Groene heuveltocht

Dichtbij maar voor de echte wielrenner! Doe mee en start vanaf Luik door de prachtige regio’s die onze omgeving te bieden heeft; Limburg, Ardennen, Eifel, Moselle, maar je fietst ook langs de Moezel. Als je wilt sluit je aan bij de wijnproeverij! Deze tocht heeft ongelooflijk veel te bieden en het is naast de deur! Na de laatste etappe is het aan jou de keus of je naar huis gaat of een hotel in de buurt van Luik Boekt!

Verder is deze tocht niet zomaar een wielerroute. Het is de bedoeling dat het een terugkerende traditie voor de alleengaande wielrenner wordt. Geef je op voor deze sportieve, maar vooral ook gezellige tocht waarin je vele nieuwe mensen uit voornamelijk België en Nederland zal leren kennen. Die allen dezelfde passie delen en die allen van een lekker drankje houden waarmee je eventueel later nog eens tochten mee zou kunnen rijden. Onderweg slaap je in drie of vier sterren hotels. We beseffen dat een uitgerust lijf wel zo prettig is voor de start! Heb je vragen of wil je meer gedetailleerde informatie? Laat het ons weten!

Een wielertocht dichtbij, maar die een goede conditie vereist van de deelnemer. De tocht is met in totaal 9000 hoogtemeters over bijna 600km geen lichte tocht te noemen. Het is een gevarieerde route met relatief vlakke/lichte etappes afgewisseld met bergachtig/zware. Je zou het over het algemeen kunnen omschrijven als midden-zwaar. Zie ook het hoogte profiel. Voordat de tocht begint ontmoeten we elkaar in Luik (exacte locatie volgt) en vertrekken voor de eerste etappe rond 10u. Voor deelnemer die van ver moeten komen adviseren we een accommodatie in de buurt te boeken

Totaal aantal Kilometers: 600km
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Type fiets: Wielrenfiets

 €689,- P.P

Aanmelden
Route
Hoogteprofiel

7 dagen | 6 nachten | 7 etappes.

Etappedagen:
 • Ontbijt rond 8u + lunchpakketje klaarmaken
 • Bagage inladen in bus
 • Vertrek tussen 9 en 10 u
 • Tussen 15u en 17u aankomst in hotel
 • Meteen na aankomst een “fietsencheck”
 • Vrije middag- en avondindeling
 • ‘s Avonds tegen 20u korte briefing voor volgende etappe
 • Aanmelden voor deze tocht kan tot en met 2 maanden van te voren.
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 6 nodig,
 • Er kunnen maar maximaal 20 personen mee.
 • Deelnemers zijn minimaal 21 jaar oud.
 • Betaling is minimaal twee maanden van te voren.

We zullen de vaste datum publiceren zodra er meer duidelijkheid is rond de Covid-19 situatie

Eigen groep:
In overleg kunnen kunnen we kijken naar een geschikte data buiten het hoogseizoen voor jouw groep.

Kosten: €689 p.p. bij een groep vanaf 4 personen

Inclusief: Ontbijt, lunchpakket, alle hotelovernachting op basis van 2 pers kamer, accommodaties, bagagetransfer, bevoorrading, telefonische ondersteuning, actuele route op GPS, water voor onderweg, toeristenbelasting.

Exclusief: Drankjes, diner, vervoer vanuit Nederland/België. Kosten van eventuele uitstapjes, reis- en annuleringsverzekering (optioneel), materiaalkosten na evt reparaties, Fietshuur (optioneel)

Over de regio van de Groene Heuveltocht

In acht dagen door vijf landen fietsen: dat kan vlak bij huis. Met de De Kracht van Sport kun je een ‘wereld-fietstocht’ vanuit België, Nederland, Duitsland Luxemburg èn uiteindelijk een stukje Frankrijk maken. Voor iedereen die nog kriebels in de buik krijgt bij het passeren van een grenspaal is dit de ideale route voor jou. 

Met deze tocht trek je door de Zuid-Limburgse heuvelland, het Land van Herve, de Belgische- en Luxemburgse Ardennen, de Hoge Venen, de Eifel, Mossel en de Voerstreek. Deze tocht voert door een groot aantal landschappen die omgeven zijn van veel groen en mooie goed begaande wegen. Omdat je iedere dag bijna in een ander land fietst is elke dag ook anders. Tijdens de route blijf je over het algemeen ver weg van het wegverkeer dus je kan vaak ongehinderd aanzetten bij de echte kuitenbijters. 

De natuur van deze omgeving wordt versierd door een groot aantal rivieren. De rivieren hebben in miljoenen jaren zich diep door het landschap van het middengebergte geslepen. Ze hebben bizarre rotsformaties maar ook uitgestrekte weidelandschappen achter gelaten.  Vele van deze “blauwe aders” worden van dichtbij begeleid door de fietsroutes en drukken hun stempel op dit unieke landschap.
 
 

Waarom met de Kracht van Sport?

De Kracht van Sport biedt wielertochten van hoge kwaliteit aan en we doen het bovendien voor een lage prijs! Het jonge team van organisatoren zorgt ervoor dat je zorgeloos op reis kunt door 24/7 voor je klaar te staan. Bovendien zorgt de organisatoren ervoor dat jullie voorzien zijn van eten/drinken en gezelligheid. Uiteraard zorgt onze kopman ervoor dat jullie altijd van A naar B worden gebracht. We leveren maatwerk en passen het programma aan op de wensen/moeilijkheidsgraad van de groep/individu. 

Bij De Kracht van Sport is niet alleen de prestatie, maar ook het sociale/culturele aspect het doel.

Aanmelden

Harold Voerman
Kopman

Harold is onze erg geestige wielerfanaat! Naast dat hij wielertochten organiseert, is hij ook werkzaam in de wielerbranche dus laat gerust je lekke band aan hem over. 

Vrijwilligerswerk

De Kracht van Sport is altijd op zoek naar sportieve avontuurlijke vrijwilligers die ons willen helpen met onze wielertochten. Je zal betrokken zijn met de voorbereiding en tijdens de etappes mag je met de bus reizen. Heb je interesse, meld je aan!