OVER DE MALEDIVEN 

De eilanden van de Malediven liggen in het hart van de Indische Oceaan. De eilanden bestaan uit 1190 koraaleilanden en zijn een uitstekende habitat voor de grootste vis ter wereld: de walvishaai. De Malediven is bijna de enige plek op aarde waar ze het hele jaar door kunnen worden waargenomen. Met een maximale lengte van 18 m en een gewicht tot 30 ton is de walvishaai (Rhincodontypus) de grootste levende vis in de oceaan. Het vormt geen gevaar voor mensen omdat het alleen plankton eet. Mensen vormen echter de grootste bedreiging voor de walvishaai. Deze dieren lopen een groot risico door vervuiling en verwondingen die door visnetten worden veroorzaakt. De situatie wordt verergerd door het feit dat walvishaaien zich zeer langzaam voortplanten, omdat ze zich pas kunnen voortplanten als ze 10 jaar oud zijn. Om hen de juiste bescherming te bieden, is het noodzakelijk om de populaties van walvishaai en hun bewegingspatronen te volgen.
 
Door bij ons aan boord te stappen van ons onderzoeksschip en ons te helpen bij het verzamelen van basisgegevens over walvishaaien en het mariene milieu, zijn vrijwilligers een cruciaal onderdeel van het succes van ons onderzoek en onze organisatie. Vrijwilligerswerk bij MWSRP (Maldives Whale Shark Research Programme) is een levensveranderende ervaring. Ons programma biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met onderzoek en gegevensverzameling, uw kennis van het behoud van de zee te vergroten, meer te weten te komen over de lokale Maldivische cultuur en er veel plezier aan te beleven bovendien. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen met een liefde voor de natuur die niet bang zijn voor hard werken!
 
We verwelkomen mensen van alle leeftijden, talenten en nationaliteiten om mee te helpen met ons project op de Malediven. Op het eiland Dhigurah op het Zuid-Ari-atol, bieden we de mogelijkheid om 2 of 4 weken mee te helpen met ons onderzoek. We kunnen maximaal 8 assistent-onderzoeker-vrijwilligers tegelijk plaatsen. 

Waar kom je terecht?

Het project vindt zicht plaats op één eiland in de Malediven, Dhigurah, op het atol van Zuid-Ari (ook bekend als Alif Daal Atol), op ongeveer 100 kilometer van de luchthaven en de hoofdstad Malé. De naam betekent letterlijk “lang eiland” in Divehi. Het eiland is ongeveer 3 kilometer (1,9 mijl) lang, maar slechts 250 meter breed. Dhigurah heeft ongeveer 600 inwoners en het grootste deel van de bevolking werkt als visser, houtbewerker of botenbouwer. Er zijn twee scholen, een kleuterschool, een ziekenhuis, verschillende winkels en een informatiecentrum. In de afgelopen jaren zijn er verschillende ontwikkelingen op het eiland geweest, hoewel het dorp slecht 500 meter beslaat. De resterende 2,5 kilometer bestaat uit tropisch bos. Je vind het strand aan beide zijden van het eiland, waardoor het mogelijk is om de zonsopgang aan de ene kant van het eiland vóór en de zonsondergang aan de andere kant te bewonderen.

 
Aanmelden

Ervaringen

blank
blank
blank

 

Elk snorkelproject begint op een zondag. Je team zal maximaal acht vrijwilligers bevatten. Ga er niet vanuit dat je een kleine rol speelt omdat je slechts een vrijwilliger bent. Je wordt aanzienlijk betrokken bij het project voor het behoud van walvishaaien. Je zult minstens vier dagen per week doorbrengen op een boot genaamd ‘the Dhoni’, op zoek naar walvishaaien met andere vrijwilligers. Je groep is verantwoordelijk voor het controleren van de populatie, het nemen van foto’s en het meten van de walvishaaien. Walvishaaien zien er misschien intimiderend en imponerend uit, maar het is goed om te weten dat ze absoluut geen gevaar voor de mens zijn.
 
Als natuurbeschermingsvrijwilliger duik je met een walvishaai in de Indische Oceaan. Naast het bewaken van de dieren, houd je ook de data bij. De informatie die je tijdens je excursies verzamelt, moet worden gesorteerd en in een database worden ingevoerd. Het project omvat ook het werken met de lokale bevolking op het eiland. Je wisselt kennis en verhalen uit en verzamelt informatie die van vitaal belang zijn voor het project. Je zult af en toe activiteiten doen met de plaatselijke schoolkinderen, of presentaties geven over walvishaaien.
 
Een dag als vrijwilligers

Na het ontbijt krijg je een lunchpakket voor de dag in het nabijgelegen restaurant. Daarna komt je team bijeen in de haven en gaat aan dek aan the  Dhoni. Zodra de boot is vertrokken, ga je op zoek naar walvishaaien – maar ook naar andere zeedieren zoals haaien, dolfijnen, roggen, schildpadden of walvissen. Zodra iemand een walvishaai ziet, gaan alle teamleden het water in en maken ze ID-opnamen van het dier. Andere gegevens zoals windsnelheid, watertemperatuur en locatie van de waarneming worden ook verzameld. In de vroege namiddag gaat het team weer aan land, heeft een korte pauze en houdt zich bezig met het uploaden en vergelijken van de gegevens in het systeem tot het avondeten. Het project pauzeert twee dagen per week. De ideale gelegenheid om wat meer van het eiland te ontdekken.
 
Je kunt je vrije tijd besteden zoals je dat zelf wilt. Ontspan op het hemelse strand van Dhigurah, ga snorkelen/duiken, of breng tijd door met het ontdekken van het eiland. Het is absoluut een aanrader om deze tijd te gebruiken om die met de openstaande lokale bevolking door te brengen. Ook is er een watersportcentrum op het eiland dat verschillende activiteiten aanbiedt, van wake-boarding tot Stand Up Paddling.

 

Foto’s

Video’s

ACCOMMODATIE

De accommodatie is gelegen op het eiland Dhigurah. Het is absoluut een comfortabel modern pension van westerse standaard dicht bij grootste dorp van het eiland. Je deelt een kamer met één andere vrijwilliger. Elke kamer biedt een eenpersoonsbed voor elke persoon en een eigen badkamer met een toilet en een douche. Verder vind je in elke kamer airconditioning, wat opbergruimte, een bureau, een kluis en een koelkast. Het pension biedt plaats aan maximaal acht vrijwilligers. In het restaurant worden maaltijden geserveerd. Sommige hiervan kunnen behoorlijk pittig zijn, maar mildere alternatieven zijn ook beschikbaar. Het pension heeft ook WiFi.

Waarom de Kracht van Sport 

– De enige Nederlands stichting die zich volledig richt op sport.
– Geen inschrijfgeld of andere bijkomstige kosten. 
– Mogelijkheid voor een vrijblijvend gesprek op vele locaties in Nederland.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal. 
– Onze programma’s worden op een  verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een positieve en bewezen impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising. 
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.
 

Aankomstweekenden 

Het is zeer aan te raden bij een van onderstaande aankomstweekenden aan te sluiten. Dit zijn weekenden waarin alle vrijwilligers tegelijk aankomen. Het is dus altijd beter als je op een van deze zondagen aankomt. 
Data 2020:
1 maart
15 maart
29 maart
12 april
24 mei
7 juni
21 juni
5 juli 
19 juli
 

2 augustus
16 augustus
30 augustus
13 september
27 september
11 oktober
25 oktober
8 november
22 november
6 december

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-In Argentinië wordt alleen het ontbijt vergoed hier wordt ook rekening met de vegetariër gehouden. 

Kan ik ook langer dan vier weken vrijwilligerswerk doen?
– Normaliter raden we het altijd aan om zo lang mogelijk vrijwilligerswerk te doen. Echter op de Malediven is het echter moeilijk langer te blijven dan vier weken vanwege de strenge visumvoorwaarden. 

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, waar je uit voor moet kijken etc.

Met hoeveel andere mensen zal ik vrijwilligerswerk doen?
– Op de accommodatie op de Malediven zijn altijd andere vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 4 en 8 mensen. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

 

Coördinator

Shameel heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar walvishaaien met onze vrienden van het Maldives Whale Shark Research Program (MWSRP). Hij was een belangrijke schakel bij het uitvoeren van de onderzoekoperaties, evenals de gemeenschapsinitiatieven, zoals het ‘Maldiven Whale Shark Festival.’ Na een jaar in het Verenigd Koninkrijk te hebben doorgebracht om zijn bachelordiploma te halen, is hij weer terug naar de Maladiven gegaan om het onderzoek voort te zetten.

blank

SHAMEEL IBRAHIM
Vrijwilligers Coördinator

2 weken vrijwilligerswerk is €2200,-
4 weken vrijwilligerswerk is €3500,-

inclusief:

 • Prachtige accommodatie.
 • Airport pick-up and drop-off.
 • Ontbijt, lunch, avondeten (ook in de weekenden).
 • Introductie en rondleiding bij aankomst.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires
 • Visumadvies en ondersteuning
 • Hulp bij fundraising, waaronder een persoonlijke fundraisingspagina
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken.

  De transfer van de luchthaven naar het eiland is niet inbegrepen in je projectkosten en kost €290,-. Deze vergoeding dekt de binnenlandse  vluchten van Maamigili naar MLE en terug en de bootreis.

blank