OVER THAILAND

Thailand, een koninkrijk in Zuidoost-Azië, is al jaren een populaire bestemming voor toeristen. Als je verder kijkt dan de gemiddelde vakantieganger, zie je dat er nog veel armoede is. Als vrijwilliger werk je met kinderen die zich in een gebied van Thailand bevinden waar geen toeristen komen. In je project gebruik je sport, maar ook plezier en spel als een manier om de kinderen levensvaardigheden aan te leren, zoals samenwerking, wederzijds respect, besluitvorming en leiderschap. Daarnaast probeer je als vrijwilliger de sportdeelname in de scholen en daarbuiten te vergroten. Momenteel is er slechts één uur lichamelijke opvoeding per week per school. Lessen lichamelijke opvoeding worden gegeven aan basisschoolleerlingen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Het huidige sportprogramma bestaat voornamelijk uit teamsporten (voetbal en volleybal, basketbal, kickvolleybal) maar ook thaiboksen. Het programma geeft kinderen en tieners de kans om kennis te maken met sport en spel uit andere culturen waar ze anders nooit mee in aanraking zouden komen. Dus voel je vrij om je eigen sport te introduceren! Maar ook na schooltijd wordt er gesport op de eigen sportvelden van de school of op de eigen Thai Boxing Gym van de projectcampus.

Waar kom je terecht?

Als vrijwilliger in Thailand woon en werk je in Ban Nong Kung en kom je terrecht op onze enorme campus. Je krijgt de unieke kans om het dorpsleven uit de te zien en een cultuur te ervaren die in de loop van de tijd weinig is veranderd. In ruil voor deze unieke vrijwilligerservaring in Thailand, krijg je de kans om op een zinvolle en blijvende manier iets terug te doen voor de gemeenschap door je werk voor de kinderen en jongeren uit de regio van Ban Nong Kung. Ban Nong Kung ligt noord – noordoosten 50 km van Laos en 6 uur van Bangkok.
 
De campus wordt omringd door ongeveer 12 dorpen en de scholen waarmee we samenwerken. Op dit adres word je diep ondergedompeld in de Thaise cultuur en het dorpsleven en ervaar je niets van het massatoerisme. Voordat je aan je vrijwilligerswerk begint, ga je een week op oriëntatiereis om je medevrijwilligers beter te leren kennen. Samen verken je het land en de unieke cultuur van Thailand.
 

Sporten in Thailand

Voetbal is de laatste jaren zeer populair geworden en heeft zelfs het beroemde en spectaculaire Thaiboksen (Muay Thai in het Thais) ingehaald. Deze twee sporten zijn welbekend bij iedere Thai. Het wordt op de voet gevolgd door badminton, dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Volleybal is een opkomende sport, maar wordt over het algemeen door meisjes gespeeld. Als toerist is het een ideale bestemming voor sportliefhebbers. De kust in het zuiden leent zich uitstekend voor watersporten zoals windsurfen, kitesurfen, zeilen en waterskiën. En natuurlijk zijn er goede duik- en snorkelmogelijkheden in de koraalriffen met hun kristalheldere wateren. In Noord-Thailand kun je wandelen, kanoën, raften, klimmen en excursies maken door bossen met prachtige watervallen en grotten. 

aanmelden

Het SportTrainers project

Als vrijwilliger kom je op 12 verschillende scholen in de omgeving van Ban Nong Kung waar je je sportlessen gaat geven. De kwaliteit van de sportvelden verschilt enorm. Sommige scholen hebben beduidend betere sportverlden/uitrusting dan andere scholen. Het is ook de missie van De Kracht van Sport om dit in de toekomst gelijk te trekken. De volgende sporten worden beoefend: Voetbal, volleybal, kickvolleybal, basketbal en op de campus Thai Kickboxing genaamd.
 
De grootste en meest bekende sport van Thailand is Muay Thai Boxing (oftewel Thai boksen). Voetbal is ook geliefd bij veel Thaise mensen, maar de professionele voetbalcompetitie is nog relatief nieuw. Volleybal is ook een populaire sport, al wordt meer gedaan door vrouwen op nationaal niveau. Veel andere sporten die je ook in Nederland ziet zoals hockey, rugby, korfbal, basketbal zijn over het algemeen niet zo bekend.
 

In de schoolomgeving wordt sport niet erkend als een belangrijk onderdeel van het leerplan. Hierdoor sporten kinderen slechts één uur per week. Met de steun van enkele lokale scholen in de regio hebben we voor een aantal kinderen extra sportmogelijkheden gecreëerd. 

wat ga je doen?

Jouw rol is om samen met ons team leuke sportlessen te geven aan kinderen van de lagere school.  Sport is een krachtig hulpmiddel om kinderen te helpen beter te presteren in de klasomgeving, dus we kunnen jouw hulp goed gebruiken. Het is een goede manier om kinderen samen te brengen, plezier te hebben en ze bovendien Engels te leren. Op de campus is een eigen Thai kickbox arena waar kinderen les kunnen krijgen in deze sport. We nodigen kinderen hier kinderen in de middag uit om te genieten van meer gestructureerde sportlessen. 
 
Als vrijwilliger is het mogelijk om een voorkeur aan te geven welke in welke sport je graag zou willen lesgeven maar het is ook mogelijk een combinatie te doen. Mocht je interesse hebben om te helpen bij het geven van Engelse lessen is dat ook mogelijk. Onze gastorganisatie in Thailand heeft verschillende projecten die bevoordelijk zijn voor de lokale bevolking. Bij de Kracht van Sport helpen we je graag om je eigen rooster samen te stellen zodat jij de beste leerervaring voor jezelf kan creëren.
 
 

Foto’s

Video’s

Accommodatie

In Thailand kom je terecht op een grote campus, die lijkt op een gigantische huiskamer, midden in de natuur, in een grote open leefgemeenschap. De campus bestaat uit een reeks bungalows, een moderne gemeenschappelijke keuken, een Muey Thai-boks- en fitnessruimte, een clubhuis – taalcafé, een boomhutterras en podium, en een verhoogd gebouw met familiekamers met airconditioning en veranda. Er is ook een muziekkamer met verschillende muziekinstrumenten. Er zijn ook seminariehoeken en er is zelfs een bibliotheek.  Natuurlijk is er ook een gemeenschappelijke badkamer in Thaise stijl. Achter het centrum ligt een traditionele Thaise boerderij met stallen en visvijvers. 

Waarom de Kracht van Sport

– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare vrijwilligerswerk in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse stichting die zich volledig richt op sport.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.

Aankomstweekenden 

In Thailand kun je op elk weekend aankomen. Bij aankomst zul je een gezellige introductieweek krijgen waarin je de andere vrijwilligers, land en cultuur zal leren kennen.

Hoe ervaren moet ik zijn voor mijn vrijwilligerswerk?

Bij geen van onze projecten is het nodig om certificaten te bezitten of één (sport)studie te hebben gevolgd. Als vrijwilliger heb je een ondersteunende rol en zul je er nooit alleen voor staan. Wat wel belangrijk is dat je een basiskennis hebt van de regels van de gegeven sport en dat je vooral veel enthousiasme uitstraalt.  Het is wel een vereiste dat je het Engels kunt verstaan en een aardig woordje spreekt. 

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-Er zijn genoeg opties voor jou als vegetariër. De keuken is elke dag goed gevuld met eten waaruit je gemakkelijk een vegetarisch gerecht kunt maken.

Kan ik ook korter dan vier weken vrijwilligerswerk doen?
– Voor je eigen persoonlijke ontwikkeling is het het beste als je voor langere tijd in het buitenland verkeerd. Ga je korter dan vier weken heb je eerder een ‘vakantie’ ervaring. Daarom is het pas mogelijk om vanaf vier weken vrijwilligerswerk te doen. Om de beste leerervaring te hebben raden we aan om 12 weken of langer te gaan.

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, waar je uit voor moet kijken etc.

Met hoeveel andere mensen zal ik vrijwilligerswerk doen?
– Op de accommodatie in Thailand zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 15 en 30. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

 

Gedurende je verblijf zal Raimund Wagner je coördinator zijn. Raimund is een Oostenrijker die de organisatie in Thailand heeft opgericht. Hij kan je alles vertellen over de verschillende projecten en wil je helpen samen met jou het beste rooster voor je te creëren zodat jij de beste leerervaring hebt. Hij studeerde projectmanagement en heeft tientallen jaren ervaring in Azië en andere delen van de wereld. Hij spreekt Thais en heeft inmiddels het Nederlands ook beetje onder de knie. Toch prefereert hij dat je Engels met hem praat. In de afgelopen 10 jaar is hij erin geslaagd om vrijwilligers met de dorpsgemeenschap samen te brengen en een samenhorigheid te vormen waar vrijwilligers en dorpelingen elkaar op ooghoogte en zonder vooroordelen ontmoeten.

Raimund is verliefd op Thailand en kan je ook uitstekend aangeven wat de beste plekken in Thailand zijn om te verblijven.

Raimund Wagner
Vrijwilliger Coördinator

Een verblijf van vier weken is €980,- inclusief:

 • Prachtige accommodatie.
 • Airport pick-up and drop-off (taxi)
 • Drie maaltijden per dag (zelf koken)
 • Een volle introductieweek en rondleiding bij aankomst.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires.
 • Deelnamecertificaat.
 • Visum advies en ondersteuning.
 • Hulp bij fundraising, waaronder een persoonlijke fundraisingspagina.
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken.
 • Elke extra week is €210,-