OVER ARGENTINIË

Argentinië is een land van rijkdom, maar helaas ook van armoede. In de stad zijn veel achtergestelde wijken die kampen met grote problemen zoals criminaliteit, drugsgebruik en geweld. Als vrijwilliger ga je in Buenos Aires aan de slag met de kinderen en jongeren uit deze gebieden. Je gaat sport inzetten als middel om de problemen die heersen aan te pakken en de kinderen/jongeren in een veilige setting te laten sporten.

op het moment door een flinke economische crisis. Onze stichting ondervindt deze ontwikkeling van dichtbij. Zo komen er veel meer kinderen en jongeren naar onze programma’s. Reden genoeg om onze collega’s een handje te helpen door als vrijwilliger naar Argentinië te gaan.

Waar kom je terecht?

Als vrijwilligers woon en werk je in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië en ook meteen het economische en culturele centrum van het land. Dankzij talloze winkels en boetieks, architectuur, cultuur en restaurants staat Buenos Aires ook wel bekend als het Parijs van het zuiden. Helaas heeft de stad door alle problemen wel een deel van zijn charme verloren. Aan jou dus de taak om een klein deel van deze problemen aan te pakken. Als vrijwilligers woon je in hartje centrum in een prachtige accommodatie.

Waarom de Kracht van Sport

– Betaalbare vrijwilligersreizen buiten Europa. (in Europa gratis – zie Erasmus+)
– De enige Nederlands stichting die zich volledig richt op sport.
– Geen inschrijfgeld 
– Mogelijkheid voor een vrijblijvend gesprek op vele locaties in Nederland.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal. 
– Onze programma’s worden op een  verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising. 
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.
 
Aanmelden

Voetbaltrainer 

Bij ons voetbalproject in Argentinië ga je training geven aan meer dan 40 jonge spelers. Dit doe je op een voetbalschool en bij diverse lokale verenigingen. Voetbalcoaches van elk niveau zijn welkom. Natuurlijk is het wel handig als je zelf regelmatig speelt, het spel begrijpt en beschikt over enige kennis van de spelregels. De nadruk ligt niet op het opleiden van de nieuwe Messi, maar op de sociale ontwikkeling van de kinderen. De enthousiaste jonge ‘Portenos’ krijgen zo de kans om te voetballen in een georganiseerde en veilige omgeving, die hen weghoudt van drugs en criminaliteit. Vrijwilligerswerk in Argentinië is een enorme ervaring voor iedereen met een passie voor de sport.

Wat ga je doen?

Aan jou de taak om deze voetbaltalenten te begeleiden. Je assisteert de trainers bij het opzetten van nieuwe oefeningen. Daarnaast begeleid je de spelers en breng je hen tactische bewegingen en teamspel bij.
Er is ook een mogelijkheid om mee te helpen met de educatieve kant van het project. Zo help je de kinderen met het leren van de Engelse taal in huiswerksessies vóór de training. Wat je achtergrond ook is, jij kunt een positieve bijdrage aanbieden aan het leven van de lokale jeugd.

De trainingen die je verzorgt vinden plaats op doordeweekse dagen en duren gemiddeld 3 tot 4 uur. Hierdoor heb je voldoende vrije tijd om Argentinië te verkennen.
In januari worden er in Buenos Aires ook zomerkampen georganiseerd. Dit is een initiatief van de overheid om kinderen te verleiden tot een zinvolle en actieve zomervakantie. De spelers zijn tussen de 16 en 25 jaar oud, waardoor het een ideale mogelijkheid is om vrienden te maken. Ook heb je de mogelijkheid om zelf met deze teams mee te spelen.

Tennistrainer 

Ons tennisproject in Argentinië is opgesplitst in twee delen. Deze zijn gericht op verschillende leeftijdsgroepen en vaardigheidsniveaus.

Het eerste project is een project van de Argentijnse overheid om de basisbegrippen van tennis te promoten bij lokale kinderen van 8 tot 12 jaar oud. De regering heeft besloten om internationale vrijwilligers op te nemen in dit project omdat het de kinderen helpt om Engels te leren. Tegelijkertijd bevordert het de werkethiek en concentratie die centraal staan ​​in de sport. Dit project richt zich op jongere kinderen die hun eerste stappen in de tennissport zetten.
Het doel? De bekendheid van de sport vergroten en uiteindelijk de lokale kinderen overtuigen om zelf ook te gaan tennissen.

Het tweede project is gericht op de coaching en training van tennisspelers van 13 tot 18 jaar. Dit project is bedoeld voor jongens en meiden die op een hoger niveau willen spelen, een passie hebben voor tennis en zich willen verdiepen in het spel. We gaan hier voor persoonlijke ontwikkeling en dat vraagt om persoonlijke lessen. Je bereidt deze tennissers voor op wedstrijden en helpt ze wellicht met de eerste stappen richting een veelbelovende carrière. Je weet maar nooit!

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger word je begeleid door coaches die zijn ingehuurd door de overheid. Jouw rol zal zijn om samen met de lokale tenniscoaches de trainingssessies voor de jeugd te organiseren. Dit is een goede kans om vrienden te maken en je kennis van de Spaanse taal wat bij te spijkeren. Tegelijkertijd zullen de coaches je vragen om de kinderen wat Engels te leren tijdens de trainingen.
Je helpt de coaches op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de warming-ups te verzorgen. Je werkt ook op individuele basis met spelers. Zo kan je helpen bij het serveren, backhand slagen of algemene beweging in het speelveld.
Sport vrijwilligerswerk Argentinië
floresta rugby club
rugby Stage Zuid Afrika

Rugbytrainer

Ons rugbyproject in Buenos Aires is een geweldige manier om van de rugbycultuur in de stad te genieten. Dit is jouw kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan en jezelf te meten aan diverse tegenstanders.
 
Dit programma is erop gericht om kansen te bieden aan een brede gemeenschap in de stad. De achtergestelde jongeren met wie we werken zijn extreem gepassioneerd over rugby. Je krijgt de kans om te helpen coachen en je vaardigheden te delen met kinderen van lokale scholen en gemeenschapscentra (parques) in Buenos Aires.
Ook word je lid van een lokale rugbyclub. Hierdoor kan je zelf meedoen aan trainingen om kennis te maken met lokale spelers.
 

Wat ga je doen?

Je wordt begeleid door coaches die zijn ingehuurd door de overheid van Argentinië. Bij de Floresta Rugby Club help je de coaches bij het opzetten van trainingen. De passie voor rugby werkt aanstekelijk, en binnen deze club maak je snel deel uit van de lokale gemeenschap. Dit is meteen een goede kans om Spaans te leren. Tegelijkertijd zullen de coaches jou vragen om de kinderen Engels te leren tijdens de trainingen.
Je levert een bijdrage op verschillende manieren. Verzorg de warming-ups of houd toezicht tijdens specifieke trainingsoefeningen. .

We begrijpen dat rugby tijdens jouw reis de belangrijkste focus is. Echter is het verkennen van een nieuw land en het ervaren van lokale lekkernijen de beste manier om de cultuur te omarmen. Als onderdeel van de reis zal ons toegewijde team je helpen met het organiseren van een actieve reisroute met avontuurlijke rondleidingen door de populairste bezienswaardigheden van Buenos Aires!

ag-hockey-a.lozano-20

hockeytrainer

In Argentinië hebben wij twee verschillende projecten waarin in hockey centraal staat.

Het eerste project is gericht op het promoten van hockey in de achtergestelde wijken. Het tweede project bedoelt is om Argentijnse hockey op zijn best te ervaren bij gespecialiseerde hockeyclubs. Het gebied waar beide projecten plaatsvinden is extreem arm en er wordt meestal getraind op grasvelden. Door middel van veel passie en toewijding zul je merken dat dit een buitengewoon lonende uitdaging is.

Aangezien coaches moeilijk te vinden zijn, zullen de kinderen van Buenos Aires je hartelijk verwelkomen in hun gemeenschappen. Je biedt deze jongeren een kans die sommigen zonder jou waarschijnlijk nooit zouden krijgen. Houd in gedachten dat het niet de bedoeling is om de volgende professionele hockeyster te vinden, maar om hockey als een hulpmiddel voor sportieve waarden en discipline in te zetten. Het is een redmiddel voor kansarme jongeren in gebieden waar ze dagelijks worden blootgesteld aan misdaad en drugs.

Het tweede deel van je hockeyproject zal worden gebaseerd op hockeyclubs die toegang hebben tot veel betere apparatuur en faciliteiten. Hier leid je hockeytrainingen en wedstrijden. Door de deelname aan alle twee de projecten zie je een schril contrast tussen deze ‘twee werelden’. Je hebt geen officiële coachingsdocumenten nodig om deel te nemen aan ons hockeyproject, slechts enkele ervaring met spelen of coachen op een redelijk niveau is voldoende.

Wat ga je doen?

Jouw rol zal bestaan ​​uit het organiseren van hockeytrainingen voor de kinderen, waarmee je onmiddellijk impact zult hebben. Je wordt begeleid door de medewerkers in het land totdat je er klaar voor bent om de trainingen zelf te begeleiden. Deze hockeytrainingen vinden plaats na schooltijd. Er wordt van je verwacht dat je nieuwe oefeningen introduceert waarin basisprincipes als passeren, tackelen, positioneren en balbezit centraal staan.  Hiermee help je de kinderen, terwijl het ook zorgt voor competitie en leuke spelletjes om ze gemotiveerd en geïnteresseerd te houden.

Bij de hockeyclubs houd je je bezig met het opzetten van oefeningen waarbij je eigen ideeën en werkwijzen altijd welkom zijn. Deze kinderen zijn getalenteerd en hebben al wat meer ervaring. Het is daarom de bedoeling om nieuwe oefeningen uit je eigen ervaring als speler of coach te introduceren. Er is ook de mogelijkheid om zelf te hockeyen met de lokale hockeyclubs. Dit biedt niet alleen de kans om nieuwe lokale vrienden te leren kennen, het is ook een geweldige manier om je Spaanse taalvaardigheid te stimuleren.

Video’s

Foto’s

Accommodatie

Het hostel is gelegen op een toplocatie in hartje centrum Buenos Aires en er is plek voor veel vrijwilligers. Het verblijf is voorzien van een geweldig dakterras met keuken. Het hostel wordt bewoond door een internationaal gezelschap waardoor vrijwilligers vaak samen optrekken: samen op stap, reizen door het land of door de stad slenteren.

Coördinator

Daniela Aiz
Vrijwilligers Coördinator

Daniela Aiz, zal je niet alleen ontvangen en wegwijs maken in Buenos Aires, ze probeert je er echt thuis te laten voelen. Daniela staat er om bekend dat ze een zachtaardig persoon is en dat ze 24/7 voor je klaarstaat. Ze is makkelijk bereikbaar voor onze vrijwilligers. Je kan voordat je naar Argentinië vertrekt contact leggen met Daniela zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Partnerorganisatie

United Through Sport

Kosten

Aanmelden