Deze Welcome Pack bevat essentiële informatie om je goed te kunnen voorbereiden op jouw reis naar Saint Lucia.  Het is uiterst belangrijk dat je de ‘Persoonlijke Gegevens’ invult en naar ons terugstuurt. Want zo bevestig je tegelijkertijd dat je stage/vrijwilligerswerk wilt gaan doen, zodat we aan de slag kunnen om alles voor je te gaan regelen.
 
Je kan ons mailen op:
info@dekrachtvansport.nl
 

Als je vragen hebt kun je je mentor bereiken op:
Telefoon +31 6 42250867 (09:00 – 17:00 Nederlandse tijd)
Whatsapp +31 6 42250867
Noodgevallen +31 6 24131467 (24/7 bereikbaar)
rbaarda@dekrachtvansport.nl

Het team van de Kracht van Sport 

Persoonlijke Gegevens:

Op deze pagina dien je je persoonlijke gegevens in te vullen. Het beste is als je deze pagina kopieert en plakt in een word document en deze vervolgens naar info@dekrachtvansport.nl of naar je persoonlijke mentor stuurt. Deze gegevens worden doorgestuurd naar onze collega’s op Saint Lucia. Op deze manier zullen ze op de hoogte zijn van je aankomsttijd/datum, medicatie gebruik of je vegetarisch bent, wie ze moeten bellen als er iets mis is gegaan etc. Erg handig dus! Probeer deze gegevens minimaal één maand voor vertrek op te sturen.

Persoonlijke gegevens
Voornamen (op paspoort):
Achternaam (op paspoort):
 
Geboortedatum (dd / mm / jjjj):
Geslacht:
E-mail:
Telefoon:
Mobiel:
 
Adres:
Woonplaats:
Provincie / Staat:
Postcode / postcode:
Land:
 
Paspoort details
Nationaliteit:
Paspoortnummer:
Plaats van afgifte:
Vervaldatum (dd / mm / jjjj):
 
Wie moeten we bellen als er iets mis gaat?
Voor-en achternaam:
Relatie tot jou:
Telefoonnummer:
Mobielnummer:
E-mail:
 
Medische en dieetinformatie
Vermeld eventuele dieetwensen of voedselallergieën die je hebt:
 
Vermeld eventuele medische aandoeningen waarvan we op de hoogte moeten zijn:
 
Geef eventuele medicijnen aan die je gebruikt:
 
Andere details
Welke school, hogeschool of universiteit volg je of ging je naar:
 
 
 
Extra reisdetails
Om ons te helpen het meest geschikte programma voor je te maken, kunt je ons het volgende vertellen dat relevant kan zijn voor je project.
 
Eerdere ervaring:
 
Kwalificaties:
 
Doelstellingen en motivatie:
 
Alle aanvullende informatie die ons kan helpen met je reis:
 
 
Reisverzekeringsdetails
Verzekeringsmaatschappij::
Periode (dagen):
Polisnummer:
Begindatum van  (dd / mm / jjjj):
Einddatum  (dd / mm / jjjj):
 
Vluchtdetails
Vertrek
Vertrekdatum vertrek (dd / mm / jjjj):
Vertrektijd vertrek (24 uur):
Luchtvaartmaatschappij:
Uit vluchtnummer:
Uit luchthaven:
 
Aankomst in-land datum (dd / mm / jjjj):
Aankomst in land (24 uur):
Binnenlandse luchtvaartmaatschappij:
Aankomst in-land vluchtnummer:
Aankomst in-land luchthaven:
 
Retour
Vertrekdatum retour (dd / mm / jjjj):
Vertrektijd retour (24 uur):
Luchtvaartmaatschappij:
Vluchtnummer:
Retour luchthaven:
 
Aankomstdatum aankomst (dd / mm / jjjj):
Aankomsttijd (24 uur):
Retour Aankomst Luchtvaartmaatschappij:
Retour Aankomst Vluchtnummer:
Retour Aankomst Luchthaven:
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van De Kracht van Sport
Ja/nee
Contactgegevens Saint Lucia

Cardinal Kelvin Felix Archdiocesan Pastoral Centre
Eastwinds road
Marisule
Gros Islet
Saint Lucia
p.o. Box GM 592

Joël A. Martin (oprichter, hoofdcoördinator)
Tel: +1 758 5200556
Email: jmartin@unitedthroughsport.org

Ervin Joseph (coördinator)
Mobile: +1 758 2872102
Email: ejoseph@unitedthroughsport.org

Joël A. Martin zal je coördinator zijn op de Caraïben. Hij is half Saint Luciaans en half Engels. Op Saint Lucia heeft hij veel goede contacten met de nationale teams van het eiland waardoor je snel in contact komt met internationals. Joël is erg betrokken en zal ervoor zorgen dat je een onvergetelijke tijd op het tropisch eiland zal hebben. Als oud profvoetballer weet Joël alles over voetbal en nog meer over zijn club ‘Arsenal’. 
 
blank
Contact in noodgevallen
We zijn 24/7 bereikbaar.
+31 6 24131467 NL
+1 758 5200556 SL
 
Voorkeur Contact 
Heeft je vraag geen haast dan kun je het team in Saint Lucia het beste een mail sturen – jmartin@unitedthroughsport.org. Je mentor in Nederland kun je altijd mailen, Whatsappen of bellen. 
 
Je medereizigers
Omdat de kans groot is dat je samen met andere Nederlanders naar Saint Lucia zult gaan, maken we groepswhatsappen aan met vrijwilligers/stagiairs die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zou je graag toegevoegd willen worden, neem contact met je mentor op. 
 
Mentor in Nederland
Ruben is je mentor voor je stage/vrijwilligerswerk in Saint Lucia. Hijzelf heeft een tijdje in Zuid-Afrika gewoond en is onderdeel geweest van het project in Zuid-Afrika. Het is daar ook dat hij geïnspireerd raakte om ook een Nederlandse sport stichting op te richten. Hij doet dit werk al sinds 2013 en heeft zijn werk steeds beetje verder uitgebreid. Costa Rica is het nieuwste project dat bij De Kracht van Sport heeft aangesloten. 
 
Telefoon +31 6 42250867 (09:00 – 17:00 Nederlandse tijd)
Whatsapp +31 6 42250867
Noodgevallen +31 6 24131467 (24/7 bereikbaar)
E-mail: rbaarda@dekrachtvansport.nl
Lezen vóór vertrek
• Wees voorbereid op de cultuurschok. Om dit te minimaliseren, is het een goed idee om zoveel mogelijk onderzoek te doen naar de bestemming en de cultuur. Op die manier ben je klaar voor de verschillende manieren waarop mensen handelen, communiceren, begroeten, taboes enz., Waardoor je je realiseert dat een gedrag gewoon `anders kan zijn en niet noodzakelijkerwijs bedreigend of intimiderend. 
• Lees meer over het weer en typische weerpatronen, zodat je op de hoogte bent van weersvariaties tijdens je verblijf. Als je dit weet, kun je ook beslissen welke kleding je moet nemen. 
• Ontdek welke ziekten in het land veel voorkomen en hoe ze worden opgelopen, zodat je weet hoe je dergelijke ziekten kunt voorkomen of verminderen.
• Kom meer te weten over de griezelige beestjes en andere insecten / dieren in het land, zodat er geen onaangename verrassingen zijn!
 
Aankomst informatie
 
Vlucht

Boot

Hewanorra International Airport (UVF): Is de belangrijkste luchthaven van St. Lucia en is de bestemming van alle langeafstandsvluchten. Als je niet via een ander Caribisch eiland vertrekt dan kom je hier op aan.

 

 

 

Port Castries Vliegen van Parijs naar Martinique blijkt een beduidend goedkoper alternatief te zijn voor de rechtstreekse vlucht naar St. Lucia.

Dagelijkse veerboten vanuit Port Fort-de-France brengen je in 45 minuten (ongeveer) naar St. Lucia.
 
 

 

 
Alle vrijwilligers/stagiairs moeten proberen op vrijdag aan te komen om klaar te zijn om het programma op zondag of maandag te starten. We raden te laat of te vroeg aankomen af, omdat dit je programma verstoort, maar als er geen alternatief is, staan ​​we altijd voor je klaar om te helpen bij het regelen dat je alsnog opgehaald wordt. Hier vragen we dan wel een vergoeding voor. Als je vroeg aankomt, kunnen we een verblijfplaats regelen valk bij de vlieghaven. Dit kan je mentor voor je regelen maar ook hier wordt een vergoeding gevraagd.
 
Programma-oriëntatie
Een van onze medewerkers zal je ophalen op de plek waar jij aankomt (luchthaven of haven). Ze zullen een bord vasthouden en een ‘United Through Sport-shirt’ dragen. Zij brengen je naar onze accommodatie. Als je vertraging oploopt of wijzigingen aanbrengt in uw aankomstplan, dien je onze coördinatoren op de hoogte te stellen van de wijzigingen (zorg ervoor dat je hun nummers noteert voordat je van huis vertrekt).
 
In-Country Team
Er zijn een aantal mensen die voor je zorgen tijdens je verblijf op Saint Lucia. Je zult met veel van hen contact hebben tijdens je project. Anderen zullen ‘achter de schermen’ werken om ervoor te zorgen dat je een leuke en leerzame ervaring hebt.
 
Accommodatie 

Je accommodatie bevindt zich in het noorden van het eiland en is perfect gelegen tussen de belangrijkste toeristische en de uitgaansplekken van St. Lucia; de Rodney Bay Strip en de hoofdstad Castries. Op 5 minuten loopafstand is een plaatselijke supermarkt, postkantoor en bushalte. Met het dichtstbijzijnde strand (East Winds) op slechts een paar minuten lopen, zal je binnen de kortste keren je helemaal op je plek voelen!

 

Overzicht

  Standaard Accommodatie  Comfort Accommodation
Alle maaltijden Alleen ontbijt nvt
Gratis drinken Nee, alleen water nvt
Personen per kamer  2 tot 3 nvt
Wifi  Ja nvt
Wasmachine Ja nvt
Beddengoed Ja nvt
Deurslot Ja nvt
Douche  Ja nvt
Privé kamer Ja nvt
Schoonmaakster Ja nvt
Handdoeken Ja nvt
Klamboe Ja nvt
Ventilator Ja nvt
Air conditioning Ja (2 van de 7 kamers) nvt

Een groot dorm-style met veel ruimte (max. 21 personen). Het huis heeft zeven slaapkamers met airconditioning, gedeelde ensuite badkamers tussen elke twee kamers, de grote gemeenschappelijke ruimte heeft een flatscreen-tv met Amerikaanse kabel-, film- en sportkanalen voor gebruik tijdens het chillen.

Het keukengedeelte is voorzien van alle benodigde keukengerei en is geschikt om met meerdere personen tegelijk te koken. Het grootste deel van de interne sociale activiteit vindt plaats in de gemeenschappelijke ruimte, de uitgestrekte recreatieruimte binnen de compound en het balkon dat erover uitkijkt. Deze ruimte is de beruchte hartslag van het huis tijdens bijeenkomsten of voorbereidingen voor een avondje uit.

Eten:
Een dagelijks ontbijt is inbegrepen; over het algemeen bestaande uit een zelfvoorzienende selectie van ontbijtgranen, toast, lokaal fruit en beleg. Op sommige van onze plaatsen wordt af en toe een lunch aangeboden tijdens bepaalde trainingssessies, hoewel vrijwilligers/stagiaires normaal gesproken worden aangeraden om een ​​lunch mee te nemen voorafgaand aan de trainingen of de mogelijkheid krijgen om onderweg iets te kopen. ‘s Avonds is het aan te raden om in groepen te gaan winkelen, koken en eten, omdat dit zuiniger is. Er zijn ook veel goede mogelijkheden om lokaal uit eten te gaan in de omgeving, met een breed scala aan opties.
 
Kraanwater: het kraanwater is volledig schoon en veilig om te drinken in onze accommodatie
Supermarkt:  5 minuten lopen
Geldautomaat: 5 minuten lopen
Restaurants / bars: 5 minuten lopen
 
 
 
 

Vliegen via de Verenigde Staten

Mocht je een overstap hebben in de Verenigde Staten dan is het noodzakelijk dat je een ‘Esta’ aanvraagt. Dit kan gemakkelijk en snel via https://esta.cbp.dhs.gov/. 

De ESTA-regeling (Electronic System for Travel Authorization) is een systeem dat wordt gebruikt door de Verenigde Staten om reizigers uit bepaalde landen toestemming te geven om visumvrij naar de VS te reizen voor toeristische of zakelijke doeleinden.

Er zijn kosten verbonden aan het indienen van een ESTA-aanvraag. Deze kosten moeten online worden betaald met een creditcard of debetkaart. Het is belangrijk om alleen de officiële ESTA-website te gebruiken om te voorkomen dat je extra kosten betaalt aan onbetrouwbare bronnen.

De aanvraag zal waarschijnlijk enkele uren duren maar doe het voor de zekerheid minimaal 72 uur van te voren.

 
Paspoort
Je paspoort is je belangrijkste document wanneer je naar het buitenland reist. Zorg ervoor dat je paspoort met ten minste zes maanden geldig is als je weer terug in Nederland bent. Plaats je paspoort niet in bagageruimtevakken wanneer je met het vliegtuig reist. Houd deze ten alle tijden in je zak. 
 
Visum
Mocht je verblijf langer dan 90 dagen zijn dan ben je verplicht een visum te hebben. Verblijf je langer dan 90 dagen op Saint Lucia, neem dan contact met je mentor. Hij zal je helpen met het verkrijgen van een visum en zal je goed adviseren hoe deze te krijgen. Het is een tijdrovend en frustrerende bezigheid om een visum voor Saint Lucia te krijgen. Begin er dus minimaal twee maanden van te voren mee. Houd er rekening mee dat landen hun visumvereisten vaak wijzigen, soms per halfjaar. 
 
Fotokopieën
Het is altijd verstandig om kopieën te maken van al de belangrijke documenten. Bewaar een exemplaar bij je in het buitenland (gescheiden van de originele documenten natuurlijk!) En laat een ander exemplaar thuis bij een vriend of familielid. We raden je aan fotokopieën te maken van de volgende documenten in geval van verlies of diefstal:
Paspoort: je paspoortnummer, datum en plaats van afgifte en eventuele visum.
Vluchtdetails: je vluchtnummers, verbindingen en luchthavens van bestemming.
Verzekeringspolis: uw polisnummer, 24-uurs medisch noodnummer.
Vaccinatiekaart: documenten waarin staat welke vaccinaties je hebt.
Bankkaarten: het telefoonnummer dat nodig is om creditcards of betaalpassen te melden / annuleren.
 
E-mail jezelf!
Het is ook verstandig om je belangrijke documenten naar een computer te scannen en als jpeg-bestanden aan een e-mail toe te voegen. Je kunt deze e-mail vervolgens verzenden naar een account waartoe je overal ter wereld toegang hebt. Dit zorgt ervoor dat je nog steeds kopieën van uw documenten hebt, zelfs als de originelen en fotokopieën verloren of gestolen zijn.
Verzekeringen

De Kracht van Sport adviseert met klem om goed verzekerd op reis te gaan. Aangezien het gaat om langdurige reizen, is de kans groter dat er iets met je kan gebeuren in het buitenland. Denk aan:

Medische noodgevallen: Onverwachte ziekten of verwondingen kunnen overal ter wereld voorkomen. Een reisverzekering met medische dekking zorgt ervoor dat je medische kosten kunt dekken zonder grote financiële zorgen.

Annulering of onderbreking van de reis: Soms moeten reizen op het laatste moment worden geannuleerd of onderbroken vanwege onverwachte omstandigheden zoals ziekte, familieproblemen, natuurrampen of andere onvoorziene gebeurtenissen. Een reisverzekering kan de kosten van geannuleerde vluchten, hotelboekingen en andere niet-restitueerbare uitgaven dekken.

Bagageverlies of diefstal: Het verliezen van bagage of het slachtoffer worden van diefstal kan jouw reiservaring verpesten. Met een reisverzekering kun je vergoeding krijgen voor verloren of gestolen eigendommen, wat uw financiële verlies helpt verminderen.

Vertraagde vluchten: Als jouw vlucht vertraging heeft en je daardoor aansluitende vluchten of geplande activiteiten mist, kan een reisverzekering je helpen bij het dekken van extra kosten en ongemak.

Aansprakelijkheid: In sommige gevallen kun je aansprakelijk worden gesteld voor schade aan eigendommen of letsel aan anderen tijdens uw reis. Een reisverzekering kan dekking bieden voor deze onvoorziene aansprakelijkheid.

Reisongevallen: Hoewel niemand hoopt betrokken te raken bij een ongeval tijdens het reizen, biedt een reisverzekering dekking in geval van blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval tijdens de reis.

Juridische bijstand: Als je in een juridische situatie verzeild raakt tijdens uw reis, zoals een geschil over contracten of andere zaken, kan een reisverzekering je helpen bij het verkrijgen van juridisch advies en bijstand.

Verlies van reisdocumenten: Als je jouw paspoort, visum of andere belangrijke reisdocumenten verliest, kan een reisverzekering je helpen bij het dekken van kosten voor vervanging en bijstand bij het verkrijgen van nieuwe documenten.

Hoewel het extra kosten met zich meebrengt, kan een reisverzekering je uiteindelijk veel geld, stress en ongemak besparen in geval van onverwachte gebeurtenissen tijdens jouw reis. 

European Insurances

Om goed verzekerd op reis te gaan, raden we je aan om dit via ‘European Insurances’ te doen. Zij zijn de verzekeringsmaatschappij voor vrijwilligerswerk en stages in het buitenland, ook buiten Europa. Bovendien zijn zij bekend met de programma’s van De Kracht van Sport. Klik op deze link om met hen in contact te komen. Vul enkele vragen in en druk uiteindelijk op ‘bel mij terug’. Binnen 24 uur zal iemand van European Insurances je terugbellen en je van een professioneel advies voorzien.

European Insurances
Vaccinaties

Er zijn enkele algemene vaccinaties die vaak worden aanbevolen voor reizen naar Saint Lucia. Het is altijd het beste om contact op te nemen met een medisch professional, zoals een huisarts of de GGD, voor advies op maat gebaseerd op je persoonlijke medische geschiedenis en reisplannen. Hier zijn enkele veelvoorkomende aanbevolen vaccinaties voor Saint Lucia:
 
1. Routinevaccinaties: Zorg ervoor dat je basisvaccinaties up-to-date zijn, zoals de vaccinaties tegen mazelen, bof, rubella, difterie, tetanus en kinkhoest.
 
2. Hepatitis A: Dit is een aanbevolen vaccinatie voor bijna alle reizigers naar Saint Lucia, omdat hepatitis A kan worden overgedragen via besmet voedsel of water.
 
3. Tyfus: Deze vaccinatie wordt aanbevolen als je van plan bent om in gebieden te reizen waar de kans op blootstelling aan besmet voedsel of water hoog is.
 
4. Influenza: Het is raadzaam om de jaarlijkse griepprik te overwegen, aangezien het influenzaseizoen kan variëren en je mogelijk blootgesteld wordt aan verschillende griepstammen tijdens je reis.
 
Houd er rekening mee dat de genoemde vaccinaties algemene aanbevelingen zijn en dat de specifieke vereisten kunnen variëren. Het is daarom altijd verstandig om contact op te nemen met een medisch professional voor advies op maat voor jouw situatie en reisplannen.
 
Gezondheid en hygiëne
We zijn niet bevoegd om medisch advies te mogen geven met betrekking tot je gezondheid en vaccinaties, dus het is absoluut noodzakelijk dat je vóór vertrek professioneel medisch advies raadpleegt bij je huisarts of GGD.
 
Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen. Er zijn een aantal dingen die je moet doen voordat je vertrekt om ervoor te zorgen dat je in het buitenland fit en gezond blijft. Lees onderstaande aanbevelingen aandachtig door.
 
Covid-19
Bij De Kracht van Sport volgen we het beleid van de Nederlandse overheid. De regels omtrent corona veranderen continue. De website https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/saint-lucia/reizen/reisadvieshttps://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/saint-lucia/reizen/reisadvies geeft je de huidige situatie weer. Zorg dat je voor vertrek goed om de hoogte bent van de huidige maatregen.
 
Belangrijk! Heeft Saint Lucia een oranje of rood reisadvies dan kan je reis helaas geen doorgang hebben.
 
Check-ups vóór vertrek
• Bezoek je huisarts of GGD om te vragen welke vaccinatie(s) je nodig hebt.
• Het is raadzaam om je arts ten minste 2-3 maanden voor vertrek te bezoeken voor een algemene controle.
• Neem contact op met je arts (of ministerie van Volksgezondheid) of het legaal is om je voorgeschreven medicatie in het land in te nemen. Als je medicijnen in het land gebruikt, is het raadzaam om een ​​begeleidende brief van je arts te hebben waarin staat waar de medicatie voor is en waarom je die moet meenemen. 
• Maak een afspraak met je tandarts. Kiespijn of een gaatje zal je reis enorm verpesten en tandheelkundig werk in het buitenland is meestal erg duur. De kwaliteit van de behandeling kan ook erg slecht zijn.
 
Voedselvergiftiging 
Veel van onze deelnemers krijgen binnen 48 uur last van maagklachten omdat ze in een nieuwe omgeving verkeren en blootgesteld worden aan nieuwe bacteriën. Door te rusten, veel vloeistoffen te drinken en zouten te vervangen, zul je snel van dergelijke verstoringen herstellen. Sommige mensen reizen met 1-daagse multivitaminen om het afweersysteem te versterken. 
 
Zonnebrand
Pas op voor hitte en intense zonneschijn. Uitdroging, zonnebrand en hitteberoerte komen maar al te vaak voor bij onze deelnemers. Je kunt deze problemen echter gemakkelijk vermijden door de volgende preventieve maatregelen te nemen:
– Vermijd direct zonlicht wanneer de zon het sterkst is (bijv. ‘s middags)
– Draag een zonnebril
– Draag een pet of hoed
– Breng een hoge factor zonnebrandcrème aan
– Drink de hele dag door veel water en neem altijd een volle fles water mee
 
EHBO
Het is raadzaam om een ​​persoonlijke EHBO-kit mee te nemen. Dit is essentieel voor elk klein ongeval of letsel dat je in het buitenland oploopt. Zorg er ook voor dat je het tijdens je verblijf op een handige plek bewaart en het elke dag meeneemt tijdens het vrijwilligerswerk. 
Veiligheid + beveiliging
Diefstal komt vaker voor in het buitenland dan bij ons. Dit kan echter worden vermeden door alert te blijven en verschillende preventieve maatregelen te nemen.  Hieronder staan ​​enkele algemene dingen die je in de problemen kunnen brengen. 
 
Toeristen zijn altijd doelen voor zakkenrollers. Informeer goed over Saint Lucia voordat je vertrekt, zodat je alert kunt zijn op alle soorten situaties. Enkele tips:
 
_ Ga nooit alleen op reis/op stap, vooral ‘s nachts niet.
_ Zoek uit waar de onveilige gebieden zijn en vermijd ze
_ Bewaar tijdens je reis alle belangrijke documenten en waardevolle spullen op een veilige plaats, zoals een verborgen binnenzak of een buiktas.
_ Draag alleen zoveel contant geld als je denkt nodig te hebben.
_ Draag geen dure sieraden of horloges
_ Pas op voor mensen die te snel te vriendelijk lijken
_ Houd camera’s uit het zicht. 
_ Houd je portemonnee in je zak van je broek. 
_ Vraag voor het zwemmen hoe veilig het gebied is, en ga niet tegelijk met zijn alle zwemmen.
 
Voorzorgsmaatregelen om te gebruiken:
• Een buiktas is handig voor je waardevolle spullen. Houd deze onder je kleding uit het zicht en open deze alleen op een bekende en veilige locaties.
• Wanneer je een geldautomaat gebruikt, zorg er dan voor dat deze zich in een goed verlichte ruimte bevindt en tel je geld niet totdat je op een veilige plaats bevindt. Vermijd ook om ‘s nachts geld op te nemen. Doe dit ook niet alleen.
 
Manier en kleding
Je gedrag en kleding kunnen veel aandacht trekken. Culturen in de minder ontwikkelde gebieden kunnen hierop misschien anders reageren. Het is mogelijk dat ze je kleding of houding zullen zien als beledigend of een gebrek aan respect. Over vertrouwen wordt gezien als pronken en opscheppen, vooral als het gaat om materialistische bezittingen. Gedraag je dus en probeer je te verplaatsen in een ander. 
 
Enkele hints:
• Probeer ingetogen te zijn, houd je acties zo laag mogelijk.
• Je bent er om jezelf te ervaren, te begrijpen en onder te dompelen in de cultuur, niet om te vergelijken / contrasteren en afwijkende opmerkingen te maken.
• Probeer wat lokale manieren en gebruiken over te te nemen, bijvoorbeeld veel culturen hebben hun eigen begroetingsstijl – leer ze kennen.
• Draag kleding die geschikt is en op geen enkele manier politiek of beledigend is. 
 
Verdovende middelen
Koop, gebruik of bewaar NOOIT drugs terwijl je in het buitenland bent. Niet alleen zal je vrijwilligerswerk/stage onmiddellijk worden beëindigd, de lokale politie zal niet aarzelen om je te arresteren en je zonder proces naar een lokale gevangenis te sturen. De omstandigheden in buitenlandse gevangenissen zijn vaak erg slecht en je hebt meestal geen recht op dezelfde rechten als je thuis hebt. De straffen voor het bezitten van een kleine hoeveelheid marihuana zijn extreem hoog. 
 
Alcohol
Vrijwel alle incidenten hebben op een of andere manie te maken met een overconsumptie van alcohol. Deelnemers die overmatig veel drinken, worden vaak in barren beroofd of erger. Elke hoeveelheid alcohol zal je reactievermogen aanpassen en je een gevoel van onkwetsbaarheid geven. Dit vergroot de kans om in een potentieel gevaarlijke situatie te komen. Het is een aanrader geen alcohol doordeweeks te drinken en in de weekend ‘in control’ te blijven.

Gedragsregels

We willen natuurlijk dat je een leuke  levenservaring hebt in het buitenland, maar het is belangrijk om te onthouden dat je een ambassadeur voor onze stichting bent. Het is daarom essentieel dat je op een gepaste manier gedraagt gedurende de gehele periode in het buitenland bent.

Daarom zal aan je worden gevraagd dit contract te ondertekenen bij aankomst in de Caraïben.

a) You will at all times respect local attitudes, cultures and beliefs. Specifically, You will not make comments of a derisory, sexist, or racist nature to anyone during Your stay. And You will dress, speak and behave appropriately at all times.
(b) You will not act in any way that is considered to be an anti-social manner by the Lead Coordinator or local inhabitants at any time during Your stay. You will adhere to this specifically while under the influence of alcohol.
(c) You will arrive at Your Placement on time each day and, in the event that You are delayed or cannot attend Your Placement altogether, You will notify the Lead Coordinator as far in advance as is reasonably possible. Alternatively, You may notify another individual, such as the In-Country Staff member associated with your Placement, provided that this individual has been expressly nominated in advance by the  Coordinator
(d) You will not take any time out from Your Placement in order to undertake personal in-country travel or to spend time with friends or family unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator.
(e) You will not spend the night away from Your accommodation unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator.
(f) You will not allow any person to enter or spend the night at Your accommodation unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator.
(g) You will leave Your accommodation on the Placement End Date stated unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator. This includes local home-stays that You may have stayed with during Your Placement which We sourced and introduced to You. You will not leave Your Placement earlier than the intended end date without consulting the Lead Coordinator.
(h) You will ensure that any equipment used by You, whether personal belongings or otherwise, are cleared away and kept tidy and orderly at all times, in both personal and communal living areas of the accommodation. You will treat Your Accommodation with respect. Failure to do so may result in You being asked to leave Your Placement.
(i) You agree to drink alcohol only in moderation throughout Your entire time abroad. The Lead Coordinator will explain the drinking rules that apply to Your Placement when You arrive in-country.

(j) You will not buy, handle or consume any illegal substance during Your stay. You understand that We have a zero-tolerance policy on this matter and anyone who is caught in possession of illegal substances or is suspected of using or handling them will be asked to leave their Placement and Accommodation immediately
(k) You acknowledge that We explicitly advise against You developing sexual relations with any persons in the country where You are staying and You do so at Your own risk. Specifically, You accept and understand that there may be different attitudes to sexual relations in the countries that You visit, and that this could result in danger to Yourself. You also accept that health facilities may be of a lower standard in Your Placement country and that HIV/AIDS and other sexually transmitted diseases may also be common. You acknowledge that You are aware of the risks of unplanned pregnancy, HIV/AIDS and other sexually transmitted diseases involved in unprotected sexual relations. You also acknowledge that You are aware that drugs are sometimes used in cases of rape/non-consensual sex and this may be a risk while socialising during Your Placement.
(l) You will follow the advice of the Lead Coordinator at all times. Failure to do so may put You or others in danger and may lead to You being asked to leave Your Placement and Accommodation immediately
(m) You are responsible for Your health and wellbeing. You agree to deal with any medical ailment immediately and seek medical attention and the advice of Your medical assistance company, should You require it. You accept that health facilities in Your placement country may be of a lower standard than You are used to.
(n) You will ensure that return flight date falls before the expiration of any in country visa requirement. You understand that You need to obtain Your visa (if required).

Additional for the Volunteer Coaching Programme
(i) * Furthermore on the VOLUNTEER programme, unless otherwise permitted by the Lead Coordinator, You will not consume  alcohol in excess from Sunday up until Friday evening. This rule may be relaxed on Friday evening and Saturday provided You have obtained the express permission from the Lead Coordinator. You understand that We have a zero-tolerance policy on this matter and anyone who is caught over consuming alcohol or is suspected of consuming alcohol outside the times permitted by the Lead Coordinator may be asked to leave their Placement and Accommodation immediately.
(o) If You are undertaking a volunteer Placement under the VOLUNTEER programme, You agree to attend the minimum hours of Your Placement provided by and agreed by Us. The agreed hours will be a minimum of four (4) hours per weekday (Monday – Friday) unless otherwise expressly stated in literature given to you or by the Lead Coordinator. You understand that You have made a commitment to Your placement and will perform to the best of Your ability.

Beëindiging 
Als je reis wordt beëindigd als gevolg van het niet naleven van de gedragscode, wordt je gevraagd om onmiddellijk te vertrekken. 
 
Discriminatie 
We tolereren absoluut geen enkele vorm van discriminatie. Als je discriminatie ziet, hoort of er slachtoffer van bent, informeer dan onmiddellijk je coördinator.
 
Verdovende middelen
Er is een zero-tolerance beleid voor drugs. Iedereen die wordt betrapt in het bezit van illegale middelen of ervan verdacht wordt deze te gebruiken wordt onmiddellijk verwijderd van de accommodatie.
Wat moet je meenemen?
 
De volgende lijst is bedoeld om je te helpen bij het selecteren en voorbereiden van je persoonlijke kleding voor je reis naar het buitenland. Het weer zal over het algemeen vrij warm zijn maar als je in de winter aankomt kan het ‘s nachts koud aanvoelen. Het kan er ook behoorlijk ontspannen aan toe gaan in Saint Lucia, dus het beste is als je je driedelig pak of je galajurk thuislaat, het is een hele informele aangelegenheid.
 
Aanbevolen kleding
 
_ Fleece vest:  ‘s nachts kan het koud worden, vooral in de wintermaanden.
_ Hoed: om de zon van je hoofd te houden en om een ​​zonnesteek te voorkomen. We raden aan om een ​​hoed met een brede rand te dragen in plaats van een baseballpet, die de achterkant van je nek niet beschermt.
_ Trui: Hoewel het in het buitenland meestal warm zal zijn, wordt het soms koud, vooral ‘s nachts, dus zorg ervoor dat je een paar warme truien (wol / fleece) meeneemt.
_ Overhemden: altijd handig om een ​​paar overhemden mee te nemen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om tijdens het programma een aantal eigen sportshirts en trainingstopjes mee te nemen.
_ Korte broeken: Voor het overgrote deel van je tijd in het buitenland zal het warm zijn, neem erg veel korte broeken mee is het advies. w
_ Sokken: Omdat je veel gaat sporten tijdens je verblijf in het buitenland wordt ook een grote hoeveelheden sokken aanbevolen. Maar denk ook aan voetbalsokken, wel zo fijn als je besluit om in een lokaal team mee te gaan voetballen. 
_ Badkleding: Er zijn genoeg plekken om te zwemmen, zowel in zwembaden als in de zee, dus zwemkleding is erg belangrijk. Misschien wil je ook proberen om te surfen.
_ Broeken: We raden aan om katoenen broeken mee te nemen, omdat het behoorlijk heet kan worden en ze ook goed zijn om te dragen in het donker om die insecten weg te houden! Neem ook een redelijk aantal mee om ‘s nachts te dragen.
_ T-shirts: neem een ​​grote hoeveelheid T-shirts mee die je kunt gebruiken tijdens he verblijf in het buitenland.
_ Ondergoed: katoenen ondergoed is hygiënischer dan synthetisch. Genoeg om je de week door te komen is aan te raden.
_ Speciale kleding/uitrusting fluit / hockeystick (voor hockeytrainers), sportschoenen / voetbalschoenen.
 
Schoenen
_ Casual schoenen: één paar is genoeg.
_ Sandalen/slippers: Een paar sandalen of slippers van goede kwaliteit, met enkelriempjes, die veel voorkomen bij reizigers in warme klimaten vanwege de goede ventilatie die ze bieden.
_ Sportschoenen: neem een ​​paar schoenen mee waarvan je het niet erg vindt om vies te worden, want je zult vaak buiten werken en sporten. Bovendien zul je waarschijnlijk een stortbui ervaren, die parken en velden vaak in tijdelijke modderbaden doen laten veranderen! 
 
Regenkleding
 
_ Waterdichte jas: lichtgewicht, waterdicht en ademend – altijd handig
 

Verder:

_ Camera/Telefoon: voor de essentiële Instagram momenten.
_ Persoonlijke EHBO doos: mensen onderschatten vaak dat het dragen van een goede EHBO doos tijdens het reizen erg belangrijk is. 
_ Muggen- en insectenwerend middeltjes: Je moet preventieve maatregelen nemen tegen muggenbeten. Daarom raden we je aan om een ​​sterk afweermiddel te nemen (we raden aan om een ​​product met een hoog DEET-gehalte te kopen, d.w.z. 50% DEET).
_ Slaapzak: je kunt overwegen om een ​​slaapzak mee te nemen voor als je daarna op reis gaat (niet vereist tijdens je verblijf bij ons).
_Zonnebrandcrème en After Sun: Het is essentieel om zonnebrandcrème met hoge factor (30+),  zonnebrandcrème en after sun mee te nemen vanwege de sterke stralen en lange uren dat je buiten bent.
_ Zonnebrillen: Handig omdat je vaak onder een felle zon staat.
_ Zaklamp: Zit tegenwoordig vaak ook op je mobiel. Maar zorg altijd dat je er een bij hebt in het donker. Ook omdat de stroom af en toe uitvalt.
_ Handdoek: essentieel! Neem deze minimaal twee mee. En vergeet daarnaast niet een badlaken voor het strand mee te nemen.
_ Toilettas: Toilettas met de gebruikelijke attributen die je normaal dagelijks gebruikt. 
_ Waterflessen: Je moet te allen tijde ten minste twee liter water bij je hebben; flessenwater is beschikbaar maar niet altijd. 
_ Fluitje: Handig om als scheidsrechter te fungeren tijdens je eigen gemaakte wedstrijden.
– Makkelijke tas: Het is erg aan te raden een makkelijke tas mee te nemen.
Telefoon
 
De internationale toegangscode voor Saint Lucia is +1
Je kunt op Saint Lucia een simkaart kopen om bellen goedkoper te maken maar gelukkig is er tegenwoordig ook Whatsapp. Er is gratis draadloos internet op de accommodatie, dus mensen die telefoons en laptops meebrengen, kunnen online verbinding maken.
 
Wasserij
 
Op de accommodatie kun je je kleding wassen.
 
Elektriciteit
 
Op Saint Lucia wordt onderstaande stopcontact gebruikt. Deze stekker zal je waarschijnlijk niet in je bezit hebben. Verstandig is om een universele stekker van te voren te kopen en mee te nemen.
 
blank
Geld
 
De officiële munteenheid van Saint Lucia is de Oost-Caribische dollar (XCD). Een geschatte wisselkoers is als volgt:
 
1 € = 3 XCD
 
Houd rekening mee dat je ongeveer tussen de  €50,-  en €100,- per week gaat uitgeven als je in Saint Lucia bent. 
 
Roken en drinken
 
Respecteer echter andere vrijwilligers / stagiaires. Roken is toegestaan en  Drinken is alleen toegestaan ​​met mate en mag doordeweeks geen invloed hebben op je werk. Uiteraard willen we dat je plezier hebt in je vrije tijd maar antisociaal gedrag wordt niet getolereerd. 
 
Een typische werkdag:
10.30 – Start programma
11.00 – 12.00 Voorschoolse sportsessies
12.00 – Lunch
14.45 -16.00 Naschoolse Sportsessies
17.00 -18.30 Clubsessie

Saint Lucia heeft enkele van de mooiste stranden ter wereld, witte zandstranden en blauwe zeeën! je zal vaak de dagen op het strand doorbrengen voordat je gaan training gaat geven. Ook zullen er evenementen georganiseerd worden zoals bbq’s of beach games. Er zijn ook een aantal barren en clubs in de omgeving. Dan is er het wekelijkse straatfeest in ‘Gros Islet’ waar de wegen zijn afgesloten, speakers worden uitgerold en mensen feesten onder de sterrenhemel.
 
Als je in Saint Lucia bent krijg je ook een excursie naar de wereldberoemde Marigot Bay, de thuisbasis van de set van de Dr Doolitttle-film. Inbegrepen bij deze reis is je reis en de watertaxi’s over de baai. Je kunt ontspannen op een privéstrand, een korte wandeling door het regenwoud maken of een drankje nemen in enkele van de beste barren en restaurants op het eiland.
 
Het is zeker aan te raden om Saint Lucia in je vrije tijd te verkennen, zodat je enkele van de adembenemende bezienswaardigheden kunt zien en enkele van de vriendelijkste mensen van het Caribisch gebied kunt ontmoeten. De hoofdstad, Castries, herbergt tal van markten en komt tot leven wanneer de toeristen aanmeren. Voor barren en clubs raden we Rodney Bay aan, de thuisbasis van de overgrote meerderheid van de hotels. Dit is ook de thuisbasis van het belangrijkste winkelcentrum. Er zijn ook de beroemde Piton Mountains die in het zuiden van het eiland liggen en zeker een bezoek waard zijn. Je kunt ze ook beklimmen als je ambitieus bent. Er is ook de Sulphur Springs, de ‘s werelds enige rit in de vulkaan! De bronnen worden gevormd door water dat door een vulkaan stroomt die het water verwarmt terwijl de zwavel het water zwart maakt. Je kunt baden in het water waarvan bekend is dat het je eeuwig laat leven. Saint Lucia is de thuisbasis van vele regenwouden die op verschillende manieren kunnen worden verkend, zoals op de fiets, quads en zip-lining!