OVER DE CARAÏBEN, SAINT LUCIA

Saint Lucia is een eiland in het Caraïbisch gebied met nog geen 170.000 inwoners.
Door armoede komen veel kinderen in aanraking met bendes. We gebruiken sport als middel op Saint Lucia om kinderen en jongeren uit deze bendes te houden. bij ze sportactiviteiten zullen educatieve lessen aan verbonden. We noemen die: Life skills. Met deze activiteiten bieden wij ze een andere uitlaatklep en maken ze contact met rolmodellen. We hebben namelijk nauwe banden met nationale teams van het eiland, met name met het nationaal rugbyteam werkt regelmatig mee.

Waar kom je terecht?

De accommodatie waar je verblijft is in Castries, de hoofdstad van Saint Lucia met 20.000 inwoners. Tegenwoordig staat Castries bekend als de plek waar veel toeristen op afkomen om duty-free te shoppen, waardoor het eiland er zelf niet rijker van wordt. Als vrijwilliger werk je op de plekken waar toeristen niet komen en trek je op avontuur in de vele achtergestelde wijken die het eiland kent.  

Waarom de Kracht van Sport

– Betaalbare vrijwilligersreizen buiten Europa. (in Europa gratis – zie Erasmus+)
– De enige Nederlands stichting die zich volledig richt op sport.
– Geen inschrijfgeld 
– Mogelijkheid voor een vrijblijvend gesprek op vele locaties in Nederland.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal. 
– Onze programma’s worden op een  verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising. 
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.
aanmelden

Ervaringen

Voetbaltrainer

Met het voetbalproject op Saint Lucia help je mee aan de basisontwikkeling van voetbal op het eiland. Je brengt spelers het basisniveau bij en helpt de sport te promoten in de armste gemeenschappen en op scholen. De spelers zijn afkomstig uit de achtergestelde wijken van Saint Lucia en dankzij voetbal blijven ze hopelijk weg van drugs, criminaliteit en de heersende ‘gang’ cultuur. Daarnaast werk je nauw samen met populaire voetbalclubs op het eiland en help je de plaatselijke spelers met de voorbereiding op competitiewedstrijden.
 
Voetbal wordt steeds populairder op Saint Lucia en wordt beoefend door zowel mannen als vrouwen. Er zijn een aantal competities zoals de mannelijke divisies 1 & 2, een vrouwelijke nationale competitie, lokale districtsliga’s en diverse jeugdcompetities variërend van U23 tot U16.
 

WAT GA JE DOEN?

Als lid van de trainersstaf in Saint Lucia ervaar je hoe het is om samen te werken met de belangrijkste sportorganisaties van het eiland. De focus ligt op trainen van jonge voetballers en het ontwikkelen van de sport. Dit doe je door naschoolse voetbaltrainingen te verzorgen aan kinderen en jongvolwassen.
Als voetbaltrainer werk je samen met lokale coaches en andere vrijwilligers om trainingssessies te leiden. Omdat voetbal op Saint Lucia een relatief gevestigde sport is zullen veel van de kinderen met wie je werkt een natuurlijk talent hebben voor het spel. Echter zal hun begrip van de regels, tactiek en strategie grotendeels onontwikkeld zijn. Aan jou de taak om deze nieuwe elementen van het spel te introduceren en daardoor de vaardigheden van de jonge spelers te ontwikkelen.
 
Je vrijwilligerswerk is van groot belang voor de succesvolle ontwikkeling van de sport op het eiland. Hierdoor zijn de lokale liefdadigheidsorganisaties in staat om te werken met een veel breder scala aan spelers en kunnen ze op een grotere schaal helpen om ook andere jeugdsporten te ontwikkelen.
 
 

tennistrainer

Vroeger werd tennis op Saint Lucia voornamelijk gespeeld door de rijkere bewoners, expats en vakantiegangers. Helaas waren de kansen voor locals om het spel op te spelen beperkt. Vanwege veranderingen in de structuur van de nationale tennisvereniging, en de bouw van een nieuw state-of-the-art nationaal tenniscentrum in Beausejour, zijn er nu meer kansen voor lokale spelers. Dankzij de opkomst van een aantal getalenteerde lokale sterren en de oprichting van een nationale tenniscompetitie beoefenen nu veel meer mensen deze sport.
 
Het National Tennis Centre beschikt over zes internationale banen en een standaardcompetitie. De tennisvereniging profiteert van de interesse van de jeugd en steunt hiermee andere lokale gemeenschappen. Daarom hebben zij besloten tennisprogramma’s in het basisprogramma van de scholen en gemeenschappen op te nemen. Via deze programma’s heb je de mogelijkheid om je als tenniscoach in te zetten om de sport in Saint Lucia te stimuleren.
 

WAT GA JE DOEN?

Als tenniscoach in St. Lucia zul je nauw samenwerken met de Tennis Association om trainingssessies te bieden aan schoolgroepen over het hele eiland. Het grootste deel van je verblijf werk je in het National Tennis Centre in Beausejour. Ook bezoek je scholen om tennisles te geven aan kinderen van 6 tot 11 jaar oud. De belangrijkste focus van deze sessies is het stimuleren van deelname en het introduceren van basisvaardigheden/technieken. Veel van de scholen waarmee we werken behoren tot de meest arme scholen op het eiland en daarom moeten trainers zich aanpassen aan de voorzieningen die er zijn.
 
Je rol als tennistrainer varieert van sessie tot sessie omdat je je moet aanpassen aan de verschillende spelers en faciliteiten waarmee je werkt. Bij het merendeel van de lokale scholen en gemeenschapscentra heb je de mogelijkheid om het voortouw te nemen in de sessies met ondersteuning van lokaal personeel.
De bestaande trainersbond werkt nauw met je samen zodat zij nuttige tips kunnen opdoen en nieuwe trainingstechnieken kunnen bekijken. Zodoende zullen zij uw trainingsmethode voortzetten nadat je de plaatsing hebt verlaten.
 
Als tenniscoach krijg je de gelegenheid om tijdens je vrije tijd gebruik te maken van de ultramoderne faciliteiten van het Tenniscentrum in Beausejour. We kunnen je ook helpen om wedstrijden met lokale spelers te regelen als je je vaardigheden op de proef wilt stellen.

Rugbytrainer 

Als vrijwillige rugbytrainer train je de kinderen in de jeugdgroepen om samen een basisniveau op te bouwen. Je legt de nadruk op participatie en plezier. Op deze manier krijgen kansarme kinderen de mogelijkheid om vooruitgang te boeken in deze snelgroeiende sport in het Caribisch gebied. .
 

WAT GA JE DOEN?

Het vrijwilligerswerk is geschikt voor spelers en trainers van alle ervaringen, kwalificaties en capaciteiten. Je werkt samen met de Saintt Lucian RFU en de Saint Lucia Referee Society. Dit platform zorgt ervoor dat je intensief samenwerkt met zeer ervaren spelers, coaches, fysiotherapeuten en wedstrijdofficials.
 
Vrijwilligers krijgen de kans om op verschillende niveaus training te geven. Dit is afhankelijk van je ervaring en persoonlijke voorkeur. Het werk met de jeugdgroepen legt de nadruk op plezier en interactieve deelname. Hierbij probeert men vaardigheden te ontwikkelen via spelletjes en activiteiten. Je hebt de mogelijkheid om de leiding te nemen over sessies of aan specifieke activiteiten mee te werken, afhankelijk van je zelfvertrouwen. Dit is ook een geweldige sportieve kans om ‘talent-spot’ te zijn voor toekomstige nationale spelers.
 
Daarnaast kun je ook samenwerken met nationale rugbyteams, zowel mannelijke als vrouwelijke, om oefeningen en IRB-ranking te ontwikkelen en te verbeteren. Je krijgt de gelegenheid om naar aspecten te kijken zoals sportschoolroutines en voedingsadviezen. Je hebt ook de mogelijkheid om hele trainingen uit te werken of aandacht te besteden aan specifieke oefeningen en vaardigheden.
 
Als het team deelneemt aan een toernooi tijdens je reis, krijg je de kans om op tournee te gaan, met als hoogtepunt een Caribisch feestje … iets dat je niet mag missen!

basketbaltrainer 

Een basketbaltrainer biedt kinderen uit de meest achtergestelde streken van Saint Lucia de mogelijkheid om te spelen en trainen in een veilige omgeving. Geef je vaardigheden en kennis van de sport door om impact te hebben op de jonge levens.
 
Basketbal is een populaire sport onder jonge Saint Lucians. Echter krijgt basketbal weinig geld van de overheid en heeft het een slechtere structuur in vergelijking met de andere populaire sporten. Basketbalclubs en competities bestaan ​​op het eiland wel, maar er is weinig aandacht voor de ontwikkeling van de jeugd. Zo zijn er maar weinig jeugdteams. Ook de vrouwelijke deelname aan het spel is laag. De focus van deze plaatsing is om de lokale kinderen te motiveren om de sport te spelen.
 

WAT GA JE DOEN?

De meerderheid van de trainingen zal plaatsvinden als naschoolse activiteit van het basis- en voortgezet onderwijs in arme gemeenschappen. De plaatselijke trainers proberen zo veel mogelijk kinderen aan basketbal te laten deelnemen, dit alles met de nadruk op plezier.
 
Als onderdeel van je vrijwilligerswerk train je diverse basketbalteams om hun vaardigheden en zelfvertrouwen te ontwikkelen. We zijn verbonden met lokale clubs waar je de kans krijgt om meer trainers en spelers te ontmoeten van een hoger niveau. Dit is je kans om een team wat tactische kennis bij te brengen en te trainen voor een competitiekampioenschap.
 
Tijdens trainingen van de lokale teams is het aan jou om te bepalen hoeveel verantwoordelijkheid je neemt. Vrijwilligers worden meestal geplaatst in jonge teams. Hierdoor krijgen jongen spelers de kans om in teamverband te spelen. Door de basisprincipes te introduceren, zul je zien dat zij hun spel snel verbeteren.
We willen dat vrijwilligers zo veel mogelijk betrokken raken bij de teams en individuele spelers. Je krijgt begeleiding en ondersteuning van lokale coaches. Zij moedigen je aan om deel te nemen aan trainingssessies en wedstrijden.
 
Langzamerhand zul je beter in staat zijn om steeds meer van je eigen ideeën toe te passen. Je introduceert je eigen trainingsprogramma’s en wordt in staat gesteld om eventueel zelf toernooien voor je team te organiseren. Vrijwilligers moeten echter onthouden dat er geen hoge verwachtingen zijn om spelers van wereldklasse te produceren! We willen gewoon dat je het spel leuk en plezierig maakt terwijl je de spelers een gevoel van veiligheid biedt.
Saint Lucia Zwemmen

zwemtrainer 

Saint Lucia is een eiland omgeven door zandstranden en zeeën met helder blauw water. Veel van de bewoners kunnen echter niet zwemmen en het is helaas niet ongewoon dat kinderen verdrinken. Er is een grote behoefte aan zwemlessen in de armste gemeenschappen van het eiland waar veel kinderen de techniek niet beheersen.Door de achtergestelde kinderen op Saint Lucia te leren zwemmen, leer je ze vaardigheden die levens kunnen redden. Een ongelooflijk lonende ervaring voor jou en de kinderen die je les geeft.
 
Tijdens je werkzaamheden ga je zwemles geven in zwembaden en op stranden aan kinderen tussen de 6 en 14 jaar oud. Er zijn ook mogelijkheden om op wedstrijdniveau zwemmers te coachen. De belangrijkste focus ligt wel op het leren van beginnerstechnieken aan kinderen uit achtergestelde gemeenschappen zodat zij veilig zijn in zwembaden en in de zee.
 
Ons zwemproject is erop gericht om zoveel mogelijk kinderen te leren zwemmen zodat zij veilig naar het strand kunnen. Daarnaast hopen wij dat het kinderen aanmoedigt om hun nieuw verworven vaardigheden aan te scherpen en de sport voort te zetten door lid te worden van het lokale zwemteam.
 

Wat ga je doen

Je werkt tijdens je verblijf samen met onze gekwalificeerde medewerkers. Deze zullen je in staat stellen om relaties op te bouwen met de kinderen. De zweminstructeurs blijven je altijd bijstaan, ​​maar je hebt ook de mogelijkheid om je eigen zwemlessen te geven. Denk bijvoorbeeld aan het introduceren van één-op-één training.
Of je voor het eerst gaat trainen binnen de club of nieuwkomers mee naar het strand neemt, je bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen leeft nog lang door nadat jij weer naar huis bent gegaan.
 
Houd er rekening mee dat de zwemlocatie plaatsvindt in buitenzwembaden en in de zee. Daarom kan worden beïnvloed door slecht weer. Als een zwemles wordt geannuleerd kun je deelnemen aan andere sportcoachingsplaatsingen in de omgeving of de vrije tijd gebruiken voor persoonlijke ontspanning.

Video’s

Foto’s

Accommodatie

Op de Caraïben verblijf je op een exotische eiland waar je verblijft in een prachtige villa. Deze accommodatie ligt pal naast het strand en is gelegen net even buiten het centrum van de hoofdstad Castries. Verder deel je een slaapkamer met andere stagiairs of vrijwilligers.

De villa wordt bewoond door een internationaal gezelschap waardoor vrijwilligers vaak samen activiteiten ondernemen. Ze gaan bijvoorbeeld samen op stap, eiland-hoppen of samen naar het strand.

Coördinator

Joël A. Martin
Vrijwilligers Coördinator

Joël A. Martin is onze coördinator op de Caraïben. Hij is half Saint Luciaans en half Engels. Verder is hij opgegroeid in Islington, Londen en mede daardoor is hij de grootste Arsenal supporter op de wereld. Geen voetbalfeitje dat hij niet kent.
Op Saint Lucia heeft hij veel goede contacten met de nationale teams van het eiland waardoor je snel in contact komt met spelers van het nationale team.

Partnerorganisatie

United Through Sport

Kosten

aanmelden