ONDERSTEUN DE LOKALE BEVOLKING DOOR SPORT

Terwijl Stage lopen Sint Lucia je op het exotische eiland van St Lucia. Dit is een klein eiland met weinig inwoners, maar toch zijn er grote problemen. Zo is er veel criminaliteit en zijn er verschillende bendes.
Daarnaast is St. Lucia het land met relatief de meeste diabetes patiënten en krijgen vrouwen minder kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is 20% van bevolking werkloos.

Door armoede komen kinderen in aanraking met bendes. Onze partner is het buitenland gaat aan de slag met deze problemen en zet sport in als middel om kinderen en ouderen te ondersteunen. Met sportieve activiteiten bieden wij ze een andere uitlaatklep en raken ze sociaal betrokken bij de ontwikkeling van sport.

Op het eiland werk je nauw samen met de nationale teams en mag je deze talenten zelfs inzetten bij de door jouw georganiseerde activiteiten. Je werkt in de wijken en in de stadions die het eiland rijk is. Stage in Sint Lucia is de beste gelegenheid voor jou

Aanmelden / vrijblijvend gesprek

ACCOMMODATIE

Op de Caraïben verblijf je op het exotische eiland van St. Lucia, waar je verblijft in een prachtige villa naast het strand. Je deelt je slaapkamer met andere stagiairs of vrijwilligers.

De villa is gelegen net buiten het centrum van de hoofdstad Castries, een stad met 20.000 inwoners. Dit is tegenwoordig een resort voor toeristen die met name van grote cruiseschepen komen. Deze toeristen blijven maar een dagje en blijven voornamelijk in het duty-free gebied waardoor het eiland zelf er niet rijker van wordt. Als stagiair loop je stage op gebieden waar de toeristen niet komen en waar de armoede nog steeds goed te zien is.

Joël A. Martin
Oprichter

Joël A. Martin is onze stagecoördinator op de Caraïben. Hij is half Saint Luciaans en half Engels. Verder is hij opgegroeid in Islington, Londen en mede daardoor is hij de grootste Arsenal supporter op de wereld. Geen voetbalfeitje dat hij niet kent.
Op Saint Lucia heeft hij veel goede contacten met de nationale teams van het eiland waardoor je snel in contact komt met spelers van het nationale team.

SPORTEN OP DE CARAÏBEN, ST. LUCIA

Cricket is veruit de meest populaire sport op het eiland, er worden dan ook veel wedstrijden en toernooien georganiseerd. Veel mannen als vrouwen spelen deze sport.

Op St. Lucia zie je ook veel voetbalwedstrijden, die vaak gewoon op straat worden gespeeld.
Ook netbal is populair. Deze sport is vergelijkbaar met basketbal, maar toch zijn er een paar belangrijke verschillen. Verder worden atletiek, basketbal en zwemmen veel beoefend door de lokale bevolking. Als je stage gaat lopen op St, Lucia zie je al deze sporten terug.

Partnerorganisatie

United Through Sport

Aanmelden / vrijblijvend gesprek