Rhone Alpes

De tocht loopt langs het het Meer van Lausanne door de Franse Alpen. De route is zo samengesteld dat het geschikt is voor een brede groep wielrenners, zoals voor fanatieke jonge klimmers of voor 50-plussers die op een recreatieve manier de bergen willen bedwingen. Er is de mogelijkheid om de etappe te verlengen met behoud van onze ondersteuning en begeleiding. Als je nog voldoende energie over hebt, pak je die extra lus zodat je toch het uiterste van jezelf hebt kunnen vragen in deze etappe. Heb je de volgende dag mindere benen? Fiets dan een kortere etappe om jezelf wat extra rust te geven.

De krachtsverhoudingen kunnen onderling zeer verschillen en daarvan zijn we ons ook bewust. We raden je dan ook aan om jouw eigen tempo aan te houden tijdens de rit. Dit is een tocht om vooral van te genieten en het is dus geen wedstrijd. 

Tijdens de tocht houden we je ook zo goed mogelijk in de gaten. Als onze kopman de indruk heeft dat het niet verantwoord is om verder te fietsen zullen wij jou dan ook adviseren de etappe afstand zo kort mogelijk te houden, of (in het uiterste geval), je adviseren in de bus te stappen. Jouw welzijn staat bij ons ten allen tijde op de eerste plaats.

Verder is deze tocht niet zomaar een wielerroute. Het is de bedoeling dat het een terugkerende traditie voor de alleengaande wielrenner wordt. Geef je op voor deze sportieve, maar vooral ook gezellige tocht waarin je vele nieuwe mensen uit voornamelijk België en Nederland zal leren kennen. Die allen dezelfde passie delen en die allen van een lekker drankje houden waarmee je eventueel later nog eens tochten mee zou kunnen rijden

Rhone-Alpes is een route die flexibel voor de renner in te delen is. De echte klimgeiten kunnen aan het eind van iedere etappe nog een extra lus doen. Over het algemeen kun je deze tocht zien als een midden-zware tot zware wielertocht.

Totaal aantal Kilometers: 565km
Moeilijkheidsgraad: Zwaar
Type fiets: Wielrenfiets

 €639,- P.P

Aanmelden
Route
Hoogteprofiel

6 dagen | 5 nachten | 4 etappes.

 
Je komt aan in het hotel in Albertville met eigen vervoer of we halen je van het vliegveld in Albertville.
 
Etappedagen:
 • Ontbijt is rond 8:00 + lunchpakketje klaarmaken
 • Bagage inladen in de bus
 • Vertrek tussen 9:00 en 10:00
 • Tussen 15:00 en 17:00 aankomst in hotel
 • Meteen na aankomst een “fietsencheck”
 • Vrije middag- en avondindeling
 • ‘s Avonds tegen 20:00 korte briefing voor volgende etappe
 • Aanmelden voor deze tocht kan tot en met 2 maanden van te voren.
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 6 nodig,
 • Er kunnen maar maximaal 20 personen mee.
 • Deelnemers zijn minimaal 21 jaar oud.
 • Betaling is minimaal twee maanden van te voren.

We zullen de vaste datum publiceren zodra er meer duidelijkheid is rond de Covid-19 situatie

Eigen groep:
In overleg kunnen kunnen we kijken naar een geschikte data voor jouw groep.

Kosten: €639 p.p.

Inclusief: Ontbijt, lunchpakket, 5x hotelovernachtingen 2 pers kamer, accommodaties, bagagetransfer, bevoorrading, telefonische ondersteuning, actuele route op GPS, water voor onderweg, toeristenbelasting.

Exclusief: Drankjes, diner, vervoer vanuit Nederland/België. Kosten van eventuele uitstapjes, reis- en annuleringsverzekering (optie), materiaalkosten na evt reparaties.

Over de regio Rhône-Alpes

De regio Rhône-Alpes ligt ten noorden van de Provence en is  een regio die een zeer afwisselende natuur heeft en veel te bieden heeft voor een fietsvakantie. In het oosten grenst de regio aan de Alpen. De naam Rhône-Alpes verklapt het natuurlijk al. Dit is de regio waar de bergtoppen van de Alpen domineren. De regio hoort tot de meest welvarende regio’s van heel Europa. Tot de regio Rhône-Alpes behoren onder andere de departementen Ardèche en Drôme. Met name de Ardèche is een erg populaire vakantiebestemming.

Het prachtige landschap van de Alpen dat ideaal is voor de fanatieke fietsers onder ons. Een van de gebieden die nog iets minder in de toeristische belangstelling staat, is de Drôme. Deze regio is minder druk dan de Ardèche, maar herbergt minimaal evenveel prachtige dorpjes en steden evenals leuke bezienswaardigheden. De perfecte ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie. 

Voor wijnliefhebber is de streek natuurlijk een walhalla. Je kunt er een rit maken waarbij je kennismaakt met bekende wijndorpjes zoals Fleuri, Moulin-à-Vent, Beaujeu, Brouilly en Chiroubles.

Ook de “Nederlandse berg” Alpe d’Huez ligt in Rhône Alpes en is ook in de zomer populair.

Waarom met de Kracht van Sport?

De Kracht van Sport biedt wielertochten van hoge kwaliteit aan en we doen het bovendien voor een lage prijs! Het jonge team van organisatoren zorgt ervoor dat je zorgeloos op reis kunt door 24/7 voor je klaar te staan. Bovendien zorgt de organisatoren ervoor dat jullie voorzien zijn van eten/drinken en gezelligheid. Uiteraard zorgt onze kopman ervoor dat jullie altijd van A naar B worden gebracht.  We staan je altijd bij met bevoorrading, mentale ondersteuning en zorgen dat je bagage al bij het volgende adres geleverd is. Daarnaast stellen we ons volledig in dienst van de groep, ook als er geïmproviseerd moet worden, zoals bijvoorbeeld bij gezondheidsklachten, wegversperringen en andere onvoorziene situaties. Jouw gezondheid staat ten allen tijde voorop tijdens de reis.

Bij De Kracht van Sport is niet alleen de prestatie, maar ook het sociale/culturele aspect het doel.

Aanmelden

Harold Voerman
Kopman

Harold is onze erg geestige wielerfanaat! Naast dat hij wielertochten organiseert, is hij ook werkzaam in de wielerbranche dus laat gerust je lekke band aan hem over. 

Vrijwilligerswerk

De Kracht van Sport is altijd op zoek naar sportieve avontuurlijke vrijwilligers die ons willen helpen met onze wielertochten. Je zal betrokken zijn met de voorbereiding en tijdens de etappes mag je met de bus rijden. Heb je interesse, meld je aan!