Word trainer in Zuid-Afrika

Een groot deel van de Zuid-Afrikaanse bevolking heeft nog steeds geen toegang tot educatie. Door armoede in het land is er soms geen onderwijs mogelijk of is de kwaliteit slecht. Zo ook in Port Elizabeth; een havenstad met veel maatschappelijke problemen in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika.

Stage lopen in de townships van Port Elizabeth. Jij gaat hier sporttraining geven aan kinderen uit achtergestelde gemeenschappen. De stichting zet sport als middel in om maatschappelijke problemen in deze wijken aan te pakken zoals voorlichting over HIV, AIDS en gendergelijkheid.
Bovendien zijn de lessen bedoeld om de kinderen belangrijke competenties bij te leren zoals samenwerking, besluitvaardigheid en leiderschap. Daarnaast bieden wij kinderen educatie aan om hun talent te kunnen ontwikkelen. Jaarlijks nemen al zo’n 18.000 kinderen deel aan onze projecten en activiteiten!

Het is als stagiair mogelijk lessen te geven in je favoriete sport (voetbal, hockey, rugby, zwemmen, tennis etc.). Daarnaast mag je ook assisteren bij lessen op diverse scholen die wij ondersteunen, aangezien er een onderbezetting van docenten is.
Wij kunnen de hulp van stagiairs goed gebruiken bij het managen van onze projecten.

Aanmelden / vrijblijvend gesprek

ACCOMMODATIE

Op deze accommodatie ruimte genoeg voor jou en je vrienden. Het gaat om gedeelde kamers. Als je voor een langere periode gaat, kan het zijn dat je een kamer voor jezelf krijgt.
Je verblijfplaats is voorzien van een woonkamer, relax ruimte, zwembad, keuken en er is 24/7 beveiliging aanwezig. Aan de accommodatie zit ook een kantoor waar je aan je schoolopdrachten kan werken.

Het stageadres bevindt zich in Port-Elizabeth (P.E.) een stad met ruim 300.000 inwoners (1.300.000 als je de aangrenzende plaatsen meerekent).
De havenstad is gelegen in de Oost Kaap en wordt ook wel de ‘Windy City’ genoemd, ideaal om te surfen dus. In port Elizabeth worden drie talen gesproken: Engels, Afrikaans en Xhosa.

Nick Mould
Oprichter

Nick Mould is onze begeleider/coördinator in Port Elizabeth. Hij is half Engels en half Zuid-Afrikaans net zoals hij half voetballer en half rugbyer is. In 2004 verruilde hij Engeland voor Zuid-Afrika om als 23-jarige een stichting op te richten ten behoeve van de lokale bevolking in Port Elizabeth. Dit heeft hij dan ook met succes gedaan en daarover vertelt hij graag.

Sporten in Zuid-Afrika

In tegenstelling tot andere landen is voetbal niet de populairste sport in Zuid-Afrika. De bevolking vindt rugby nóg interessanter.

De Zuid-Afrikanen zijn ook gek op boksen, cricket en vooruit: ook voetbal. Daarnaast doen de extreme sporten het goed zoals surfen, abseilen en bungee jumpen. Stel, je gaat naar Zuid-Afrika: durf jij het aan?

Partnerorganisatie

United Through Sport

Aanmelden / vrijblijvend gesprek