Deze welcome pack bevat essentiële informatie om je voor te bereiden op je reis naar Zuid-Afrika.  Houd er rekening mee dat het uiterst belangrijk is dat je de ‘Persoonlijke gegevens’ invult en terug naar ons opstuurt. Dit is de bevestiging dat je stage/vrijwilligerswerk gaat doen en ook dan pas kunnen we alles voor je gaan regelen in Zuid-Afrika.

Je kan ons mailen op:
info@dekrachtvansport.nl

Als je vragen hebt kun je je mentor bereiken op:
Telefoon +31 6 42250867 (09:00 – 17:00 Nederlandse tijd)
Whatsapp +31 6 42250867
Noodgevallen +31 6 24131467 (24/7 bereikbaar)
rbaarda@dekrachtvansport.nl

Het team van de Kracht van Sport 

Jesseuts

Persoonlijke gegevens:

Op deze pagina dien je je persoonlijke gegevens in te vullen. Het beste is als je deze pagina kopieert en plakt in een word document en deze vervolgens naar info@dekrachtvansport.nl of naar je persoonlijke mentor stuurt. Deze gegevens worden doorgestuurd naar onze collega’s in Zuid-Afrika. Op deze manier zullen ze op de hoogte zijn van je aankomsttijd/datum, medicatie gebruik of je vegetarisch bent, wie ze moeten bellen als er iets mis is gegaan etc. Erg handig dus! Probeer deze gegevens minimaal één maand voor vertrek op te sturen.

Persoonlijke gegevens
Voornamen (op paspoort):
Achternaam (op paspoort):
 
Geboortedatum (dd / mm / jjjj):
Geslacht:
E-mail:
Telefoon:
Mobiel:
 
Adres:
Stad / stad:
Provincie / Staat:
Postcode / postcode:
Land:
 
Paspoort details
Nationaliteit:
Paspoortnummer:
Plaats van afgifte:
Vervaldatum (dd / mm / jjjj):
 
Wie moeten we bellen als er iets mis gaat?
Voor-en achternaam:
Relatie tot jou:
Telefoonnummer:
Mobielnummer:
E-mail:
 
Medische en dieetinformatie
Vermeld eventuele dieetwensen of voedselallergieën die je hebt:
 
Vermeld eventuele medische aandoeningen waarvan we op de hoogte moeten zijn:
 
Geef eventuele medicijnen aan die je gebruikt:
 
Andere details
Welke school, hogeschool of universiteit volg je of ging je naar:
 
 
 
Extra reisdetails
Om ons te helpen het meest geschikte programma voor je te maken, kun je ons het volgende vertellen dat relevant kan zijn voor je project.
 
Favoriete sport:
 
Eerdere ervaring:
 
Kwalificaties:
 
Doelstellingen en motivatie:
 
Mogelijke aanvullende informatie:
 
Reis
Wil je meegaan met de Zuid-Afrika experience?
 
 
Reisverzekeringsdetails
Verzekeringsmaatschappij::
Periode (dagen):
Polisnummer:
Begindatum  (dd / mm / jjjj):
Einddatum (dd / mm / jjjj):
 
Vluchtdetails
Vertrek
Vertrekdatum vertrek (dd / mm / jjjj):
Vertrektijd vertrek (24 uur):
Luchtvaartmaatschappij:
Vluchtnummer:
Luchthaven:
 
Aankomst in-land datum (dd / mm / jjjj):
Aankomst in land (24 uur):
Binnenlandse luchtvaartmaatschappij:
Aankomst in-land vluchtnummer:
Aankomst in-land luchthaven:
 
Retour
Vertrekdatum retour (dd / mm / jjjj):
Vertrektijd retour (24 uur):
Luchtvaartmaatschappij:
Vluchtnummer:
Retour luchthaven:
 
Aankomstdatum aankomst (dd / mm / jjjj):
Aankomsttijd (24 uur):
Retour Aankomst Luchtvaartmaatschappij:
Retour Aankomst Vluchtnummer:
Retour Aankomst Luchthaven:
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van De Kracht van Sport
Ja/nee
Contactgegevens Zuid-Afrika
57 King Edward Street
Newton Park
Port Elizabeth
6045
Tel: +27 (0) 41 364 0572
 
Morgan Harlin (coördinator
Tel: +27 79 646 3207
mharlin@unitedthroughsport.org
 
Morgan Harlin is de coördinator in Port Elizabeth. Oorspronkelijk begonnen als vrijwilliger maar hij is inmiddels al meer dan 6 jaar betrokken bij de organisatie en ook permanent woonachtig in Zuid-Afrika. Hij zal je aanspreekpunt zijn en ervoor zorgen dat je een geweldige leerervaring gaat hebben. Het is daarom ook het beste als je hem contacteert voorafgaand aan je bezoek aan Zuid-Afrika.
 
 
Nick Mould (oprichter)
Tel: +27 (0) 79 109 7108
nmould@unitedthroughsport.org
 
De directeur in Zuid-Afrika is Nick Mold. Nick is half Engels en half Zuid-Afrikaans. Hij woonde en studeerde voor het grootste deel van zijn leven in het Verenigd Koninkrijk en, nadat hij een diploma aan de Universiteit van Cardiff had afgerond, ging hij naar het zuidelijkste puntje van Afrika, waar hij in 2005 fulltime coördinator van het programma werd. Hij beschouwt zichzelf graag als een aardige rugbyspeler al zijn daar de meningen over verdeelt. 
 
 
Contact in noodgevallen
Er is een bereikbaarheid van 24 uur per dag 
 
Voorkeur Contact 
Heeft je vraag geen haast dan kun je het team in Zuid-Afrika het beste een mail sturen. Je mentor in Nederland kun je altijd whatsappen/bellen. 
 
Je medereizigers
De Kracht van Sport maakt groepswhatsappen met alle Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis naar Zuid-Afrika maken. Als je geïnteresseerd bent naar de andere vrijwilligers/stagiairs uit andere landen, neem contact met je mentor op. 
 
Mentor in Nederland
Ruben Baarda is je mentor voor je stage/vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika. Hijzelf heeft ook een tijdje in Zuid-Afrika gewoond en is onderdeel geweest van het project in Zuid-Afrika. Het is daar ook dat hij geïnspireerd raakte om ook een Nederlandse sport stichting op te richten. Verder heeft hij meerdere malen Zuid-Afrika bezocht en weet hij veel over het land waardoor hij je ook goed kan helpen met het plannen van een mogelijke reis. Waarschijnlijk ken je Ruben al omdat je met hem een gesprek hebt gehad waarin hij een eerlijk verhaal heeft verteld hoe het is om in Zuid-Afrika te leven/wonen. Hij zal daarom ook maar eerlijk opbiechten dat hij dit verhaaltje over zichzelf heeft geschreven in de derde persoon. Je kan hem bereiken via:
Telefoon +31 6 42250867 (09:00 – 17:00 Nederlandse tijd)
Whatsapp +31 6 42250867
Noodgevallen +31 6 24131467 (24/7 bereikbaar)
E-mail: rbaarda@dekrachtvansport.nl
Lezen vóór vertrek
• Wees voorbereid op de cultuurschok. Om dit te minimaliseren, is het een goed idee om zoveel mogelijk onderzoek te doen naar de bestemming en de cultuur. Op die manier ben je klaar voor de verschillende manieren waarop mensen handelen, communiceren, iedereen begroeten, taboes enz., Waardoor je je realiseert dat een gedrag gewoon `anders kan zijn en niet noodzakelijkerwijs bedreigend of intimiderend. 
• Lees meer over het weer en typische weerpatronen, zodat je op de hoogte bent van weersvariaties tijdens je verblijf. Als je dit weet, kun je ook beslissen welke kleding je moet nemen. 
• Ontdek welke ziekten in het land veel voorkomen en hoe ze worden opgelopen, zodat je weet hoe je dergelijke ziekten kunt voorkomen of verminderen.
• Kom meer te weten over de griezelige beestjes en andere insecten / dieren in het land, zodat er geen onaangename verrassingen zijn!
 
Aankomst informatie
Je moet aankomen in Port Elizabeth op de startdatum van je reis. Je wordt opgehaald van Port Elizabeth Airport (PLZ) en naar de accommodatie gebracht. Als je onze medewerkers op de luchthaven niet kunt vinden, dan zul je even naar het team in Zuid-Afrika moeten bellen. Mochten die niet opnemen, neem contact op met je mentor in Nederland. 
 
Aankomst:
Onze aankomstweekend begint op zaterdag, op die dag wordt je ook verwacht aan te komen. Je bent welkom om eerder in Zuid-Afrika aan te komen, maar je moet dan op eigen kosten tot zaterdag in een accommodatie buiten de locatie verblijven en zelf voor vervoer van de luchthaven naar je eigen accommodatie zorgen. Je wordt dan opgehaald op zaterdag door ons naar onze accommodatie gebracht. Als je op vrijdag aankomt zou je eventueel al wel van onze accommodatie gebruik kunnen maken maar we moeten dan een extra dag in rekening brengen.
 
Vertrek:
De officiële vertrekdag is zaterdag. Degenen die op deze dag vertrekken, krijgen vervoer naar de luchthaven. Vrijwilligers/stagiairs die buiten deze periode vertrekken, moeten hun eigen vervoer regelen (bijv. Uber). We kunnen het officiële vertrek in uitzonderlijke gevallen verlengen tot zondag, met extra kosten voor de extra nacht.
 
Programma-oriëntatie
De dag nadat je op de accommodatie bent aangekomen, begint de 2-3 dagen durende oriëntatie bij Umzi (naam van de accommodatie). Dit is om elkaar en je Zuid-Afrikaanse medewerkers te leren kennen, om meer te weten te komen over de Zuid-Afrikaanse manier van leven en om een leuk eerste weekend te hebben. 
 
In-Country Team
Er zijn een aantal mensen die voor je zorgen tijdens je verblijf in het buitenland. je zult met veel van hen contact hebben. Anderen zullen ‘achter de schermen’ werken om ervoor te zorgen dat je een leuke en lonende ervaring hebt.
 
Accommodatie en eten
Overzicht
 
  Standard Accommodation Comfort Accommodation
Maaltijden 3 maaltijden per dag 3 maaltijden per dag
Drinken Thee en koffie Thee en koffie
Personen per kamer 3 tot 10 1
Wifi Ja Ja
Was Ja – R10 per keer* Ja – R10 per keer*
Kluisje Ja, Kluisje in de kamer** Ja, Kluisje in de kamer**
Slot op deur Ja Ja
Douche Ja Ja
Privé badkamer Nee Ja
Lakens Ja Ja
Handdoeken Nee Nee
Klamboe Nee Nee
Ventilator Nee Nee
Air conditioning Nee Nee

* Of tegen extra kosten in lokale wasserettes
** Neem een hangslot mee

Standaard accommodatie
Gedeelde slaapzalen met 4-6 personen per kamer (8 tot 10 in de grootste slaapzalen). Meestal een stapelbed. Gedeelde badkamers – meestal één douche en toilet per 5 personen
 
Comfort accommodatie
We hebben één eenpersoonskamer (gedeelde badkamer) en een dubbele en-suite kamer met tweepersoonsbed en een eigen badkamer die beschikbaar zijn voor vrijwilligers om te boeken tegen een extra vergoeding
 
Eten
Drie maaltijden per dag worden aangeboden als onderdeel van onze service, maar er zijn ook twee ‘mini’-keukens om je eigen voedsel op te slaan en/of te bereiden als je dat wilt. Het ontbijt bestaat uit ontbijtgranen en toast, met een keuze uit spreads en fruit. Lunch is een lunchpakket met broodjes, chips en fruit. De avondmaaltijd is een warme maaltijd met een standaard variëteit aan westerse gerechten, afwisselend met Zuid-Afrikaanse gerechten. Er is een eetkamer en een lounge, beide uitgerust met tv. inclusief sportzenders.
 
Supermarkt: op 5 minuten loopafstand van de accommodatie
Geldautomaat: 5 minuten lopen van de accommodatie.
Kraanwater: het kraanwater is volledig schoon en veilig om te drinken in onze accommodatie
Restaurants / bars: er zijn tal van kleine restaurants en bars op loopafstand. Het strand en grotere uitgaansgebieden liggen op 15 minuten rijden.
 
De accommodatie Umzi (Xhosa voor thuis)is gelegen in Newton Park, Port Elizabeth. Hoewel de accommodatie eenvoudige gedeelde kamers met stapelbedden heeft, heeft het ook een scala aan geweldige faciliteiten, waaronder:
 
– Verschillende gemeenschappelijke ruimtes om te socialiseren, waaronder de tv-kamer, leeszaal, grote tuin en een speelkamer met tafeltennis en een pooltafel.
– Groot zwembad
– DSTV met negen 24-uurs sportkanalen.
– Winkels / winkelcentrum op loopafstand.
 
Ontbijt: ontbijtgranen en toast (zelfbediening) van 7: 30-9: 00 van maandag tot vrijdag en 8:00 – 9:30 in het weekend.
 
Lunch: vrijwilligers/stagiairs maken hun eigen lunchpakket (sandwiches, chips, fruit) tijdens de ontbijtperiode om mee te nemen. Lunchboxen worden verstrekt bij aankomst. In het weekend wordt de lunch geserveerd tussen 12: 30-13: 00.
 
Diner: Het avondeten wordt geserveerd tussen 17:00 – 18: 00. Avondmaal wordt bewaard voor mensen die ‘s avonds training hebben. Je wast je eigen borden als je klaar bent met eten. Typische maaltijden zijn – rijstgerechten, hamburgers, lasagne, spaghetti bolognese, curry’s, taart enz.
 
Paspoort
Je paspoort is je belangrijkste document wanneer je naar het buitenland reist. Zorg ervoor dat je paspoort volledig is bijgewerkt met ten minste zes maanden geldig is als je weer terug in Nederland bent. Plaats je paspoort niet in bagageruimtevakken wanneer je met het vliegtuig reist. Houd het ten alle tijden in je zak. 
 
Visum
Mocht je verblijf langer dan 90 dagen zijn dan ben je verplicht een visum te hebben. Verblijf je langer dan 90 dagen in Zuid-Afrika, neem dan contact met je mentor. Hij zal je helpen met het verkrijgen van een visum en zal je goed adviseren hoe deze te krijgen. Het is een tijdrovend en frustrerende bezigheid om een visum voor Zuid-Afrika te krijgen. Begin er dus minimaal twee maanden van te voren mee. Houd er rekening mee dat landen hun visumvereisten vaak wijzigen, soms per halfjaar. Ga voor de meest recente visuminformatie naar de website van de ambassades in Den Haag.
 
Een alternatieve manier om een visum te verkrijgen, is door bij aankomst in Zuid-Afrika een bewijs te tonen dat je het land binnen 90 dagen weer verlaat, bijvoorbeeld door het tonen van je terugvlucht naar Nederland. Bij aankomst in Zuid-Afrika ontvang je dan automatisch een visum voor 90 dagen. Eenmaal in Zuid-Afrika kun je vervolgens je terugvlucht wijzigen naar de oorspronkelijke vertrekdatum, waarbij wij je graag assisteren bij het aanvragen van het visum. We hebben hiervoor een handige handleiding opgesteld. Deze aanpak is aanzienlijk eenvoudiger dan het aanvragen van een visum in Nederland en bespaart zowel tijd als kosten. Daarom kiezen de meeste vrijwilligers en stagiairs voor deze methode
 
VOG
Om ervoor te zorgen dat we een veilige en vertrouwde omgeving kunnen bieden, is het noodzakelijk dat alle stagiairs en vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen.

De stappen voor het verkrijgen van een VOG zijn eenvoudig en worden volledig door onze organisatie gefaciliteerd. Binnenkort ontvang je een e-mail van Dienst Justis, de instantie verantwoordelijk voor VOG-aanvragen. In deze mail hoef je slechts wat enkele stappen te volgen om het aanvraagproces te voltooien.

Eenmaal in het bezit van je VOG, verzoeken wij je vriendelijk om een kopie naar je mentor bij De Kracht van Sport te sturen. Dit stelt ons in staat om te verzekeren dat al onze teamleden voldoen aan de vereiste normen en bijdragen aan een veilige en positieve ervaring voor de jeugd waarmee we werken. De VOG is van bijzonder belang voor ons, gezien de aard van ons werk met kwetsbare jeugd in achtergestelde wijken in het buitenland. 

 
Fotokopieën
Het is altijd verstandig om kopieën te maken van al de belangrijke documenten. Bewaar een exemplaar bij je in het buitenland (gescheiden van de originele documenten natuurlijk!) En laat een ander exemplaar thuis bij een vriend of familielid. We raden je aan fotokopieën te maken van de volgende documenten in geval van verlies of diefstal:
Paspoort: je paspoortnummer, datum en plaats van afgifte en eventuele visum.
Vluchtdetails: je vluchtnummers, verbindingen en luchthavens van bestemming.
Verzekeringspolis: uw polisnummer, 24-uurs medisch noodnummer.
Vaccinatiekaart: documenten waarin staat welke vaccinaties je hebt.
Bankkaarten: het telefoonnummer dat nodig is om creditcards of betaalpassen te melden / annuleren.
 
E-mail jezelf!
Het is ook verstandig om je belangrijke documenten naar een computer te scannen en als jpeg-bestanden aan een e-mail toe te voegen. Je kunt deze e-mail vervolgens verzenden naar een account waartoe je overal ter wereld toegang hebt. Dit zorgt ervoor dat je nog steeds kopieën van uw documenten hebt, zelfs als de originelen en fotokopieën verloren of gestolen zijn.

Voluntoerisme

Het onderwerp ‘voluntourisme’ heeft heel wat gespreksstof, en dat begrijpen we helemaal! Misschien ben je wel eens op de hoogte gebracht van ‘weeshuistoerisme’, maar voluntourisme is veel breder dan dat. Het is super belangrijk dat jij, als vrijwilliger of stagiair, je bewust bent van dit onderwerp en welke invloed het kan hebben. Bij onze organisatie hebben we onze projecten zelf opgezet en denken we goed na over alle aspecten van voluntourisme. Om ons te onderscheiden van andere organisaties, zijn we zelfs medeoprichter van ‘Volunteer Aware’, een keurmerk dat laat zien dat we schadelijke vormen van voluntourisme vermijden.

Maar niet alleen als organisatie, ook als individuen is het essentieel dat we ons gedrag zorgvuldig overwegen. Een bekend fenomeen binnen voluntourisme is het zogenaamde ‘white saviour syndrome’, waarbij westerse vrijwilligers en stagiairs de neiging hebben zichzelf te zien als redders van minderbedeelde gemeenschappen in andere landen. Hoewel onze programma’s absoluut een positieve impact hebben, moeten we ons bewust blijven van de grenzen van onze rol. Als vrijwilliger of stagiair vervul je een ondersteunende rol binnen het project. Onthoud dat we te gast zijn in de gemeenschap waarin we werken en dat onze rol vooral gericht moet zijn op het ondersteunen van lokale initiatieven en het luisteren naar de behoeften van de gemeenschap.

Om je te helpen een beter begrip te krijgen van voluntourisme, raden we je aan de onderstaande video te bekijken. Dit zal je helpen om je bewust te worden van de belangrijkste principes van verantwoord voluntourisme en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen tijdens je project.

We zijn ontzettend dankbaar voor je inzet en toewijding om deel te nemen aan onze programma’s. Laten we samen streven naar een verantwoordelijke en respectvolle benadering van vrijwilligerswerk of stage in het buitenland.

Verzekeringen

De Kracht van Sport adviseert met klem om goed verzekerd op reis te gaan. Aangezien het gaat om langdurige reizen, is de kans groter dat er iets met je kan gebeuren in het buitenland. Denk aan:

Medische noodgevallen: Onverwachte ziekten of verwondingen kunnen overal ter wereld voorkomen. Een reisverzekering met medische dekking zorgt ervoor dat je medische kosten kunt dekken zonder grote financiële zorgen.

Annulering of onderbreking van de reis: Soms moeten reizen op het laatste moment worden geannuleerd of onderbroken vanwege onverwachte omstandigheden zoals ziekte, familieproblemen, natuurrampen of andere onvoorziene gebeurtenissen. Een reisverzekering kan de kosten van geannuleerde vluchten, hotelboekingen en andere niet-restitueerbare uitgaven dekken.

Bagageverlies of diefstal: Het verliezen van bagage of het slachtoffer worden van diefstal kan jouw reiservaring verpesten. Met een reisverzekering kun je vergoeding krijgen voor verloren of gestolen eigendommen, wat uw financiële verlies helpt verminderen.

Vertraagde vluchten: Als jouw vlucht vertraging heeft en je daardoor aansluitende vluchten of geplande activiteiten mist, kan een reisverzekering je helpen bij het dekken van extra kosten en ongemak.

Aansprakelijkheid: In sommige gevallen kun je aansprakelijk worden gesteld voor schade aan eigendommen of letsel aan anderen tijdens uw reis. Een reisverzekering kan dekking bieden voor deze onvoorziene aansprakelijkheid.

Reisongevallen: Hoewel niemand hoopt betrokken te raken bij een ongeval tijdens het reizen, biedt een reisverzekering dekking in geval van blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval tijdens de reis.

Juridische bijstand: Als je in een juridische situatie verzeild raakt tijdens uw reis, zoals een geschil over contracten of andere zaken, kan een reisverzekering je helpen bij het verkrijgen van juridisch advies en bijstand.

Verlies van reisdocumenten: Als je jouw paspoort, visum of andere belangrijke reisdocumenten verliest, kan een reisverzekering je helpen bij het dekken van kosten voor vervanging en bijstand bij het verkrijgen van nieuwe documenten.

Hoewel het extra kosten met zich meebrengt, kan een reisverzekering je uiteindelijk veel geld, stress en ongemak besparen in geval van onverwachte gebeurtenissen tijdens jouw reis. 

European Insurances

Om goed verzekerd op reis te gaan, raden we je aan om dit via ‘European Insurances’ te doen. Zij zijn de verzekeringsmaatschappij voor vrijwilligerswerk en stages in het buitenland, ook buiten Europa. Bovendien zijn zij bekend met de programma’s van De Kracht van Sport. Klik op deze link om met hen in contact te komen. Vul enkele vragen in en druk uiteindelijk op ‘bel mij terug’. Binnen 24 uur zal iemand van European Insurances je terugbellen en je van een professioneel advies voorzien.

European Insurances
Vaccinaties
Er zijn enkele algemene vaccinaties die vaak worden aanbevolen voor reizen naar Zuid-Afrika. Het is altijd het beste om contact op te nemen met een medisch professional, zoals een huisarts of de GGD, voor advies op maat gebaseerd op je persoonlijke medische geschiedenis en reisplannen. Hier zijn enkele veelvoorkomende aanbevolen vaccinaties voor Zuid-Afrika:
 
Routinevaccinaties: Zorg ervoor dat je basisvaccinaties up-to-date zijn, zoals de vaccinaties tegen mazelen, bof, rubella, difterie, tetanus en kinkhoest.
 
Hepatitis A: Dit is een aanbevolen vaccinatie voor bijna alle reizigers naar Zuid-Afrika, omdat hepatitis A kan worden overgedragen via besmet voedsel of water.
 
Tyfus: Deze vaccinatie wordt aanbevolen als je van plan bent om in gebieden te reizen waar de kans op blootstelling aan besmet voedsel of water hoog is.
 
Gele koorts: Als je vanuit een land reist waar gele koorts endemisch is, kan een gele koorts-vaccinatie vereist zijn om Zuid-Afrika binnen te komen. Controleer de vereisten van het land voordat je reist.
 
Meningokokken meningitis: Afhankelijk van je reisplannen en de tijd van het jaar, kan een vaccinatie tegen meningokokken meningitis worden aanbevolen, vooral als je van plan bent om deel te nemen aan grote bijeenkomsten of festivals.
 
Houd er rekening mee dat dit algemene richtlijnen zijn en dat specifieke vaccinatievereisten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de duur van je verblijf, specifieke locaties die je bezoekt en je individuele gezondheidsgeschiedenis. Raadpleeg daarom altijd een medisch professional voor advies op maat voor jouw situatie.
 
Gezondheid en hygiëne
We zijn niet bevoegd om medisch advies te mogen geven met betrekking je gezondheid en vaccinaties, dus het is absoluut noodzakelijk dat je vóór vertrek professioneel medisch advies raadpleegt (huisarts, GGD).
 
Zoals altijd is voorkomen beter als genezen. Er zijn een aantal dingen die je moet doen voordat je vertrekt om ervoor te zorgen dat je in het buitenland fit en gezond blijft. Lees onderstaande aanbevelingen aandachtig door.
 
Wat kan ik doen om mijn reis voor te bereiden?
 
Check-ups vóór vertrek
• Bezoek je huisarts of GGD om e vragen welke vaccinatie je nodig hebt en om ze eventueel te injecteren. 
• Het is raadzaam om je arts ten minste 2-3 maanden voor vertrek te bezoeken voor een algemene controle.
• Neem een ​​voorraad medicatie op voorschrift die je gebruikt, inclusief eventuele anticonceptiemiddelen.
• Neem contact op met je arts (of uw ministerie van Volksgezondheid) of het legaal is om je voorgeschreven medicatie in het land in te nemen. Als je medicijnen in het land gebruikt, is het raadzaam om een ​​begeleidende brief van je arts te hebben waarin staat waar de medicatie voor is en waarom je die moet meenemen. 
• Maak een afspraak met je tandarts. Kiespijn of een gaatje zal je reis enorm verpesten en tandheelkundig werk in het buitenland is meestal erg duur. De kwaliteit van de behandeling kan ook erg slecht zijn.
 
Covid-19
Bij De Kracht van Sport volgen we het beleid van de Nederlandse overheid. De regels omtrent corona veranderen continue. De website https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/zuid-afrika/reizen/reisadvieshttps://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/zuid-afrika/reizen/reisadvies geeft je de huidige situatie weer. Zorg dat je voor vertrek goed om de hoogte bent van de huidige maatregen.
 
Belangrijk! Heeft Zuid-Afrika een oranje of rood reisadvies dan kan je reis helaas geen doorgang hebben.
 
Voedselvergiftiging 
Veel van onze deelnemers krijgen binnen 48 uur last van maagklachten omdat ze in een nieuwe omgeving verkeren en blootgesteld worden aan nieuwe bacteriën. Door te rusten, veel vloeistoffen te drinken en zouten te vervangen, zul je snel van dergelijke verstoringen herstellen. Sommige mensen reizen met 1-daagse multivitaminen om het afweersysteem te versterken. 
 
Zonnebrand
Pas op voor hitte en intense zonneschijn. Uitdroging, zonnebrand en hitteberoerte komen maar al te vaak voor bij onze deelnemers. Je kunt deze problemen echter gemakkelijk vermijden door de volgende preventieve maatregelen te nemen:
– Vermijd direct zonlicht wanneer de zon het sterkst is (bijv. ‘s middags)
– Draag een zonnebril
– Draag een pet of hoed
– Breng een hoge factor zonnebrandcrème aan
– Drink de hele dag door veel water en neem altijd een volle fles water mee
 
HIV en AIDS
Alle deelnemers moeten op de hoogte zijn van het hiv-virus en hoe het wordt overgedragen. Hiv en aids zijn overal ter wereld aanwezig. Zorg er daarom voor dat je deze basisregels volgt, waar je ook bent:
– Vermijd casual seks en contact met geïnfecteerde lichaamsvloeistoffen
– Laat je nooit met een niet-gesteriliseerde naald of spuit injecteren
– Vermijd waar mogelijk elk ander bloedcontact
 
EHBO
Het is raadzaam om een ​​persoonlijke EHBO-kit mee te nemen. Dit is essentieel voor elk klein ongeval of letsel dat je in het buitenland oploopt. Zorg er ook voor dat je het tijdens je verblijf op een handige plek bewaart en het elke dag meeneemt tijdens het vrijwilligerswerk. 
Veiligheid + beveiliging
Diefstal komt vaker voor in het buitenland dan bij ons. Dit kan echter worden vermeden door alert te blijven en verschillende preventieve maatregelen te nemen.  Hieronder staan ​​enkele algemene dingen die u in de problemen kunnen brengen. Bij aankomst in Zuid-Afrika leer je ook om ‘street wise’ te worden zodat je weet waar je wel en beter niet kunt zijn. 
 
Toeristen zijn altijd doelen voor zakkenrollers. Informeer jezelf goed over Zuid-Afrika voordat je vertrekt, zodat je alert kunt zijn op alle soorten situaties. Enkele tips:
 
_ Ga nooit alleen op reis/op stap, vooral ‘s nachts niet.
_ Zoek uit waar de onveilige gebieden zijn en vermijd ze
_ Bewaar tijdens je reis alle belangrijke documenten en waardevolle spullen op een veilige plaats, zoals een verborgen binnenzak of een buiktas.
_ Draag alleen zoveel contant geld als je denkt nodig te hebben.
_ Draag geen dure sieraden of horloges
_ Pas op voor mensen die te snel te vriendelijk lijken
_ Houd camera’s uit het zicht. 
_ Houd je portemonnee in je zak van je broek. 
_ Vraag voor het zwemmen hoe veilig het gebied is, en ga niet tegelijk met zijn alle zwemmen.
 
Voorzorgsmaatregelen om te gebruiken:
• Een buiktas is handig voor je waardevolle spullen. Houd deze onder je kleding uit het zicht en open deze alleen op een bekende en veilige locaties.
• Wanneer je een geldautomaat gebruikt, zorg er dan voor dat deze zich in een goed verlichte ruimte bevindt en tel je geld niet totdat je op een veilige plaats bevindt. Vermijd ook om ‘s nachts geld op te nemen. Doe dit ook niet alleen.
 
Manier en kleding
Je gedrag en kleding kunnen veel aandacht trekken. Culturen in de minder ontwikkelde gebieden zullen misschien op een andere manier reageren dan jij bedoeld. Het is mogelijk dat ze je kleding of houding zullen zien als beledigend of een gebrek aan respect. Oververtrouwen wordt gezien als pronken en opscheppen, vooral als het gaat om materialistische bezittingen. Gedraag je dus en probeer je te verplaatsen in een ander. 
 
Enkele hints:
• Probeer ingetogen te zijn, houd je acties zo laag mogelijk.
• Je bent er om jezelf te ervaren, te begrijpen en onder te dompelen in de cultuur, niet om te vergelijken / contrasteren en afwijkende opmerkingen te maken.
• Probeer wat lokale manieren en gebruiken over te te nemen, bijvoorbeeld veel culturen hebben hun eigen begroetingsstijl – leer ze kennen.
• Draag kleding die geschikt is en op geen enkele manier politiek of beledigend is. 
• Reizen in een groep kan als intimiderend en bedreigend worden ervaren. Denk na over je impact.
 
Mond
Veel scheldwoorden zijn internationaal en in Zuid-Afrika begrijpen velen ook nog eens de Nederlandse taal (Afrikaans). Weet dat deze scheldwoorden in Zuid-Afrika een grotere impact hebben dan dat ze in Nederland hebben, we weten allemaal welke woorden we bedoelen. Onthoud altijd dat je een voorbeeldfunctie hebt en het dus niet getolereerd wordt als je gaat schelden.
 
Verdovende middelen
Koop, gebruik of bewaar NOOIT medicijnen terwijl je in het buitenland bent. Niet alleen zal je vrijwilligerswerk onmiddellijk worden beëindigd, de lokale politie zal niet aarzelen om je te arresteren en je zonder proces naar een lokale gevangenis te sturen. De omstandigheden in buitenlandse gevangenissen zijn vaak erg slecht en je hebt meestal geen recht op dezelfde rechten als je thuis hebt. De straffen voor het bezitten van een kleine hoeveelheid marihuana zijn extreem hoog en kunnen ruim 10 jaar zijn. 
 
Alcohol
Vrijwel alle incidenten hebben op een of andere manie te maken met een overconsumptie van alcohol. Deelnemers die overmatig veel drinken, worden vaak in barren beroofd of erger. Elke hoeveelheid alcohol zal je reactievermogen aanpassen en je een gevoel van onkwetsbaarheid geven. Dit vergroot de kans om in een potentieel gevaarlijke situatie te komen. Het is een aanrader geen alcohol doordeweeks te drinken en in de weekend ‘in control’ te blijven.

Gedragsregels

We willen natuurlijk dat je een leuke  levenservaring hebt in het buitenland, maar het is belangrijk om te onthouden dat je een ambassadeur voor onze stichting bent. Het is daarom essentieel dat je op een gepaste manier gedraagt gedurende de gehele periode in het buitenland bent.

Daarom zal aan je worden gevraagd dit contract te ondertekenen bij aankomst in Zuid-Afrika. 

a) You will at all times respect local attitudes, cultures and beliefs. Specifically, You will not make comments of a derisory, sexist, or racist nature to anyone during Your stay. And You will dress, speak and behave appropriately at all times.
(b) You will not act in any way that is considered to be an anti-social manner by the Lead Coordinator or local inhabitants at any time during Your stay. You will adhere to this specifically while under the influence of alcohol.
(c) You will arrive at Your Placement on time each day and, in the event that You are delayed or cannot attend Your Placement altogether, You will notify the Lead Coordinator as far in advance as is reasonably possible. Alternatively, You may notify another individual, such as the In-Country Staff member associated with your Placement, provided that this individual has been expressly nominated in advance by the  Coordinator
(d) You will not take any time out from Your Placement in order to undertake personal in-country travel or to spend time with friends or family unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator.
(e) You will not spend the night away from Your accommodation unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator.
(f) You will not allow any person to enter or spend the night at Your accommodation unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator.
(g) You will leave Your accommodation on the Placement End Date stated unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator. This includes local home-stays that You may have stayed with during Your Placement which We sourced and introduced to You. You will not leave Your Placement earlier than the intended end date without consulting the Lead Coordinator.
(h) You will ensure that any equipment used by You, whether personal belongings or otherwise, are cleared away and kept tidy and orderly at all times, in both personal and communal living areas of the accommodation. You will treat Your Accommodation with respect. Failure to do so may result in You being asked to leave Your Placement.
(i) You agree to drink alcohol only in moderation throughout Your entire time abroad. The Lead Coordinator will explain the drinking rules that apply to Your Placement when You arrive in-country.

(j) You will not buy, handle or consume any illegal substance during Your stay. You understand that We have a zero-tolerance policy on this matter and anyone who is caught in possession of illegal substances or is suspected of using or handling them will be asked to leave their Placement and Accommodation immediately
(k) You acknowledge that We explicitly advise against You developing sexual relations with any persons in the country where You are staying and You do so at Your own risk. Specifically, You accept and understand that there may be different attitudes to sexual relations in the countries that You visit, and that this could result in danger to Yourself. You also accept that health facilities may be of a lower standard in Your Placement country and that HIV/AIDS and other sexually transmitted diseases may also be common. You acknowledge that You are aware of the risks of unplanned pregnancy, HIV/AIDS and other sexually transmitted diseases involved in unprotected sexual relations. You also acknowledge that You are aware that drugs are sometimes used in cases of rape/non-consensual sex and this may be a risk while socialising during Your Placement.
(l) You will follow the advice of the Lead Coordinator at all times. Failure to do so may put You or others in danger and may lead to You being asked to leave Your Placement and Accommodation immediately
(m) You are responsible for Your health and wellbeing. You agree to deal with any medical ailment immediately and seek medical attention and the advice of Your medical assistance company, should You require it. You accept that health facilities in Your placement country may be of a lower standard than You are used to.
(n) You will ensure that return flight date falls before the expiration of any in country visa requirement. You understand that You need to obtain Your visa (if required).

Additional for the Volunteer Coaching Programme
(i) * Furthermore on the VOLUNTEER programme, unless otherwise permitted by the Lead Coordinator, You will not consume  alcohol in excess from Sunday up until Friday evening. This rule may be relaxed on Friday evening and Saturday provided You have obtained the express permission from the Lead Coordinator. You understand that We have a zero-tolerance policy on this matter and anyone who is caught over consuming alcohol or is suspected of consuming alcohol outside the times permitted by the Lead Coordinator may be asked to leave their Placement and Accommodation immediately.
(o) If You are undertaking a volunteer Placement under the VOLUNTEER programme, You agree to attend the minimum hours of Your Placement provided by and agreed by Us. The agreed hours will be a minimum of four (4) hours per weekday (Monday – Friday) unless otherwise expressly stated in literature given to you or by the Lead Coordinator. You understand that You have made a commitment to Your placement and will perform to the best of Your ability.

Beëindiging 
Als je reis wordt beëindigd als gevolg van het niet naleven van de gedragscode, wordt je gevraagd om onmiddellijk te vertrekken. 
 
Discriminatie 
We tolereren absoluut geen enkele vorm van discriminatie. Als je discriminatie ziet, hoort of er slachtoffer van bent, informeer dan onmiddellijk je coördinator.
 
Verdovende middelen
Er is een zero-tolerance beleid voor drugs. Iedereen die wordt betrapt in het bezit van illegale middelen of ervan verdacht wordt deze te gebruiken wordt onmiddellijk verwijderd van de accommodatie.
Wat moet je meenemen?
 
De volgende lijst is bedoeld om je te helpen bij het selecteren en voorbereiden van je persoonlijke kleding voor je reis naar het buitenland. Het weer zal over het algemeen vrij warm zijn maar als je in de winter aankomt kan het ‘s nachts koud aanvoelen. Het kan er ook behoorlijk ontspannen aan toe gaan in Zuid-Afrika, dus het beste is als je je driedelig pak of je galajurk thuislaat, het is een hele informele aangelegenheid.
 
Bij ontvangst zul je een (sport) shirt van onze stichting ontvangen die voornamelijk bedoeld is om aan te doen tijdens het lesgeven. Maar omdat je niet elke dag in hetzelfde shirt wilt rondlopen, wil je ook wat extra uitrusting meenemen. Het advies is om veel sportkleding mee te nemen. 
 
Aanbevolen kleding
 
_ Fleece: voor isolatie –  ‘s nachts kan het koud worden, vooral in de wintermaanden.
_ Hoed: om de zon van je hoofd te houden en om een ​​zonnesteek te voorkomen. We raden aan om een ​​hoed met een brede rand te dragen in plaats van een baseballpet, die de achterkant van je nek niet beschermt.
_ Trui: Hoewel het in het buitenland meestal warm zal zijn, wordt het soms koud, vooral ‘s nachts, dus zorg ervoor dat je een paar warme truien (wol / fleece) meeneemt.
_ Overhemden: altijd handig om een ​​paar overhemden mee te nemen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om tijdens het programma een aantal eigen sportshirts en trainingstopjes mee te nemen.
_ Korte broeken: Voor het overgrote deel van je tijd in het buitenland zal het warm zijn, neem erg veel korte broeken mee is het advies. w
_ Sokken: Omdat je veel gaat sporten tijdens je verblijf in het buitenland wordt ook een grote hoeveelheden sokken aanbevolen. Maar denk ook aan voetbalsokken, wel zo fijn als je besluit om in een lokaal team mee te gaan voetballen. 
_ Badkleding: Er zijn genoeg plekken om te zwemmen, zowel in zwembaden als in de zee, dus zwemkleding is erg belangrijk. Misschien wil je ook proberen om te surfen.
_ Broeken: We raden aan om katoenen broeken mee te nemen, omdat het behoorlijk heet kan worden en ze ook goed zijn om te dragen in het donker om die insecten weg te houden! Neem ook een redelijk aantal mee om ‘s nachts te dragen.
_ T-shirts: neem een ​​grote hoeveelheid T-shirts mee die je kunt gebruiken tijdens he verblijf in het buitenland.
_ Ondergoed: katoenen ondergoed is hygiënischer dan synthetisch. Genoeg om je de week door te komen is aan te raden.
_ Speciale kleding/uitrusting fluit / hockeystick (voor hockeytrainers), sportschoenen / voetbalschoenen.
 
Schoenen
_ Casual schoenen: één paar is genoeg.
_ Sandalen/slippers: Een paar sandalen of slippers van goede kwaliteit, met enkelriempjes, die veel voorkomen bij reizigers in warme klimaten vanwege de goede ventilatie die ze bieden.
_ Sportschoenen: neem een ​​paar schoenen mee waarvan je het niet erg vindt om vies te worden, want je zult vaak buiten werken en sporten. Bovendien zul je waarschijnlijk een Afrikaanse stortbui ervaren, die parken en velden vaak in tijdelijke modderbaden doen laten veranderen! 
 
Regenkleding
 
_ Waterdichte jas: lichtgewicht, waterdicht en ademend – altijd handig

Verder:

 
_ Camera/Telefoon: voor de essentiële Instagram momenten.
_ Persoonlijke EHBO doos: mensen onderschatten vaak dat het dragen van een goede EHBO doos tijdens het reizen erg belangrijk is. 
_ Muggen- en insectenwerend middeltjes: Je moet preventieve maatregelen nemen tegen muggenbeten. Daarom raden we je aan om een ​​sterk afweermiddel te nemen (we raden aan om een ​​product met een hoog DEET-gehalte te kopen, d.w.z. 50% DEET).
_ Slaapzak: je kunt overwegen om een ​​slaapzak mee te nemen voor als je daarna op reis gaat (niet vereist tijdens je verblijf bij ons).
_Zonnebrandcrème en After Sun: Het is essentieel om zonnebrandcrème met hoge factor (30+),  zonnebrandcrème en after sun mee te nemen vanwege de sterke stralen en lange uren dat je buiten bent.
_ Zonnebrillen: Handig omdat je vaak onder een felle zon staat.
_ Zaklamp: Zit tegenwoordig vaak ook op je mobiel. Maar zorg altijd dat je er een bij hebt in het donker. Ook omdat de stroom af en toe uitvalt.
_ Handdoek: essentieel! Neem deze minimaal twee mee. En vergeet daarnaast niet een badlaken voor het strand mee te nemen.
_ Toilettas: Toilettas met de gebruikelijke attributen die je normaal dagelijks gebruikt. 
_ Waterflessen: Je moet te allen tijde ten minste twee liter water bij je hebben; flessenwater is beschikbaar maar niet altijd. 
_ Fluitje: Handig om als scheidsrechter te fungeren tijdens je eigen gemaakte wedstrijden.
– Makkelijke tas: Het is erg aan te raden een makkelijke tas mee te nemen.
– Powerbank: Heel handig, zeker voor tijdens de load-shedding
– Slotje: Op je kamer heb je een eigen kluisje. Om deze goed op slot te doen dien je een eigen slotje mee te nemen.
Telefoon
 
De internationale toegangscode voor Zuid-Afrika is +27
 
Je kunt een Zuid-Afrikaanse simkaart kopen om bellen goedkoper te maken maar gelukkig is er tegenwoordig ook Whatsapp. Er is gratis draadloos internet op de accommodatie, dus mensen die telefoons en laptops meebrengen, kunnen online verbinding maken (houd er rekening mee dat als er veel mensen gebruik van maken het internet traag kan zijn). Er zijn ook internetcafés op korte loopafstand van de accommodatie.
 
Wasserij
 
Er zijn vier wasmachines met muntsysteem beschikbaar voor de was in uw accommodatie. Als alternatief is er een betaalde wasservice beschikbaar tegen R10 per kg.
 
Elektriciteit
 
In Zuid-Afrika worden stopcontacten van type D, M en N gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type D, M en N.
 
Load-shedding
 
Sinds 2022 is er sprake van ‘Load shedding’ in Zuid-Afrika. Dit betekend dat de nationale elektriciteitsleverancier de stroom eraf haalt voor ongeveer 2 uur. Dit kan een paar keer per dag voorkomen. Het heeft geen enorme impact, behalve wanneer het samenvalt met de avonduren. Op de accommodatie zijn zonnepanelen op batterijen aangesloten in het kantoorgebouw, dus over het algemeen is er altijd stroom in het hoofdgebouw, zelfs tijdens de load-shedding, maar dit geldt momenteel niet voor de accommodatie voor de vrijwilligers en stagiairs. Over het algemeen is het beheersbaar en zal het niet veel invloed hebben op je ervaring. Het is aan te raden een zaklamp en een powerbank mee te nemen. 
 
Vervoer
 
Ophalen en afzetten naar Port Elizabeth Airport (PLZ) is inbegrepen. Vervoer van / naar de accommodatie en de activiteiten is ook inbegrepen.
 
Geld
 
De officiële munteenheid van Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Een geschatte wisselkoers is alsvolgt:
 
1 € = 15 ZAR
 
Gebruik voor de meest actuele wisselkoers www.wisselkoersen.nl
 
Houd rekening mee dat je ongeveer tussen de  €75,-  en €100,- per week gaat uitgeven als je in Zuid-Afrika bent. 
 
Eten en drinken
 
Eten in Zuid-Afrika is heerlijk! Bij elke maaltijd wordt je blootgesteld aan elk soort vlees, van impala en kudu tot struisvogel. De beste manieren om dit vlees te proeven, is door het van een typische Zuid-Afrikaanse hete braai (barbecue) te eten. Als je wat meer traditionele gerechten wilt proberen, ga dan voor wat Biltong, Baboti, en Boerewors. In Zuid-Afrika wordt veel vlees gegeten maar ook voor de vegetariër onder ons valt er genoeg te beleven. Drinkwater uit de kraan is in het hele land veilig, behalve in de meer rurale gebieden.
 
Roken en drinken
 
Roken en drinken wordt in Zuid-Afrika getolereerd, hoewel roken verboden is in openbare ruimtes zoals bioscopen, bars en luchthavens. Je zult merken dat je in de meeste winkels goedkoop alcohol kunt krijgen en er zijn ook veel smakelijke lokale bieren. Zuid-Afrika staat ook bekend om haar wijnen, dus je mag de kans niet missen om enkele lokale variëteiten te proberen.
 
Respecteer echter andere vrijwilligers. Drinken is alleen toegestaan ​​met mate en mag geen invloed hebben op je werk doordeweeks. Hoewel we willen dat je plezier hebt in je vrije tijd, wordt asociaal gedrag niet getolereerd tijdens je project.
 
Begroetingen
 
Begroetingen worden serieus genomen en het gebruik van ‘hallo’ en ‘tot ziens’ kan een grote bijdrage leveren aan het maken van vrienden en geaccepteerd worden in Zuid-Afrika. Neem de tijd om een ​​paar lokale woorden te leren en te laten zien dat je er graag bij hoort. Er wordt ook veel nadruk gelegd op handen schudden. De westerse manier om dit te doen is prima, maar je zult waarschijnlijk een paar lokale variaties oppikken! Over het algemeen zijn Zuid-Afrikanen gemakkelijke mensen – het is onwaarschijnlijk dat sociale fouten aanstoot geven, dus maak je vooral geen zorgen!

In het weekend ben je altijd vrij. Als stagiair of vrijwilliger kun je dan doen wat je wilt maar het is goed om te weten dat er altijd georganiseerde programma’s voor je zijn. Sommige zijn gratis en andere kosten extra geld. Zie hieronder een schema van wat er wordt aangeboden.

Activiteiten en evenementen

Elke Woensdag –  5-a-side football
Week 1 – Arrival weekend
Week 2 – Jeffreys Bay – home of surfing South Africa – transport gratis, overnight stay Free, optional dune boarding +- R180, optional surf lessons +- R400)
Week 3 – Great White Shark Cage Diving – Cost R2,700
Week 4 – Bloukrans Bungee Jump – transport gratis – Bungee R1350
Week 5 – Departure / Arrival Weekend
Week 6 – Adrenaline Addo – Zip wires, Bungee Swing, Canoeing – R700
Week 7 – Schotia Game Reserve – Big Five Reserve – R3,500
Week 8 – Kragga Kamma – Game reserve dichtbij Port Elizabeth – gratis
Week 9 – Skydiving – R2,600 
Week 10– Sundays River – boat trip en BBQ (braai) op de rivier – gratis
Week 11– Bushcamp – Outdoor maaltijd, onder de sterren, plus traditional Africaanse dans groep – gratis
Week 12 – Departure weekend
 
Let op: data van activiteiten zijn niet gegarandeerd en zullen veranderen afhankelijk van factoren, zoals het weer, het aantal vrijwilligers dat wil deelnemen en andere potentiële evenementen die plaatsvinden. Deelnemers kunnen alleen aan alle activiteiten deelnemen als ze voor een volledige duur van 12 weken komen. Prijzen kunnen variëren tussen nu en aankomstdatum.
Zuid-Afrika Experience

Vier keer per jaar wordt er een ‘Zuid-Afrika experience’ georganiseerd.  In deze week ga je de Tuinroute doen samen met alle andere vrijwilligers en stagiairs. Een fantastische manier om afscheid te nemen van Zuid-Afrika. Druk op de knop om het volledige programma te zien. Mocht je dit willen doen, laat het ons weten!

Data 2024

22 maart – 29 maart
14 juni – 21 juni
09 augustus – 16 augustus
01 november – 08 november

Data 2025

28 maart – 4 april 
27 juni – 4 juli 
22 – 29 augustus 
14 – 21 november 

Klik hier om het programma te bekijken

Travel Impact

We vinden het belangrijk dat al onze vrijwilligers/stagiairs goed voorbereid naar Zuid-Afrika gaan. Kom alles te weten over Zuid-Afrika via de onderstaande knop en test je eigen kennis over Zuid-Afrika. Zo kom je voor minder onverwachte dingen te staan en verrijk je je kennis over dit prachtige land. 

Test je kennis