OVER THAILAND

Thailand, is een koninkrijk in Zuid-Oost Azië dat al jaren een populaire bestemming is voor toeristen. Kijk je verder dan de gemiddelde vakantieganger, dan zie je dat er nog veel armoede heerst. Als vrijwilliger werk je met kinderen die afkomstig zijn uit gebieden waar nog niet veel toeristen komen. Op je project zet je sport als middel in om de kinderen life skills te leren zoals samenwerken, respect voor elkaar, keuzes maken en leiderschap. Bovendien probeer je als vrijwillige je de sportparticipatie te vergroten op scholen én daarbuiten. Op het moment wordt er namelijk maar één uur aan sportlessen per week gegeven. De sportlessen worden verzorgd aan basisschool kinderen en middelbare scholieren tussen 4 en 21 jaar oud. Het huidige sportprogramma bestaan grotendeels uit teamsporten (voetbal en volleybal). Het programma geeft kinderen en jongeren de gelegenheid om ook sporten uit andere culturen te leren kennen waar ze anders nooit in aanraking zouden komen. Voel je dus vrij om je eigen sport te introduceren!

Waar kom je terecht?

Als vrijwilliger in Thailand woon en werk je in Singburi. Dit is een van de oudste steden van Thailand en ligt 2 uur rijden van Bangkok. In Singburi wonen ongeveer 23.000 mensen. Op dit adres ga je op in de Thaise cultuur en merk je maar weinig van het massa-toerisme. Voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je een geheel verzorgde reis van een week om je mede-vrijwilligers beter te leren kennen. Samen ga je het land en de unieke cultuur van Thailand verkennen.

Sporten in Thailand

Voetbal is de laatste jaren erg populair geworden en heeft zelfs het beroemde en spectaculaire Thaiboksen (Muay Thai in het Thais) ingehaald. Deze twee sporten zijn welbekend bij iedere Thai. Op de voet gevolgd is daar het badminton laatste jaren toch wat aan populariteit. Volleybal is een opkomende sport maar wordt meer beoefend door meiden. Als toerist is het een ideale bestemming voor de sportliefhebbers. De kust in het zuiden is zeer geschikt voor watersporten zoals  wind/kitesurfen, zeilen en waterskiën. En natuurlijk kun je goed duiken/snorkelen in het koraalriffen met het kraakheldere water. In Noord-Thailand (ook bij Singburi) kun je heerlijk wandelen, kanoën, raften, klimmen en tochten door bossen met prachtige watervallen en grotten. Voor de avonturier is er de tocht per olifant. En als vliegeren onder het kopje ‘sport’ mag vallen wordt dat ook door velen Thaise mensen beoefend. 

aanmelden
blank

MULTISPORT COACHING TRAJECT

De grootste en meest bekende sport van Thailand is Muay Thai Boxing (oftewel Thai boksen). Voetbal is ook geliefd bij veel Thaise mensen, maar de professionele voetbalcompetitie is nog relatief nieuw. Volleybal is ook een populaire sport, al wordt meer gedaan door vrouwen op nationaal niveau. Veel andere sporten die je ook in Nederland ziet zoals hockey, rugby, korfbal, basketbal zijn over het algemeen niet zo bekend.

In de schoolomgeving wordt sport niet erkend als een belangrijk onderdeel van het leerplan. Hierdoor sporten kinderen slechts één uur per week. Met de steun van enkele lokale scholen in de regio van Singburi hebben we voor een aantal kinderen extra sportmogelijkheden gecreëerd.

wat ga je doen?

Jouw rol is om samen met ons team leuke sportlessen te geven aan kinderen van de lagere school. Normaal gesproken doen we dit met sporten als voetbal en volleybal, maar we zijn ook in staat om nieuwe sporten zoals rugby, korfbal/netbal en basketbal te introduceren. Sport is een krachtig hulpmiddel om kinderen te helpen beter te presteren in de klasomgeving, dus we kunnen jouw hulp goed gebruiken. Het is een goede manier om kinderen samen te brengen, plezier te hebben en ze bovendien Engels te leren.
 
We hebben ook een centrum voor naschoolse opvang voor de lokale gemeenschap. We nodigen kinderen in de middag uit om te genieten van meer gestructureerde lessen over sport en levenservaring. Samen met De Kracht van Sport kun je een unieke ervaring hebben terwijl je nieuwe sporten voor kinderen introduceert. Je gaat zien welke voordelen dit met zich meebrengt.
 
Voor je eigen ontspanning én plezier omvat dit project een introductie van één week voordat je je vrijwilligersproject start. Dit helpt je om je thuis te voelen en andere vrijwilligers te ontmoeten. Daarnaast heb je dan tijd om de Thaise cultuur te leren kennen door bijvoorbeeld een uitstapje naar de boeddhistische tempels.

Foto’s

Video’s

Accommodatie

Als vrijwilliger verblijf je op een mooie accommodatie in Singburi. De accommodatie is ook voorzien van een bar waar je in de avonden met de vrijwilligers en je Thaise vrienden kunt relaxen. De kamer moet je misschien delen met één of twee personen. Dit ligt aan het aantal vrijwilligers dat op dat moment aanwezig is. De video op deze pagina geeft je een goede indruk van hoe de accommodatie eruit ziet.

Waarom de Kracht van Sport

– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare vrijwilligerswerk in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse stichting die zich volledig richt op sport.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.

Aankomstweekenden 

In Thailand kun je op elk weekend aankomen. Het is van belang dat je op een zaterdag of zondag aankomt zodat je wordt opgehaald om naar Singburi gebracht te worden. Bij aankomst zul je een gezellige introductieweek krijgen waarin je de andere vrijwilligers, land en cultuur zal leren kennen.

Hoe ervaren moet ik zijn voor mijn vrijwilligerswerk?

Bij geen van onze projecten is het nodig om certificaten te bezitten of één (sport)studie te hebben gevolgd. Als vrijwilliger heb je een ondersteunende rol en zul je er nooit alleen voor staan. Wat wel belangrijk is dat je een basiskennis hebt van de regels van de gegeven sport en dat je vooral veel enthousiasme uitstraalt.  Het is wel een vereiste dat je het Engels kunt verstaan en een aardig woordje spreekt. 

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-Als je van te voren aan ons aangeeft dat je vegetariër bent kunnen ze daar in Thailand rekening mee houden. 

Kan ik ook korter dan vier weken vrijwilligerswerk doen?
– Voor je eigen persoonlijke ontwikkeling is het het beste als je voor langere tijd in het buitenland verkeerd. Ga je korter dan vier weken heb je eerder een ‘vakantie’ ervaring. Daarom is het pas mogelijk om vanaf vier weken vrijwilligerswerk te doen. Om de beste leerervaring te hebben raden we aan om 12 weken of langer te gaan.

Ik zie vaak United Through Sport wat is dat?
-United Through Sport is de naam van onze stichting die voornamelijk de gelijknamige stichtingen in het buitenland ondersteund. Met die reden zijn we in 2013 ook begonnen. Dit is uiteindelijk uitgegroeid naar ‘De Kracht van Sport’ waarbij je nog veel meer kan doen op het gebied van sporten in het buitenland maar nog altijd met het oog voor de goede zaak!

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, waar je uit voor moet kijken etc.

Kan ik ook eerder/later aankomen dan een aankomstweekend?
– Dit is mogelijk maar je zult dan eerst een paar dagen in Bangkok moeten overnachten. Alleen in het weekend worden er transfers voor je geregeld. 

Met hoeveel andere mensen zal ik vrijwilligerswerk doen?
– Op de accommodatie in Thailand zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 15 en 30. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

 

Gedurende je verblijf zal Francis Altena je coördinator zijn. Francis is een Nederlander die al jaren in Thailand voor de stichting werkt. Hij kan je alles vertellen over de verschillende projecten. Daarnaast weet hij ook waar je in je vrije uren allemaal heen kan gaan.

Francis Altena
Vrijwilligers Coördinator

Een verblijf van vier weken is €1030,- inclusief:

 • Prachtige accommodatie.
 • Airport pick-up and drop-off. 
 • Ontbijt.
 • Een volle introductieweek en rondleiding bij aankomst.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires.
 • Deelnamecertificaat.
 • Visum advies en ondersteuning.
 • Hulp bij fundraising, waaronder een persoonlijke fundraisingspagina.
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken.
 • Elke extra week is €240,-