Wat doet de Kracht van sport

Wij maken het mogelijk om als stagiair en vrijwilliger een avontuurlijke ervaring op te doen in het buitenland. Hierbij ondersteun je ons lokaal team in het buitenland om kinderen en jongeren die geen structurele sportlessen krijgen hun favoriete sport te laten beoefenen. Daarnaast kun je ook met je klas of team een sportreis maken die we geheel voor jullie samenstellen op basis van jullie behoeftes. We zijn de enige in Nederland die uitsluitend de focus op sport heeft. Het zijn altijd betekenisvolle en leerzame ervaringen op unieke locaties. 

Waarom betalen voor werk

 

Betalen voor vrijwilligerswerk of stage dat klinkt natuurlijk tegenstrijdig en dat is het ook, want waarom zou je betalen voor het feit dat je komt helpen? 

Het project waar je stage gaat lopen of vrijwilligerswerk gaat doen is niet in staat om jouw reis en verblijf te betalen. Echter zul jij tijdens je reis wel ergens moeten verblijven en het liefst ook op een veilige plek. Daarom kiezen wij bij De Kracht van Sport om te investeren in jouw veiligheid. Waar je ook heen gaat je zal altijd in een kwalitatief goede en veilige accommodatie verblijven.  
 
We beseffen ons dat het niet goedkoop is om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan en dat onze doelgroep het vaak niet breed heeft. We proberen daarom altijd de kosten zo laag mogelijk te houden en als we kijken naar andere soortgelijke organisatoren, is ons dat goed gelukt. We doen het om Nederlandse jongeren een levenservaring te willen geven die ze nooit vergeten en minderbedeelde kinderen/jongeren van kwalitatief goede sportprogramma’s te voorzien.
 
Een buitenland ervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag; wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug waar je de rest van je leven van profiteert.
 

 

Onze Stichting

 

Naast de organisatie De Kracht van Sport, hebben we ook een stichting opgericht genaamd ‘United Through Sport Holland‘. Dit is ook de naam die onze collega’s in het buitenland uitdragen. Ga je bijvoorbeeld aan de slag in Zuid-Afrika dan ga je naar ‘United Through Sport Zuid-Afrika’. Dit maakt ons één team. Onze stichting in Nederland financiert nieuwe projecten die ten behoeve zijn voor de kinderen en jongeren uit onze programma’s in het buitenland. Mocht je een donatie maken zullen wij ervoor zorgen dat 100% (op de kosten die we aan de bank maken) van het gedoneerde geld naar het goede doel gaat.

Onze stichting zet zich in om het talent van jongeren te benutten, sociale vaardigheden te ontwikkelen, gezondheid te verbeteren, maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken, interculturele communicatie op gang te brengen en sociale cohesie in wijken te bevorderen. Dit alles wordt gedaan met sport als grootste pijler. Want helaas is sport niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld wegens een gebrek aan financiële middelen. Stichting United Through Sport, wil sport wél vanzelfsprekend maken. Want het mooie aan sport is dat het geldt als een universele taal. Ongeacht afkomst, religie, taal, cultuur of status. 

Onze supporters

Wil jij ook onze stichting financiël ondersteunen en daarmee toetreden tot onze 12de man? Fantastisch! Je kunt een maandelijks bedrag overschrijven naar:

NL90 RABO 0180 7913 03 op de naam van Stichting United Through Sport.

100% van het gedoneerde bedrag gaat naar het goede doel.

Doneer hier
blank

Johan Stekelenburg stichting

blank

Stichting Vivant

blank

Tivoli fonds

blank

Portagora

blank

Herox Socks

blank

Kim's Kroeg

blank

SF EUBA

blank

Zusters van liefde

blank

Boekenschop

Kledingsponsoren

blank

Fc Groningen

blank

Utrechtse Studenten Hockey Club

blank

HC Were Di

blank

kv LDODK Korfbal

blank

John Schokker Foundation

blank

WTC Oosterhout

blank

Willem II

blank

AMHC Westerpark

Onze twaalfde man

blank

Bart ter Schiphorst

blank

Kasper Baarda

blank

Judith

blank

Rolf

blank

Vincent Nijkamp

blank

Cas van der Kraan

blank

Dion Dieleman

blank

Benno van Woensel

blank

Marc Verkerk

blank

Moos Roovers

blank

Geert Lonterman

blank

Ruben Baarda

blank

Julian Olffers

blank

Narjis Regadane

blank

Renee van Deursen

blank

Jouw naam?

Onze GEschiedenis

Ervaringen

We laten onze deelnemers graag aan het woord. Daarom kun je via deze link alle ervaringen lezen die onze deelnemers hebben geschreven

Ervaringen
blank

Kom met ons in contact

Meer weten? Stel een vraag of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze medewerkers.

Contact