OVER THAILAND
Thailand, is een koninkrijk in Zuid-Oost Azië dat al jaren een populaire bestemming is voor toeristen. Kijk je verder dan de gemiddelde vakantieganger, dan zie je dat er nog veel armoede heerst. Als vrijwilliger werk je met kinderen die afkomstig zijn uit gebieden waar nog niet veel toeristen komen. Op je project zet je sport als middel in om de kinderen life skills te leren zoals samenwerken, respect voor elkaar, keuzes maken en leiderschap. Bovendien probeer je als vrijwillige je de sportparticipatie te vergroten op scholen én daarbuiten. Op het moment wordt er namelijk maar één uur aan sportlessen per week gegeven. De sportlessen worden verzorgd aan basisschool kinderen en middelbare scholieren tussen 4 en 21 jaar oud. Het huidige sportprogramma bestaan grotendeels uit teamsporten (voetbal en volleybal). Het programma geeft kinderen en jongeren de gelegenheid om ook sporten uit andere culturen te leren kennen waar ze anders nooit in aanraking zouden komen. Voel je dus vrij om je eigen sport te introduceren!

Waar kom je terecht?
Als vrijwilliger in Thailand woon en werk je in Singburi. Dit is een van de oudste steden van Thailand en ligt 2 uur rijden van Bangkok. In Singburi wonen ongeveer 23.000 mensen. Op dit adres ga je op in de Thaise cultuur en merk je maar weinig van het massa-toerisme in Bangkok. Voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je een geheel verzorgde reis van een week om je collega’s. Samen ga je het land en de cultuur beter leren kennen.

Waarom de Kracht van Sport

– Betaalbare vrijwilligersreizen buiten Europa. (in Europa gratis – zie Erasmus+)
– De enige Nederlands stichting die zich volledig richt op sport.
– Geen inschrijfgeld. 
– Mogelijkheid voor een vrijblijvend gesprek op vele locaties in Nederland.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal. 
– Onze programma’s worden op een  verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising. 
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.
aanmelden
blank
blank
blank

MULTISPORT COACHING TRAJECT

De grootste en meest bekende sport van Thailand Muay Thai Boxing. Voetbal is ook geliefd bij veel Thaise mensen, maar de professionele voetbalcompetitie is nog relatief nieuw. Volleybal is ook een populaire sport, al wordt meer gedaan door vrouwen op nationaal niveau. Veel andere sporten die je ook in Nederland ziet zoals hockey, rugby, korfbal, basketbal en cricket zijn over het algemeen niet zo bekend.

In de schoolomgeving wordt sport niet erkend als een belangrijk onderdeel van het leerplan. Hierdoor sporten kinderen slechts 1 uur per week. Met de steun van enkele lokale scholen in de regio Singburi hebben we voor een aantal kinderen extra sportmogelijkheden gecreëerd.

wat ga je doen?

Jouw rol is om samen met ons team leuke sportlessen te geven aan kinderen van de lagere school. Normaal gesproken doen we dit met sporten als voetbal en volleybal, maar we zijn ook in staat om nieuwe sporten zoals rugby, netbal en basketbal te introduceren.
Sport is een krachtig hulpmiddel om kinderen te helpen beter te presteren in de klasomgeving, dus we kunnen jouw hulp goed gebruiken. Het is een goede manier om kinderen samen te brengen, plezier te hebben en ze bovendien Engels te leren.
 
We hebben ook een centrum voor naschoolse opvang voor de lokale gemeenschap. We nodigen kinderen in de middag uit om te genieten van meer gestructureerde lessen over sport en levenservaring. Samen met De Kracht van Sport kun je een unieke ervaring hebben terwijl je nieuwe sporten voor kinderen introduceert. Je gaat zien welke voordelen dit met zich meebrengt.
 
Voor je eigen ontspanning én plezier omvat dit project een introductie van één week voordat je je vrijwilligersproject start. Dit helpt je om je thuis te voelen en andere vrijwilligers te ontmoeten. Daarnaast heb je dan tijd om de Thaise cultuur te leren kennen door bijvoorbeeld een uitstapje naar de boeddhistische tempels.

Video’s

Foto’s

Accommodatie

Als vrijwilliger verblijf je op een mooie accommodatie in Singburi. De accommodatie is ook voorzien van een bar waar je in de avonden met de vrijwilligers en je Thaise vrienden kunt relaxen. De kamer moet je misschien delen met één of twee personen. Dit ligt aan het aantal vrijwilligers dat op dat moment aanwezig is. De video op deze pagina geeft je een goede indruk van hoe de accommodatie eruit ziet.

Coördinator

blank

Francis Altena
Vrijwilligers Coördinator

Gedurende je verblijf zal Francis Altena je coördinator zijn. Francis is een Nederlander en hij werkt al jaren in Thailand voor de stichting. Hij kan je alles vertellen over de verschillende projecten. Daarnaast weet hij ook waar je in je vrije uren allemaal heen kan gaan.

Kosten

aanmelden