Tom op Saint Lucia

Naam
Tom

Hoe lang heb je stage gelopen?
16 weken

Korte biografie

Hi ik ben tom! Ik ben 22 jaar jaar en ik volg voor 16 weken mijn stage in Saint Lucia. Ik heb ervoor gekozen om voetbal te doen omdat dat ook mijn eigen sport is!

Ik heb er super gave herinneringen aan overgehouden.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?De begeleiding in Nederland was super goed! In het begin heb ik veel vragen gesteld aan Ruben en die heeft ze altijd super snel en goed beantwoord. In de afgelopen weken dat ik hier zit heb ik niet super veel contact gehad met Ruben maar als ik iets nodig had kon ik hem altijd appen!

De sport die ik hier doceer is voetbal. Het is erg leuk om te zien hoe het er in een ander land aan toe gaat en daar leer ik zelf ook erg van! In de ochtend worden we meestal verdeeld in verschillende groepen en dan kan je bijvoorbeeld naar pre school gaan of ‘balata’. Daar geef je een les van een uur of soms 2 uur en daarna ga je weer naar huis. Als je de ‘s ochtends sessie hebt gehad ga je door naar je eigen sport die je het liefst doet en voor mij is dat voetbal. 

Verder is het huis altijd super gezellig! Het verschilt heel erg per periode met hoeveel mensen je bent, maar meestal zijn er rond de 15 personen in het huis. Het huis zelf kan wel wat vervanging gebruiken maar voor de rest is het goed!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Bereid je er op voor dat je echt voor grote groepen gaat staan! Wees niet bang om je stem te gebruiken en probeer het voor de kinderen zo leuk mogelijk te maken!
Groetjes Tom 🙂