken in Port Elizabeth, een stad met ruim 300.000 inwoners. Deze havenstad is gelegen in de Oost Kaap en wordt ook ‘Windy City’ genoemd. De naam verraadt het al: dit gebied is ideaal om te surfen. In Port Elizabeth worden drie talen gesproken: Engels, Afrikaans en Xhosa. De stad is erg levendig, maar is nou niet bepaald mooi te noemen. De regio daarentegen is prachtig. Hier kan je het echte Afrika beleven.

Sporten in Zuid-Afrika

In tegenstelling tot andere landen is voetbal niet de populairste sport in Zuid-Afrika. De bevolking vindt rugby nóg interessanter. De Zuid-Afrikanen zijn ook gek op boksen, cricket en vooruit: ook voetbal. Daarnaast doen de extreme sporten het goed zoals surfen, abseilen en bungee jumpen. De apartheid zie je helaas ook terug in de sportwereld al is dit wel aan het veranderen. Zo is Rugby meer de sport voor de witte bevolking, gaan de ‘coloureds’ graag naar het cricket en is voetbal de sport voor de zwarte bevolking.

aanmelden
Stage lopen Zuid Afrika
Stage lopen Zuid Afrika _netball
blank

basketbaltrainer 

De focus van het basketbalproject in Zuid-Afrika is om basketbaltrainingen en een speelomgevingen te creëren voor enthousiaste spelers in en rond de achtergestelde wijken van Port Elizabeth. Deze basketbalspelers zijn voornamelijk tussen de 8 en 16 jaar oud. Helaas krijgt basketbal niet dezelfde aandacht als andere sporten in Zuid-Afrika en zijn de basisregels van basketbal nog niet altijd even bekend. Hoewel dit misschien wat meer initiatief van jouw kant vereist, zul je hiermee wel een directe impact hebben op het basketbal in Zuid-Afrika. Als vrijwilliger heb je ook een positief impact op de kinderen en jongeren die jouw trainingen volgen.
 

wat ga je doen?

Het doel als basketbaltrainer is niet om de volgende internationale sterspeler van Afrika op te leiden. Je hoeft dus geen gekwalificeerde of zeer ervaren basketbaltrainer te zijn. Zolang je een basiskennis hebt van het spel en plezier beleeft om groepsspellen en -trainingen te organiseren, heb je een grote meerwaarde bij dit basketbalproject en zul je verzekerd zijn van enthousiaste kinderen die graag van jou willen leren.
 
In samenwerking met onze medewerkers in Zuid-Afrika, start je met het organiseren van basketbalclinics en basketbalwedstrijden voor spelers die al deelnemen aan kleinschalige basketbalcompetities. Tijdens je oefeningen van deze deelnemers ligt de focus vooral op het dribbelen en passeren,  positioneren, passen en schieten. Deze reguliere basketbaltrainingen bieden een solide platform om vriendschappen te sluiten en vertrouwen te winnen bij je deelnemers. Je wordt vervolgens uitgenodigd om een ​​aantal formele basketbaltoernooien voor de spelers te organiseren en te helpen bij het onderhouden van een reguliere basketbalcompetitie binnen de achtergestelde wijken. Er is ook een mogelijkheid om je basketbaltrainingen naar de scholen in en rond Port Elizabeth te brengen, door basketbalworkshops en basketbalcoaching voor de jongeren te verzorgen.
 
Als je graag basketbaltrainer wilt worden in Zuid-Afrika raden we je ook aan deel te nemen aan andere sporten om het meeste uit je reis te halen. Basketbal is weliswaar upcoming maar kleiner in vergelijking met de andere sporten. Om je de echte Zuid-Afrika experience mee te geven, raden we dus aan je basketbaltrainingen af te wisselen met andere sporten.
blank
Vrijwilligerswerk Zuid Afrika
hockey sport-Stage Zuid Afrika

hockeytrainer 

De passie voor hockey in Zuid-Afrika is er altijd al geweest. Het nationale team heeft ook indrukwekkende prestaties behaald op internationaal én Olympisch niveau. Helaas krijgt hockey niet dezelfde investeringen en aandacht als andere sporten zoals rugby, cricket en voetbal. Daarom krijgen onze jongeren in de achtergestelde wijken niet de kans om door te groeien in de sport die zij het liefst doen. Via ons hockeyproject kunnen meer jonge spelers nu hockeyen in de hoop zichzelf te kunnen ontwikkelen in deze sport. De lokale hockeytrainers hopen natuurlijk dat er een nieuw generatie hockeytalent uit deze wijken zal opstaan. 
 

Wat ga je doen?

We verwelkomen hockeyvrijwilligers van alle niveau’s. De nadruk ligt op het aangaan van vriendschappen met kinderen van achtergestelde achtergronden door middel van hockey. De eerste fase als hockeytrainer is om hockeylessen voor de kinderen te organiseren en ze te voorzien van fatsoenlijke hockeyuitrusting. Dit is een geweldige manier om relaties met je hockeyspelers op te bouwen en om je eigen zelfvertrouwen als hockeytrainer te ontwikkelen. Daarnaast worden hockeytoernooien georganiseerd die zowel hockeywedstrijden als teambuildingsactiviteiten omvatten. Hoewel de nadruk ligt op de persoonlijke vaardigheden en sportontwikkeling, kun je uitkijken naar getalenteerde hockeyers die wellicht ooit professioneel hockey gaan spelen. De sportacademies waarmee we samenwerken willen graag de jonge atleten identificeren die de volgende generatie pro-hockeyspelers van Zuid-Afrika zullen vormen.
 
Als vrijwillige hockeytrainer in Zuid-Afrika ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en begeleiden van alle hockeytrainingen en hockeywedstrijden voor je hockeyspelers. De beloning is geweldig omdat het natuurlijke hockeyvermogen er vaak is, maar de ervaring van het spelen in een teamstructuur vaak ontbreekt. Door het introduceren van passing, positionering, beweging en teamspelen, zullen je jonge hockeyspelers zich snel ontwikkelen. Je krijgt ook veel steun van de andere vrijwillige sporttrainers en onze lokale medewerkers.

Het is ook mogelijk om zelf bij een lokaal team te spelen en in de weekenden eventueel een wedstrijd te spelen. Samen met andere vrijwilligers/stagiairs kom je dan in een echt Zuid-Afrikaans team. 

blank
blank
blank

Rugbytrainer 

Zuid-Afrikanen zijn zeer gepassioneerd als het om rugby gaat en ze staan internationaal gezien dan ook zeer ​​bekend als een harde en technische kracht. Hoewel rugby een passie is voor velen, kunnen maar heel weinig mensen het spel spelen. Laat staan hoeveel mensen de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen in een goed gestructureerde omgeving. Veelbelovende rugbyspelers wonen in en rond de vele achtergestelde wijken van Zuid-Afrika, maar hun sporttalent is nog niet ontdekt en onontwikkeld. De mogelijkheden om rugby te spelen in deze wijken zijn zeer beperkt, maar je zult ook zien dat er geïmproviseerde rugbywedstrijden op straat worden georganiseerd. Veel kinderen dromen ervan om de volgende international te worden die Zuid-Afrika opnieuw de wereldtitel zal geven. Helaas blijft dit voor de meesten ook een droom, simpelweg omdat ze de kans niet krijgen om het spel te spelen.
 

wat ga je doen?

Als rugbytrainer kunnen de dromen van deze jongeren worden omgezet naar realiteit. De nadruk ligt niet op het ontwikkelen van de volgende internationale rugbyspelers van Afrika, maar op het omgaan met kinderen uit achtergestelde wijken. Wat je achtergrond ook is, wij zijn er zeker van dat je iets positiefs kunt bieden aan de kinderen en projecten waar je aan meewerkt.
 
Je staat onder leiding van ons team in Zuid-Afrika en je lessen zullen voornamelijk op de scholen in en rondom Port Elizabeth plaatsvinden. Je focus als rugbytrainer is om te helpen bij het organiseren van trainingsklinieken en rugbywedstrijden voor de kinderen en hen te voorzien van fatsoenlijke rugby-uitrusting. Dit zal een geweldige zijn voor jou maar ook voor onze jongeren. Via deze trainingen zul je vriendschappen opbouwen die je van de rest van je leven bij je blijven.
 
Als vrijwilliger in Zuid-Afrika ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van alle rugbytrainingen en wedstrijden voor je rugbyspelers. De beloningen zijn geweldig omdat het sporttalent er vaak is, maar het begrijpen van de basisregels en enige vorm van structuur vaak ontbreekt. Door eenvoudige trainingen in vaardigheden als, beweging, positionering en teamspel te introduceren zullen de rugbyspelers zich snel ontwikkelen. Uiteraard sta je er nooit alleen voor en word je ondersteund door de andere vrijwilligers en onze lokale medewerkers. Deze hebben eigen trainingsmethodes en ideeën over rugby en delen deze graag met je.
blank
blank
Sport vrijwilligerswerk Zuid Afrika

tennistrainer

Tennis heeft het imago om een ​​sport te zijn die geassocieerd wordt met mensen van rijke achtergronden. Hoewel Zuid-Afrika door de jaren heen veel topspelers heeft gehad, zoals Wayne Ferreira, David Adams en Wesley Moodie, is er geen enkele afkomstig uit de achtergestelde wijken van Zuid-Afrika. Dat is aan de ene kant gek omdat er wel degelijk een grote passie voor de sport is bij onze programma’s maar aan de andere kant ook niet aangezien er geen goede faciliteiten voor de mensen in de achtergestelde wijken aanwezig zijn. Gelukkig kun je via ons tennisproject in Zuid-Afrika samenwerken met lokale organisaties die worden ondersteund door de Roger Federer Foundation. Het doel hiervan is om een ​​aantal jonge tennissers de kans te geven om deze sport te beoefenen in Zuid-Afrika.
 

wat ga je doen?

We verwelkomen vrijwillige trainers van alle niveau’s. De nadruk ligt echter niet op het ontwikkelen van de volgende grote tennisster van Afrika, maar veel meer op het samenzijn met jeugdspelers uit de achterstelde wijken. Je bouwt snel vriendschappen op basis van een gemeenschappelijke passie: de liefde voor tennis. 
 
Tijdens het tennisproject sta je onder begeleiding van ons team in Zuid-Afrika en geef je samen met andere vrijwilligers tennislessen aan jongeren tussen de 6 wen 16 jaar. De eerste fase als tennistrainer is om te helpen bij het organiseren en uitvoeren van trainingsklinieken en tenniswedstrijden voor kinderen. Ook steun je de jonge spelers door hen te voorzien van fatsoenlijke sportkleding. Dit zal een geweldige manier zijn om vriendschappen te sluiten met je tennissers en ook om je eigen zelfvertrouwen als tennistrainer te ontwikkelen. In de tweede fase worden tennistoernooien gepland en uitgevoerd die zowel  tenniswedstrijden als teambuildingsactiviteiten omvatten.
 
Je tennisproject zal altijd plaatsvinden in de achtergestelde wijken van Zuid-Afrika, wat betekent dat er soms een gebrek aan organisatie is. Zolang je echter de mogelijkheid hebt om te accepteren dat dingen niet altijd zoals gepland gaan, zorgt dit juist voor een spannende en lonende ervaring. Je staat er nooit alleen voor en je wordt altijd ondersteunt door speciale locals die worden gefinancierd door de Roger Federer Foundation.
 
Kortom als vrijwillige tennistrainer in Zuid-Afrika ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en begeleiden van alle training- en tenniswedstrijden. Dit is geweldig om te doen omdat het tennistalent er vaak is, maar het begrip van de basistechnieken en regels vaak ontbreekt. Je besteedt daarom tijd aan het introduceren en ontwikkelen van de basisprincipes van tennis. Dit is inclusief de technische aspecten zoals serveren, volleyen en backhand/forehand slagen, waarmee je de spelers kunt verbeteren. Je werkt ook aan de algemene gezondheid en conditie van je spelers, meestal tijdens leuke groepssessies.
sa-football
Vrijwilligerswerk Zuid Afrika
Stage lopen Zuid Afrika

Voetbaltrainer 

Nadat Zuid-Afrika gastland was van het WK in 2010, kon de wereld met eigen ogen zien hoe voetbal hier werd beleefd. In Port Elizabeth kunnen ze ook nog goed herinneren hoe Wesley Sneijder de 2-1 tegen Brazilië in het stadion van Port Elizabeth erin kopte! De achtergestelde wijken waar we actief zijn, zitten ook vol met enthousiaste en vaak getalenteerde jonge voetballers. Helaas zijn de mogelijkheden om te voetballen en om zichzelf te ontwikkelen vaak zeer beperkt voor deze talenten. De voetballers die je gaat trainen vinden plaats op scholen in de achtergestelde wijken en de omliggende plaatsen.
 

wat ga je doen?

Als vrijwillige voetbaltrainer in Zuid-Afrika ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van alle trainingen en voetbalwedstrijden voor de spelers. De beloning die je eruit haalt is geweldig omdat het talent er vaak is maar de kennis over de regels en de structuur ontbreekt. Door structuur aan te brengen en leuke trainingen te verzorgen, ontwikkelen de spelers zich snel. Je krijgt veel steun van de andere vrijwilligers en onze lokale medewerkers.
 
In de eerste fase als voetbaltrainer ga je helpen met het organiseren van trainingen en voetbalwedstrijden. Ook steun je de jonge spelers door hen te voorzien van fatsoenlijke sportkleding. Dit is geweldig voor het vormen van relaties met de voetballers en het ontwikkelen van je eigen zelfvertrouwen.
In de tweede fase worden voetbaltoernooien gepland die voetbalwedstrijden en teambuildingsactiviteiten omvatten. Hoewel de nadruk op de persoonlijke vaardigheden en sportontwikkeling ligt, zal er voldoende gelegenheid zijn om te zoeken naar getalenteerde individuen. Wellicht kunnen die met de juiste ondersteuning en trainingen doorgaan met het spelen van professioneel voetbal. De sportacademies waarmee we samenwerken willen ook graag dat we onze jongeren in de gaten houden zodat ze kans maken om door te groeien in de sport die zij het liefste doen.
 
Als vrijwilliger dien je over voldoende kennis te beschikken over de basisregels van voetbal, maar er is geen kwalificatie of ervaring vereist. Dus ben jij op zoek naar een avontuur, waarbij je je in kan zetten voor de lokale bevolking door het geven van voetbaltrainingen, en daarbij de mogelijkheid krijgt Zuid-Afrika te ontdekken? Dan is dit project helemaal voor jou!
blank
blank
blank
Sport vrijwilligerswerk Zuid Afrika

zwemleraar 

 
Zwemmen in Zuid-Afrika kent twee kanten. Aan de ene kant is het Zuid-Afrikaanse zwemteam op internationaal niveau zeker een kracht om rekening te houden. Maar aan de andere kant heeft 70% van de bevolking geen zwemervaring en kan dus niet zwemmen. En dat is toch merkwaardig als het land zowel in het westen, zuiden als in het oosten aan de zee grenst. Dit leidt tot meer dan 1000 verdrinkingen per jaar en het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat deze verdrinkingen jongeren zijn die bijna allemaal afkomstig zijn uit de achtergestelde wijken. Deze schokkende cijfers hebben ertoe geleid dat ‘Swimming South Africa’ (SSA), het nationale bestuursorgaan voor zwemmen, in 1999 een nationale zwemcampagne lanceerde. Het doel van dit programma is om elke Zuid-Afrikaan te leren zwemmen, met vooral de focus op de mensen die uit de achtergestelde gemeenschappen komen. 
 

wat ga je doen?

Ons project als zwemtrainer geeft vrijwilligers de kans om bij te dragen aan lessen waardoor Zuid-Afrikaanse kinderen leren zwemmen. Hoewel er mogelijkheden zijn om zwemmers op provinciaal niveau te leren zwemmen, ligt de nadruk vooral op de zwemcampagne van de overheid. Deze leert jongeren de techniek om veilig te blijven in het zwembad en op het strand. Je ontvangt ook een officiële Lifeguard Award (geaccrediteerd door Life Saving South Africa) als onderdeel van dit zwemproject.
 
De focus ligt dus op het werken met kinderen uit de arme wijken. De overheid subsidieert zwemles voor townshipscholen zodat de leerlingen lessen kunnen volgen bij lokale zwembaden. Er is echter nog steeds een gebrek aan zweminstructeurs en algemene assistenten om de zwemlessen te begeleiden.
 
Of je nu gekwalificeerd bent als zwemleraar of gewoon zwemmen en de interactie met kinderen leuk vindt, er is altijd plaats voor jou. De leeftijd van de zwemmers varieert van 5 tot 12 jaar. Veel van deze kinderen begeleidt je vanaf de eerste keer dat ze een zwembad betreden, maar je kan ook meer ervaren kinderen begeleiden in de zwemsport. Je kunt dus zoveel verantwoordelijkheid toe-eigenen als je denkt dat je expertise je toelaat.
 
Uiteraard werk je samen met gekwalificeerde zweminstructeurs. Terwijl je de capaciteiten en het potentieel van individuele zwemmers bepaalt, kun je je eigen ideeën voor zwemtraining introduceren en zelfs één-op-één zwemlessen aanbieden. Het gekwalificeerde lokale personeel zal echter altijd aanwezig zijn om toezicht te houden op deze zwemlessen.
 
Houd er rekening mee dat zwemlessen plaatsvinden in buitenzwembaden en daarom wordt beïnvloed door incidenteel slecht weer. Als een zwemles wordt geannuleerd kan je deelnemen aan andere activiteiten in de omgeving of deze vrije tijd gebruiken voor ontspanning.

Foto’s

Video’s

Accommodatie

Op deze accommodatie in Port Elizabeth is ruimte genoeg voor jou en je vrienden om te verblijven. Je zult altijd je kamer moeten delen met anderen. Als je voor een langere periode gaat, kan het zijn dat je een kamer voor jezelf krijgt hier zitten wel extra kosten bij verbonden. Je verblijfplaats is voorzien van een woonkamer, relax ruimte, zwembad, keuken en er is 24/7 beveiliging aanwezig. 

Waarom de Kracht van Sport

– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare vrijwilligerswerk in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse stichting die zich volledig richt op sport.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.

Aankomstweekenden 

Het is zeer aan te raden bij een van onderstaande aankomstweekenden aan te sluiten. Dit zijn weekenden waarin veel vrijwilligers/stagiairs tegelijk aankomen en er een introductie, oriëntatie en ijsbrekersactiviteiten plaatsvinden. Het is dus altijd beter als je op een van deze zaterdagen aankomt. 

Een sessie sluit altijd af met een vakantieweek. Het is mogelijk om deze week op de accommodatie te blijven of ervoor te kiezen om een week op vakantie te gaan. Je kunt de week erop weer aansluiten met een nieuwe sessie.

2023

14 januari – 4 tot 12 weken 
11 februari – 4 tot 8 weken
11 maart – 4 weken
15 april – 4 tot 11 weken
13 mei – 4 tot 7 weken
03 juni – 4 weken
15 juli – 5 weken
26 augustus – 4 tot 12 weken
23 september – 4 tot 8 weken
21 oktober – 4 weken 

 
Het zwemprogramma loopt van januari tot aan maart en van oktober tot november.

2024

13 januari – 4 tot 12 weken
10 februari – 4 tot 7 weken
02 maart – 4 weken
30 maart – 4 tot 12 weken
27 april – 4 tot 8 weken
25 mei – 4 weken
06 juli – 5 weken
17 augustus – 4 tot 12 weken
14 september – 4 tot 8 weken
12 oktober – 4 weken
 
Het zwemprogramma loopt van januari tot aan maart en van oktober tot november.
 

Hoe ervaren moet ik zijn voor mijn vrijwilligerswerk?

Bij geen van onze projecten is het nodig om certificaten te bezitten of één (sport)studie te hebben gevolgd. Als vrijwilliger heb je een ondersteunende rol en zul je er nooit alleen voor staan. Wat wel belangrijk is dat je een basiskennis hebt van de regels van de gegeven sport en dat je vooral veel enthousiasme uitstraalt.  Het is wel een vereiste dat je het Engels kunt verstaan en een aardig woordje spreekt. 

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-Als je van te voren aan ons aangeeft dat je vegetariër bent kunnen ze daar in Zuid-Afrika rekening mee houden. 

Kan ik ook korter dan vier weken vrijwilligerswerk doen?
– Voor je eigen persoonlijke ontwikkeling is het het beste als je voor langere tijd in het buitenland verkeerd. Ga je korter dan vier weken heb je eerder een ‘vakantie’ ervaring. Daarom is het pas mogelijk om vanaf vier weken vrijwilligerswerk te doen. Om de beste leerervaring te hebben raden we aan om 12 weken of langer te gaan.

Ik zie vaak United Through Sport wat is dat?
-United Through Sport is de naam van onze stichting die voornamelijk de gelijknamige stichtingen in het buitenland ondersteund. Met die reden zijn we in 2013 ook begonnen. Dit is uiteindelijk uitgegroeid naar ‘De Kracht van Sport’ waarbij je nog veel meer kan doen op het gebied van sporten in het buitenland maar nog altijd met het oog voor de goede zaak!

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, waar je uit voor moet kijken etc.

Kan ik ook eerder/later aankomen dan een aankomstweekend?
– Dit is mogelijk maar wordt sterk afgeraden. Niet alleen mis je dan de introductie en de oriëntatie ook treed je dan toe tot een bestaande vaak hechte groep en het is altijd moeilijker een groep te behagen als de groep al gemaakt is. Mocht je echt niet eerder/laten kunnen of is de vlucht veel goedkoper dan is het ook aan te raden de eerste paar dagen voor een hostel te nemen voordat je naar onze accommodatie gaat. Laat het ons weten, wij helpen je graag!

Met hoeveel andere mensen zal ik vrijwilligerswerk doen?
– Op de accommodatie in Zuid-Afrika zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 15 en 35. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

 

Nick Mould is onze coördinator in Port Elizabeth. Hij is half Engels en half Zuid-Afrikaans net zoals hij half voetballer en half rugbyer is. In 2004 verruilde hij Engeland voor Zuid-Afrika om zich in te zetten voor de minderbedeelde lokale bevolking in Port Elizabeth. Dit heeft hij dan ook met succes gedaan en daarover vertelt hij graag.

blank

Nick Mould
Vrijwilligers Coördinator

Een verblijf van vier weken is €1195,- inclusief:

  • Prachtige accommodatie.
  • Airport pick-up and drop-off.
  • Ontbijt, lunch, avondeten (ook in de weekenden).
  • Introductie en rondleiding bij aankomst.
  • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
  • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires
  • Visumadvies en ondersteuning
  • Hulp bij fundraising, waaronder een persoonlijke fundraisingspagina
  • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
  • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken


    Elke extra week is €195,- 
    * Elke extra week boven 12 weken is €150,-

Stage Zuid-Afrika