OVER GHANA

De Republiek Ghana is een land in West-Afrika. In Ghana ga je jezelf nuttig maken in de hoofdstad Accra. Als Sport vrijwilligerswerk in Ghana is het uw doel om potentiële vaardigheden bij kinderen te ontwikkelen.

Veel van de jongeren in Accra komen uit gezinnen waar extreme armoede heerst. De Kracht van Sport streeft ernaar om elk individu een opleidingsmogelijkheid te bieden om zo hun echte potentieel te bereiken. Al de spelers zijn gevestigd op de ‘academie’ en krijgen naast hun sportieve ontwikkeling ook kwalitatief onderwijs. Het doel is dat studenten zowel academisch als sportief kunnen groeien, waardoor ze de beste kansen krijgen om succesvol te worden.
De Ghanese bevolking staat bekend als warme, vriendelijke en gezellige mensen.

Waar kom je terecht?
Onze activiteiten vinden plaats in de hoofdstad. De stad heeft circa 2 miljoen inwoners en is de grootste stad van het land.
Het centrum van Accra is compact en gecentreerd dankzij de historische Britse, Deense en Nederlandse forten. Door de jaren heen, met immigratie uit plattelandsgebieden, is de stad echter flink uitgebreid.

Stage lopen Ghana
Sport vrijwilligerswerk Ghana
vrijwilligerswerk Ghana

atletiek trainer

In Ghana is het niet zo simpel om jezelf te ontwikkelen in de atletiek. Scholen ontvangen weinig geld voor sportactiviteiten. De lokale clubs die er zijn, hebben geen fatsoenlijke uitrusting en te weinig toegewijd personeel. Dit is waar jij als vrijwilliger een enorm verschil kunt maken als atletiektrainer. Je hebt geen erkende kwalificaties nodig, alleen de wil om atletiektrainingen te verzorgen is bij wijze van spreken genoeg. Het is natuurlijk wel praktisch als je wat ervaring hebt binnen deze sport.
Onze atletiekprogramma’s zijn gevestigd in en rond Accra. Als vrijwillige atletiektrainer word je toegewezen aan een van de atletiekclubs of scholen in de lokale gemeenschap. De atleten zijn tussen de 10 en 16 jaar oud en variëren in talent en ervaring. Je zult echter verrast worden door de niveaus van snelheid, kracht en uithoudingsvermogen die veel van de kinderen bezitten. De jonge atleten trainen hard en dromen ervan om de volgende atleet te zijn die Ghana vertegenwoordigt tijdens de Olympische Spelen of wereldkampioenschappen.
Het belangrijkste doel is om meer jongeren de mogelijkheid te geven ​​om te trainen in een leuke en gestructureerde omgeving. Hierdoor krijgen ze de kans om bij een team te horen, te genieten van sport en zich te ontwikkelen in de atletiekevenementen. De evenementen die je bijvoorbeeld kan trainen kiezen staan ​​hieronder.
• Verspringen       • Hoogspringen     • Hinkstapspringen
• Kogelstoten       • Speerwerpen       • Discuswerpen
• 100m sprint       • 200m sprint          • 400m sprint
• 800m sprint       • 1500m sprint       • 3000m sprint
• 4 x 100 m relais  • Marathon

Wat ga je doen?

Je helpt de lokale coaches training te geven aan de jonge atleten in de gemeenschap. Je zult merken dat de jonge sportievelingen graag willen leren. De beloningen zijn geweldig omdat het ruwe talent er vaak is, maar de ervaring van een gestructureerde trainingsomgeving ontbreekt. Door kracht- en conditietrainingen ontwikkelen de atleten zich snel.
Bovendien word je niet alleen gelaten. Je werkt samen met ons lokale team en onze andere vrijwillige sporttrainers. Samen met onze andere trainers is er ook een mogelijkheid om sportdagen te organiseren. Scholen en atleten komen samen om te presteren in een leuke en concurrerende omgeving. Niet alleen de atleten gaan de strijd aan, want uit ervaring weten we dat de competitie tussen de vrijwilligers ook behoorlijk verhit kan worden.
Vrijwilligerswerk Ghana
Ghana

basketbaltrainer 

Basketbal wordt beschouwd als de volgende opkomende sport van Ghana. Er is een overvloed aan talent in het land en de Ghana Basketball Association (GBA) heeft hard gewerkt om een opleidings- en ontwikkelingsprogramma te ontwikkelen. Een rol als vrijwillige basketbaltrainer geeft je de mogelijkheid om onderdeel uit te maken van de trainingen en wedstrijden van enkele van de beste atleten van Ghana.
Dit is echter slechts één kant van het spel en je kunt zelf kiezen hoe betrokken je wilt zijn. Je kunt je natuurlijk ook focussen op jonge en enthousiaste spelers op een meer ontspannen niveau. Hierbij ligt de nadruk op plezier en het ontwikkelen van vriendschappen.
We hebben banden met een aantal lokale scholen en divisieteams van diverse niveaus. We werken nauw samen met de Ghana Basketball Association en kunnen basketbaltrainers in de betere trainingskampen plaatsen. Natuurlijk alleen als je dit leuk lijkt.

Wat ga je doen?

Als je betrokken bent bij een lokaal team is het aan jou om te bepalen hoeveel verantwoordelijkheid je wil nemen. Vrijwilligers worden meestal geplaatst in leuke en sociale teams waar ze spelers leren om in teamverband te spelen.
Door de basisvaardigheden te introduceren zie je al snel dat de jonge atleten hun spel verbeteren. We willen dat vrijwilligers zo veel mogelijk betrokken raken bij hun teams en de competitie. Je krijgt begeleiding en ondersteuning van de lokale coaches die je betrekken in trainingen en wedstrijden. Je mag uiteraard je eigen ideeën introduceren, graag zelfs! Denk aan toernooien organiseren voor je team en zelf trainingen samenstellen.
Vrijwilligers moeten echter onthouden dat er geen hoge verwachtingen zijn om spelers van wereldklasse te produceren! We willen gewoon dat je het spel leuk en plezierig maakt terwijl je de spelers het gevoel geeft dat ze erbij horen!

Voetbaltrainer 

Voetbal is de nummer één sport in Ghana. We hebben een uitstekende relatie met een aantal lokale jeugdclubs en grote academies in de hoofdstad Accra.
We verwelkomen vrijwilligers met elk niveau van voetbalervaring en vinden een passende plek voor iedereen. Of je nu een school- of clubniveau-speler bent of zelfs een gekwalificeerde en erkende trainer.
Zolang je een basiskennis hebt van het spel en af en toe zelf een potje voetbalt, heb je vaardigheden genoeg. Enthousiasme en betrokkenheid is alles wat er nodig is om jou en jouw team te laten slagen. Veel vrijwilligers hebben een zeer beperkte trainerservaring, maar toch dragen zij intensief bij aan het spel en aan degenen die het spelen.
Vrijwilligers worden toegewezen aan een van de vele jeugdteams in en rond Accra. Deze teams variëren van U12, U14, U17 én talent. Je gaat een enorme hoeveelheid vaardigheden en passie zien die je niet vaak tegenkomt in het Westen. Veel van de clubs hebben opgeleide jongeren die een professionele loopbaan in het spel hebben gevolgd. Dit is zowel in het Ghana als op het internationale toneel gebeurd.
Veel van de vrijwilligers die we naar Ghana sturen gaan jongeren trainen en verzorgen die zijn bestemd voor een toekomst in het topvoetbal. Naast dit verlangen naar ontwikkeling, zit echter een immense liefde voor het spel. Trainen in Ghana gaat niet alleen over serieuze trainingsoefeningen en onbetwistbare focus. Je zult eenvoudigweg meer jongeren de kans bieden ​​om als onderdeel van een team te spelen waardoor ze een structuur en een gevoel van verbondenheid krijgen dat zo belangrijk is voor elke voetballer.

wat ga je doen?

Als trainer in Ghana heb je de verantwoordelijkheid om alle trainingen en wedstrijden voor je clubteam te leiden. Dit is in het begin misschien spannend, maar gaat merken dat de beloningen geweldig zijn. Het talent is er, maar de ervaring van een teamstructuur niet. Door de basisbeginselen van teamspel, beweging en positiebepaling te introduceren ontwikkelt je team zich snel.
Bovendien worden vrijwilligers niet alleen gelaten en werk je naast ons lokale team en lokale coaches ook met de andere vrijwilligers. Hierdoor zul je zien dat de competitie tussen de vrijwilligers ook heel gepassioneerd kan worden!
Vrijwilligerswerk Ghana

bokstrainer 

Ghanezen hebben een intense passie voor boksen en het is de populairste sport van Ghana na voetbal. Door een rol als vrijwilliger in de bokswereld ervaar je deze passie uit de eerste hand door te trainen met Afrikaanse vechters. Sommigen van hen hebben gevochten en zelfs gewonnen op Commonwealth-standaard.
De nadruk bij deze plaatsing ligt niet zozeer op je trainingsideeën, maar op je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid vriendschappen te sluiten met een paar van de beste atleten in Ghana. Hierdoor krijg je een veel dieper inzicht in de wereld van de West-Afrikaanse bokser.

Dit is een fantastische plaatsing om betrokken te raken bij de verschillende niveaus van het boksen. Na een nieuwe manier van leven in de bokswereld te hebben meegemaakt ben je er zeker van om naar huis te gaan met extra vrienden.

wat ga je doen?

De overgrote meerderheid van de boksers in Ghana komt uit een gebied van twee vierkante mijl van de hoofdstad, Accra. Er zijn meer dan 26 sportscholen in deze regio waar getalenteerde jongeren trainen. Deze jongeren hebben een brandend verlangen naar een beter leven en kunnen zichzelf naar de top van hun vermogen duwen. Hoewel de passie nooit vervaagt zijn de faciliteiten en financiering zeer beperkt. Het zijn deze sportscholen die je als mede-bokser verwelkomen.

Je krijgt tijdens deze ervaring een voorproefje van de Ghanese bokscultuur terwijl je de mogelijkheid hebt om je eigen fitness- en vechtvaardigheden te verbeteren. Hoewel we graag ervaren trainers en vechters verwelkomen, is er geen verwachting dat je over een enorme kennis van boks- en trainingstechnieken beschikt. Er zijn veel ervaren Ghanese trainers die je ondersteuning en begeleiding op kunnen bieden. Het is aan jou om te bepalen hoe betrokken zij uiteindelijk zijn bij het uitvoeren van trainingen en fitnessprogramma’s. Als de timing goed is, krijg je ook de kans om betrokken te raken bij de organisatie, promotie en uitvoering van een nationaal evenement op het gebied van boksen.

Naast je eigen persoonlijke ontwikkeling heb je zeker de kans om een ​​verschil te maken voor de  de jongeren die trainen op de sportscholen. Veel van de jonge vechters in Ghana hebben de hoop om professioneel te worden, ondanks het feit dat de meesten dit nooit zullen halen. Je zult dus merken dat je optreedt als een mentor of vriend om hun geest open te stellen voor kansen buiten de sportschool.

Vrijwilligerswerk Football
Vrijwilligerswerk Voetbalacademie Ghana I
Stage Ghana

Voetbaltrainer 

Voetbal is de nummer één sport in Ghana. We hebben een uitstekende relatie met een aantal lokale jeugdclubs en grote academies in de hoofdstad Accra.
We verwelkomen vrijwilligers met elk niveau van voetbalervaring en vinden een passende plek voor iedereen. Of je nu een school- of clubniveau-speler bent of zelfs een gekwalificeerde en erkende trainer.
Zolang je een basiskennis hebt van het spel en af en toe zelf een potje voetbalt, heb je vaardigheden genoeg. Enthousiasme en betrokkenheid is alles wat er nodig is om jou en jouw team te laten slagen. Veel vrijwilligers hebben een zeer beperkte trainerservaring, maar toch dragen zij intensief bij aan het spel en aan degenen die het spelen.
Vrijwilligers worden toegewezen aan een van de vele jeugdteams in en rond Accra. Deze teams variëren van U12, U14, U17 én talent. Je gaat een enorme hoeveelheid vaardigheden en passie zien die je niet vaak tegenkomt in het Westen. Veel van de clubs hebben opgeleide jongeren die een professionele loopbaan in het spel hebben gevolgd. Dit is zowel in het Ghana als op het internationale toneel gebeurd.
Veel van de vrijwilligers die we naar Ghana sturen gaan jongeren trainen en verzorgen die zijn bestemd voor een toekomst in het topvoetbal. Naast dit verlangen naar ontwikkeling, zit echter een immense liefde voor het spel. Trainen in Ghana gaat niet alleen over serieuze trainingsoefeningen en onbetwistbare focus. Je zult eenvoudigweg meer jongeren de kans bieden ​​om als onderdeel van een team te spelen waardoor ze een structuur en een gevoel van verbondenheid krijgen dat zo belangrijk is voor elke voetballer.

wat ga je doen?

Als trainer in Ghana heb je de verantwoordelijkheid om alle trainingen en wedstrijden voor je clubteam te leiden. Dit is in het begin misschien spannend, maar gaat merken dat de beloningen geweldig zijn. Het talent is er, maar de ervaring van een teamstructuur niet. Door de basisbeginselen van teamspel, beweging en positiebepaling te introduceren ontwikkelt je team zich snel.
Bovendien worden vrijwilligers niet alleen gelaten en werk je naast ons lokale team en lokale coaches ook met de andere vrijwilligers. Hierdoor zul je zien dat de competitie tussen de vrijwilligers ook heel gepassioneerd kan worden!
Sport vrijwilligerswerk Zuid Afrika

zwemtrainer 

De meeste Ghanezen kunnen niet zwemmen. Dit terwijl de hele breedte van het land aan de kust ligt en er veel openbare zwembaden beschikbaar zijn in het land. Hoewel veel gemeenschappen afhankelijk zijn van vissen als hun levensonderhoud, zijn veel mensen bang voor de zee. Deze angst komt omdat velen zich niet comfortabel voelen in het water, laat staan ​​erin kunnen zwemmen. Ouders zijn ook erg streng en laten hun kinderen niet in de buurt van het water. Daarnaast zijn de zwembaden over het algemeen erg duur.

wat ga je doen?

Je gaat werken met kinderen van 5 tot 15 jaar die nog nooit zwemles hebben gehad. Deze kinderen komen uit een aantal townships in Accra en onze eigen sportscholen.
Gedurende dit project zal je je eigen volledige zwemlessen geven voor groepen van ongeveer 10 kinderen per sessie. Je werkt samen met andere vrijwillige zwemtrainers om leuke lessen te geven. Je zult zien dat de kinderen vertrouwen krijgen in het water en dat ze gestaag uitgroeien tot competente zwemmers.
De bekwaamheid van de kinderen worden door jou beoordeeld wanneer je ze ontmoet. We zullen je voorzien van alle geschikte en noodzakelijke uitrusting zoals armbanden en drijvers, zodat je frisse en leuke ideeën kunt inbrengen om de kinderen positief en gefocust in het water te houden.
Er kunnen ook mogelijkheden zijn om te werken aan het geven van theorielessen aan de kinderen. Lessen over belangrijke onderwerpen zoals eerste hulp, gezondheid, veiligheid en ademhalingstechnieken.
Met enthousiasme en begeleiding geef je deze kinderen echt een cadeautje. Ze raken vertrouwd in het water en zullen wekelijks zwemlessen volgen om hun zwemtechniek te verbeteren. Je krijgt ook veel steun van ons lokale team om zwemlessen te geven voor ongeveer 4 uur per dag. Hierdoor heb je voldoende gelegenheid om mee te doen met andere projecten en activiteiten. Je kunt uiteraard ook gewoon relaxen op de mooie stranden van Ghana of de lokale markten bezoeken om wat souvenirs te kopen.

Video’s

Foto’s

Accommodatie

Het appartement is gelegen op een toplocatie en er is plek voor veel vrijwilligers. De accommodatie is voorzien van een geweldig dakterras met keuken.

Het appartement wordt bewoond door een internationaal gezelschap waardoor vrijwilligers vaak samen optrekken: samen op stap, reizen door het land of samen door de stad slenteren.

Coördinator

Tori Dzandza
Vrijwilligers Coördinator

Tori Dzandza is programmaontwikkelaar / coördinator en jouw begeleidster in Ghana. Ze is verliefd geworden op Ghana en woont al jaren in dit mooie land. Ze kan je dus goed vertellen wat de cultuurverschillen zijn en zal verantwoordelijk zijn voor alle activiteiten tijdens je verblijf in Ghana. Je kunt 24/7 op haar rekenen.

Kosten

Wil je voor een bepaalde periode onze stichting een handje helpen? Graag!
Klik op de rode knop hieronder.

Meer info / aanmelden!