JONGEREN HELPEN DOOR SPORT

In de hoofdstad Buenos Aires vind je rijkdom, maar ook armoede. Er zijn veel achterstandswijken die kampen met grote problemen zoals criminaliteit, drugsgebruik en geweld. Terwijl aan het doen Stage lopen Argentinië aan de slag met jongeren uit deze achterstandswijken.

Onze partnerorganisatie ondersteunt lokale projecten die sport inzetten als middel om de levens van deze kinderen te verbeteren. Er wordt een veilige plek voor de jongeren gecreëerd waar ze kunnen sporten en plezier kunnen hebben. Bovendien trainen de kinderen tijdens de sportlessen ook belangrijke competenties zoals samenwerken, keuzes maken, leiderschap en communicatie.
Als stagiair heb je de keuze om trainingen te verzorgen in: voetbal, rugby, tennis, honkbal, netbal en basketbal. Uiteraard sta je er nooit alleen voor en worden projecten uitgevoerd in samenspraak met Argentijnse coördinatoren. Inmiddels zijn er jaarlijks meer dan 2000 kinderen onderdeel van deze zinvolle projecten. Stage in Argentinië is de beste gelegenheid voor jou

Aanmelden / vrijblijvend gesprek

ACCOMMODATIE

Het appartement is gelegen op een toplocatie en er is plek voor veel stagiaires. Aangezien de stichting actief is in veel landen over de hele wereld, kom je terecht in een internationaal gezelschap. Dit maakt het een erg gezellige accommodatie, aangezien de stagiaires vaak samen optrekken: samen op stap, reizen door het land of samen door de stad slenteren.

De accommodatie is voorzien van een geweldig dakterras met keuken. Hier kunnen de gasten drinken/eten, tafeltennissen, zonnen en ook wordt hier ’s avonds vaak een ‘asado’ (Argentijnse barbecue) ontstoken. Uiteraard is het ook mogelijk om te studeren op de accommodatie; er is een bibliotheek aanwezig en een apart leslokaal waar Spaanse lessen worden gegeven.

Alejandro Lozano
Oprichter

Alejandro Lozano heeft na het behalen van zijn master Internationale Betrekkingen in Londen in 2010  een stichting opgericht voor de jongeren in Buenos-Aires. Dit heeft hij gedaan door eerst goed te kijken naar onze partner in Zuid-Afrika en gekeken wat hij daarvan kon implementeren in Argentinië. Alejandro is bezeten van hockey en is nauw betrokken met het professionele hockey in Argentinië maar ook in Nederland.

SPORTEN IN ARGENTINIË

De meeste sporten die in Argentinië worden beoefend zie je ook terug in Europa. Voetbal is verreweg de meest populaire sport in Argentinië. Andere sporten die worden gespeeld zijn: atletiek, autosport, basketbal, boksen, cricket, wielrennen, hockey, vissen, golf, handbal, bergbeklimmen, polo, roeien, rugby, zeilen, skiën, zwemmen, tennissen en volleybal.

Dat voetbal heel populair is, is goed terug te zien in de straten van dit land. De sport wordt gespeeld door kinderen tijdens de pauzes op school en door volwassenen overal waar het mogelijk is.
De bekendste en meest succesvolle clubs van Argentinië zijn Boca Juniors en River Plate, beide clubs komen uit Buenos Aires en zijn elkaars grote rivalen. Als stagiaire woon je ook in deze stad, wat betekent dat je deze strijd van dichtbij mee gaat maken.

Partnerorganisatie

United Through Sport

Aanmelden / vrijblijvend gesprek