Sjors in Argentinië

Naam

Sjors

Hoe lang heb je stage gelopen?

5 weken

Korte biografie

Het was voor mij niet de eerste keer dat ik me De Kracht van Sport naar het buitenland ging. Hiervoor heb ik drie maanden in Zuid-Afrika gezeten waar ik een super tijd heb gehad. Deze keer ben ik naar Argentinië gegaan en wederom voor school. Ik kan iedereen de stages van de Kracht van Sport aanraden.

“Argentinië was top, net zoals United Through Sport wat een top organisatie!” Sjors Verhoeven

Sjors II

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik vond de begeleiding vanuit Nederland net zoals mijn eerste keer, super fijn. Wanneer je naar het
buitenland gaat weten ze goed waar ze het over hebben en waar je rekening mee moet houden. Ze geven een eerlijk beeld en laten je snel in contact komen met de de mensen in het buitenland.

Mijn verhaal

Het begon al super. We kwamen aan op de plek waar we gingen slapen waar ik meteen kennis maakte met de andere vrijwilligers. Vanaf het eerste moment was het gelijk een warm welkom en natuurlijk met een paar biertjes erbij. De maandag erop was onze introductie. Hier leerden we over  de organisatie en wat ze doen in het Argentinië. Ik moet zeggen dat was een stuk meer dan verwacht. De eerste week was het een beetje inkomen aangezien alles in het Spaans is en ik bijna geen Spaans spreek. Maar toch kom ik een
eind met mijn handen en voeten. De eerste drie weken nam ik deel aan het childcare programma wat plaatsvindt in een ‘soupkitchen’ in één zeer achtergestelde wijk. Hier heb ik samen met de kinderen mijn tijd goed doorgebracht. Het was een levenservaring die ik nooit meer ga vergeten. Daarnaast heb ik veel gelachen en spelletjes gespeeld. Na drie weken begon ik hier aan de sportlessen omdat ik tijdens de kerstvakantie ben gaan reizen. Ik heb toen deelgenomen aan de ‘summercamp’ waarbij de kinderen naar een kamp
gingen om verschillende sporten te beoefenen. Hier heb ik vooral deel genomen aan het geven van rugbylessen. Hierna ben ik gaan switchen tussen de twee andere sporten. Uiteraard heb ik ook de tijd genomen om wat te reizen. Zo ben ik een
weekendje naar Uruguay gegaan en een paar dagen naar de Iguazu watervallen wat echt de mooiste waterval is die ik ooit gezien heb. Argentinië is ook echt een land om aan te raden ik wilde dat ik hier meer tijd had. De weken vliegen voorbij. Het lijkt alsof ik pas net ben aangekomen. Maar helaas zit mijn tijd er alweer bijna op.

Argentinië was geweldig, net zoals United Through Sport! Wat een top organisatie!

Ciao,

Sjors