Wat doet onze stichting

De Kracht van Sport zet zich samen met haar partners in om het talent van jongeren te benutten, sociale vaardigheden te ontwikkelen, gezondheid te verbeteren, maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken, interculturele communicatie op gang te brengen en sociale cohesie in wijken te bevorderen. Dit alles wordt gedaan met sport als grootste pijler. Want helaas is sport niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld wegens een gebrek aan financiële middelen. De Kracht van Sport wil sport wél vanzelfsprekend maken. Want het mooie aan sport is dat het geldt als een universele taal. Ongeacht afkomst, religie, taal, cultuur of status.

Zowel in Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa organiseren, ondersteunen en begeleiden wij maatschappelijke sportprojecten. Maar ook in Nederland dragen wij ons steentje bij door middel van het opzetten van sportprojecten en organiseren van evenementen. Bovendien hebben we een eigen hockeyteam opgericht voor nieuwe Nederlanders. De trainingen gaan naast het verbeteren van hun skills over integratie en het bevorderen van de Nederlandse taal.

Daarnaast maken wij het mogelijk om als stagiair of vrijwilliger onze sportprojecten te ondersteunen en een betekenisvolle levenservaring op te doen.