Wat doet De Kracht van Sport

De Kracht van Sport zet zich samen met haar partner in om het talent van jongeren te benutten, sociale vaardigheden te ontwikkelen, gezondheid te verbeteren, maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken, interculturele communicatie op gang te brengen en sociale cohesie in wijken te bevorderen. Dit alles wordt gedaan met sport als grootste pijler. Want helaas is sport niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld wegens een gebrek aan financiële middelen. De Kracht van Sport wil sport wél vanzelfsprekend maken. Want het mooie aan sport is dat het geldt als een universele taal. Ongeacht afkomst, religie, taal, cultuur of status. 

Zowel in Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa organiseren, ondersteunen en begeleiden wij maatschappelijke sportprojecten. Maar ook in Nederland dragen wij ons steentje bij door middel van het opzetten van sportprojecten en organiseren van evenementen. Zo hebben we in het verleden een eigen hockeyclub opgericht voor nieuwe Nederlanders, zwemlessen verstrekt aan mensen die niet konden zwemmen en hebben we voetbalprojecten opgezet om jongeren met verschillende achtergronden in contact te laten komen.

Daarnaast maken wij het mogelijk om als stagiair of vrijwilliger onze sportprojecten te ondersteunen en een betekenisvolle levenservaring op te doen. Mocht je meer interesse hebben uit een van onze sportreizen dan meet je jezelf op een leuke manier met verschillende sportgenoten binnen Europa. Het doel is niet de beste te zijn, maar een band te ontwikkelen met mensen uit andere culturen.

Wat je ook kiest, jouw deelname zal altijd een bijdrage leveren aan de stichting en bovendien zal het een ervaring zijn die je nooit zal vergeten.

Onze supporters

Wil jij ook onze stichting financiël ondersteunen en daarmee toetreden tot onze 12de man? Fantastisch! Je kunt een maandelijks bedrag overschrijven naar:

NL90 RABO 0180 7913 03 op de naam van Stichting United Through Sport.

100% van het gedoneerde bedrag gaat naar het goede doel.

Doneer hier
blank

Boekenschop

blank

Johan Stekelenburg stichting

blank

Stichting Vivant

blank

Portagora

blank

Kim's Kroeg

blank

Zusters van liefde

blank

Tivoli fonds

Kledingsponsoren

blank

Fc Groningen

blank

Utrechtse Studenten Hockey Club

blank

HC Were Di

blank

kv LDODK Korfbal

blank

John Schokker Foundation

blank

WTC Oosterhout

blank

Willem II

Onze twaalfde man

blank

Bart ter Schiphorst

blank

Kasper Baarda

blank

Judith

blank

Rolf

blank

Vincent Nijkamp

blank

Cas van der Kraan

blank

Dion Dieleman

blank

Benno van Woensel

blank

Marc Verkerk

blank

Moos Roovers

blank

Geert Lonterman

blank

Ruben Baarda

blank

Julian Olffers

blank

Narjis Regadane

blank

Renee van Deursen

blank

Jouw naam?

Onze GEschiedenis

Ervaringen

We laten onze deelnemers graag aan het woord. Daarom kun je via deze link alle ervaringen lezen die onze deelnemers hebben geschreven

Ervaringen
blank

Kom met ons in contact

Meer weten? Stel een vraag of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze medewerkers.

Contact