ONDERSTEUN DE LOKALE BEVOLKING DOOR SPORT

Loop stage op het exotische eiland van Saint Lucia. Dit eiland met nog geen 200.000 inwoners ligt midden in het Caribisch gebied. Het kent helaas grote maatschappelijke problemen, zo is er veel criminaliteit en zijn er verschillende ‘gangs’ actief. Daarnaast is Saint Lucia het land met relatief de meeste diabetes patiënten en krijgen vrouwen minder kansen op de arbeidsmarkt.

Door deze omstandigheden komen kinderen en jongeren in aanraking met bendes. Onze stichting die in de hoofdstad Castries actief is, pakt deze problemen aan met de kracht van sport en gebruikt dit als middel om kinderen en jongeren op het goede pad te krijgen/houden. Met sportieve activiteiten bieden wij ze een andere uitlaatklep en leren we ze belangrijke competenties zoals samenwerken, keuzes maken, leiderschap en communicatie.

Op het eiland werk je nauw samen met de nationale teams en mag je deze internationals inzetten bij de door jouw georganiseerde activiteiten. Je werkt in achtergestelde buurten en in het nationaal stadion van Saint Lucia. 

Aanmelden / vrijblijvend gesprek

blank

Joël A. Martin
Oprichter

Joël A. Martin zal je stagecoördinator worden op de Caraïben. Hij is half Saint Luciaans en half Engels. Op Saint Lucia heeft hij veel goede contacten met de nationale teams van het eiland waardoor je snel in contact komt met internationals. Joël is erg betrokken en zal ervoor zorgen dat je een onvergetelijke tijd op het eiland zal hebben.

Ervaringen

ACCOMMODATIE

Op de Caraïben verblijf je op het exotische eiland van St. Lucia, waar je verblijft in een prachtige villa naast het strand. Je deelt je slaapkamer met andere stagiairs of vrijwilligers.

De villa is gelegen net buiten het centrum van de hoofdstad Castries, een stad met 20.000 inwoners. Dit is tegenwoordig een resort voor toeristen die met name van grote cruiseschepen komen. Deze toeristen blijven maar een dagje en blijven voornamelijk in het duty-free gebied waardoor het eiland zelf er niet rijker van wordt. Als stagiair loop je stage op gebieden waar de toeristen niet komen en waar de armoede nog steeds goed te zien is.

Voor wie is deze stage geschikt?

Je doel als stagiair is niet om de volgende international van Saint Lucia op te leiden, hoewel dit altijd zomaar kan gebeuren. Je hoeft daarom geen doorgewinterde trainer te zijn of certificaten te bezitten. Een basiskennis van de door jouw gegeven sport is wel handig. Maar het allerbelangrijkste is dat je enthousiasme uitstraalt bij het geven van jouw lessen. 
 
Deze stage is ideaal voor sportgerelateerde studies maar ook voor event/vrijetijdsmanagement, marketing, educatieve en culturele studies. Belangrijk om te weten is dat je altijd ingezet wordt als sporttrainer en/of docent. Je kan in Saint Lucia kiezen om sommige dagen op kantoor door te brengen om aan je school/stage opdrachten te werken. Enkele leuke stageopdrachten zijn: grootschalig (internationale) sportevenement opzetten / eigen sport inbrengen in het curriculum / onderzoek / fundraise evenement opzetten.  
 

Klik op onderstaande knoppen om meer te weten te komen over de mogelijke stages in Ghana. We kunnen altijd rekening houden met je eigen wensen. Het is ook mogelijk om in Saint Lucia een onderzoek te doen, contacteer ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Waarom de Kracht van Sport

– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare stages in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse stichting die zich volledig richt op sport.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.

Sporten in Saint Lucia

Cricket is veruit de meest populaire sport op het eiland, er worden dan ook veel wedstrijden en toernooien georganiseerd. Veel mannen als vrouwen spelen deze sport. Daarnaast is uiteraard voetbal een graag beoefende sport op Saint Lucia. Je zal dan ook veel kinderen op straat zien voetballen. Ook netbal is hier populair. Deze sport is voor Nederlanders vrij onbekend. Je moet hierbij denken aan een combinatie van korfbal en basketbal en wordt uitsluitend gespeeld door dames. Verder worden atletiek, rugby, basketbal en zwemmen veel beoefend door de lokale bevolking. 

Aankomstweekenden 

Het is zeer aan te raden bij een van onderstaande aankomstweekenden aan te sluiten. Dit zijn weekenden waarin veel vrijwilligers/stagiairs tegelijk aankomen en er een introductie, oriëntatie en ijsbrekersactiviteiten plaatsvinden. Het is dus altijd beter als je op een van deze vrijdagen aankomt. 

Het is belangrijk dat je op een vrijdag arriveert omdat er dan een airport-pickup geregeld kan worden. Kom je eerder dan is er altijd nog een optie om een paar dagen vlak bij de vlieghaven te slapen om vervolgens vrijdag gebruik te maken van de airport pickup. 

2021
5 februari – 2 tot 30 weken
19 februari – 2 tot 28 weken
5 maart – 2 tot 26 weken
19 maart – 2 tot 24 weken
2 april – 2 tot 22 weken
16 april – 2 tot 20 weken
30 april – 2 tot 18 weken
14 mei – 2 tot 16 weken
28 mei – 2 tot 14 weken
11 juni – 2 tot 12 weken
25 juni – 2 tot 10 weken
9 juli – 4 tot 8 weken
23 juli – 4 tot 6 weken
6 augustus – 2 tot 4 weken
20 augustus – 2 weken

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-In Saint Lucia wordt alleen het ontbijt vergoed hier wordt ook rekening met de vegetariër gehouden.

Ik zie vaak United Through Sport wat is dat?
-United Through Sport is de naam van onze stichting die voornamelijk de gelijknamige stichtingen in het buitenland ondersteund. Met die reden zijn we in 2013 ook begonnen. Dit is uiteindelijk uitgegroeid naar ‘De Kracht van Sport’ waarbij je nog veel meer kan doen op het gebied van sporten in het buitenland maar nog altijd met het oog voor de goede zaak!

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, waar je uit voor moet kijken etc.

Kan ik ook eerder/later aankomen dan een aankomstweekend?
– Dit is mogelijk maar wordt sterk afgeraden. Niet alleen mis je dan de introductie en de oriëntatie ook treed je dan toe tot een bestaande vaak hechte groep en het is altijd moeilijker een groep te behagen als de groep al gemaakt is. Mocht je echt niet eerder/laten kunnen of is de vlucht veel goedkoper dan is het ook aan te raden de eerste paar dagen voor een hostel te nemen voordat je naar onze accommodatie gaat. Laat het ons weten, wij helpen je graag!

Met hoeveel andere mensen zal ik stage lopen?
– Op de accommodatie in Saint Lucia zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 10 en 20. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

 

Een verblijf van vier weken is €980,- inclusief:

 • Prachtige accommodatie.
 • Airport pick-up.
 • Ontbijt.
 • Introductie en rondleiding bij aankomst.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires
 • Visumadvies en ondersteuning
 • Hulp bij fundraising, waaronder een persoonlijke fundraisingspagina
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken


  Elke extra week is €180,-

Vrijwilligerswerk
Aanmelden / vrijblijvend gesprek