Geef sportlessen in Thailand

Thailand, een koninkrijk in Zuidoost-Azië, is al jaren een populaire bestemming voor toeristen. Als je verder kijkt dan de gemiddelde vakantieganger, zie je dat er nog veel armoede is. Als vrijwilliger werk je met kinderen die zich in een gebied van Thailand bevinden waar geen toeristen komen. In je project gebruik je sport, maar ook plezier en spel als een manier om de kinderen levensvaardigheden aan te leren, zoals samenwerking, wederzijds respect, besluitvorming en leiderschap. Daarnaast probeer je als vrijwilliger de sportdeelname in de scholen en daarbuiten te vergroten. Momenteel is er slechts één uur lichamelijke opvoeding per week per school. Lessen lichamelijke opvoeding worden gegeven aan basisschoolleerlingen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Het huidige sportprogramma bestaat voornamelijk uit teamsporten (voetbal en volleybal, basketbal, kickvolleybal) maar ook thaiboksen. Het programma geeft kinderen en tieners de kans om kennis te maken met sport en spel uit andere culturen waar ze anders nooit mee in aanraking zouden komen. Dus voel je vrij om je eigen sport te introduceren! Maar ook na schooltijd wordt er gesport op de eigen sportvelden van de school of op de eigen Thai Boxing Gym van de projectcampus.

Vanaf 2022 is het mogelijk om voor je buitenlandse stage een Erasmusbeurs aan te vragen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we je kunnen vertellen hoe dit moet.

Aanmelden / Vrijblijvend gesprek

Raimund Wagner
Stagebegeleider

Raimund Wagner is een Oostenrijker die de organisatie in Thailand heeft opgericht. Hij kan je alles vertellen over de verschillende projecten en wil je helpen samen met jou het beste rooster voor je te creëren zodat jij de beste leerervaring hebt. Hij studeerde projectmanagement en heeft tientallen jaren ervaring in Azië en andere delen van de wereld. Hij spreekt Thais en heeft inmiddels het Nederlands ook beetje onder de knie.

Accommodatie

In Thailand kom je terecht op een grote campus, die lijkt op een gigantische huiskamer, midden in de natuur, in een grote open leefgemeenschap. De campus bestaat uit een reeks bungalows, een moderne gemeenschappelijke keuken, een Muey Thai-boks- en fitnessruimte, een clubhuis – taalcafé, een boomhutterras en podium, en een verhoogd gebouw met familiekamers met airconditioning en veranda. Er is ook een muziekkamer met verschillende muziekinstrumenten. Er zijn ook seminariehoeken en er is zelfs een bibliotheek.  Natuurlijk is er ook een gemeenschappelijke badkamer in Thaise stijl. Achter het centrum ligt een traditionele Thaise boerderij met stallen en visvijvers. 

Voor wie is deze stage geschikt?

Je doel als stagiair is niet om de volgende topsporter op te leiden, hoewel dit altijd zomaar kan gebeuren. Je hoeft daarom geen doorgewinterde trainer te zijn of certificaten te bezitten. Een basiskennis van de door jouw gegeven sport is wel handig maar het allerbelangrijkste is dat je enthousiasme uitstraalt bij het geven van jouw lessen. 
 
Deze stage is ideaal voor sportgerelateerde studies maar ook voor event/vrijetijdsmanagement, marketing, educatieve en culturele studies. Belangrijk om te weten is dat je altijd ingezet wordt als sporttrainer. Je kan in Thailand kiezen om sommige dagen op kantoor door te brengen om aan je school/stage opdrachten te werken. Enkele leuke stageopdrachten zijn: grootschalig sportevenement opzetten / eigen sport inbrengen in het curriculum / onderzoek / fundraise evenement opzetten.  
 

Klik op onderstaande knop om meer te weten te komen over de mogelijke stages in Thailand. We kunnen altijd rekening houden met je eigen wensen. Het is ook mogelijk om in Thailand een onderzoek te doen, contacteer ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Sport/event Management Stage

Waar kom je terecht?

Als vrijwilliger in Thailand woon en werk je in Ban Nong Kung en kom je terrecht op onze enorme campus. Je krijgt de unieke kans om het dorpsleven uit de te zien en een cultuur te ervaren die in de loop van de tijd weinig is veranderd. In ruil voor deze unieke vrijwilligerservaring in Thailand, krijg je de kans om op een zinvolle en blijvende manier iets terug te doen voor de gemeenschap door je werk voor de kinderen en jongeren uit de regio van Ban Nong Kung. Ban Nong Kung ligt noord – noordoosten 50 km van Laos en 6 uur van Bangkok.
 
De campus wordt omringd door ongeveer 12 dorpen en de scholen waarmee we samenwerken. Op dit adres word je diep ondergedompeld in de Thaise cultuur en het dorpsleven en ervaar je niets van het massatoerisme. Voordat je aan je vrijwilligerswerk begint, ga je een week op oriëntatiereis om je medevrijwilligers beter te leren kennen. Samen verken je het land en de unieke cultuur van Thailand.
 

Waarom de Kracht van Sport

– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare stages in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse stichting die zich volledig richt op sport.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.

Sporten in Thailand

Voetbal is de laatste jaren zeer populair geworden en heeft zelfs het beroemde en spectaculaire Thaiboksen (Muay Thai in het Thais) ingehaald. Deze twee sporten zijn welbekend bij iedere Thai. Het wordt op de voet gevolgd door badminton, dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Volleybal is een opkomende sport, maar wordt over het algemeen door meisjes gespeeld. Als toerist is het een ideale bestemming voor sportliefhebbers. De kust in het zuiden leent zich uitstekend voor watersporten zoals windsurfen, kitesurfen, zeilen en waterskiën. En natuurlijk zijn er goede duik- en snorkelmogelijkheden in de koraalriffen met hun kristalheldere wateren. In Noord-Thailand kun je wandelen, kanoën, raften, klimmen en excursies maken door bossen met prachtige watervallen en grotten. 

AANKOMSTWEEKENDEN 

In Thailand kun je op elk weekend aankomen. Bij aankomst zul je een gezellige introductieweek krijgen waarin je de andere vrijwilligers, land en cultuur zal leren kennen.

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-Er zijn genoeg opties voor jou als vegetariër. De keuken is elke dag goed gevuld met eten waaruit je gemakkelijk een vegetarisch gerecht kunt maken.

Kan ik ook korter dan vier weken stage lopen?
– Voor je eigen persoonlijke ontwikkeling is het het beste als je voor langere tijd in het buitenland verkeerd. Ga je korter dan vier weken heb je eerder een ‘vakantie’ ervaring. Daarom is het pas mogelijk om vanaf vier weken stage te lopen. Om de beste leerervaring te hebben raden we aan om 12 weken of langer te gaan.

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, waar je uit voor moet kijken etc. 

Met hoeveel andere mensen zal ik stage lopen?
– Op de accommodatie in Thailand zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 15 en 30. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

Vanaf 2022 is het mogelijk om voor je buitenlandse stage een Erasmusbeurs aan te vragen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we je kunnen vertellen hoe dit moet.

Een verblijf van vier weken is €980,- inclusief:

 • Prachtige accommodatie.
 • Airport pick-up and drop-off (taxi)
 • Drie maaltijden per dag (zelf koken)
 • Een volle introductieweek en rondleiding bij aankomst.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires.
 • Deelnamecertificaat.
 • Visum advies en ondersteuning.
 • Hulp bij fundraising, waaronder een persoonlijke fundraisingspagina.
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken.
 • Elke extra week is €210,-

Aanmelden / Vrijblijvend gesprek