Stage in Thailand

Thailand, een koninkrijk in Zuidoost-Azië, is al jaren een populaire bestemming voor toeristen. Als je verder kijkt dan de gemiddelde vakantieganger, zie je dat er nog veel armoede is, ondanks het feit dat het land de afgelopen jaren een sterke economische groei heeft doorgemaakt. Volgens gegevens van de Wereldbank leeft ongeveer 10 procent van de Thaise bevolking onder de armoedegrens. De armoede in Thailand is vooral geconcentreerd in landelijke gebieden, waar de inkomensongelijkheid veel hoger is dan in stedelijke gebieden. Ons project bevindt zich dan ook zeer landelijk, ver van grote steden. Wees daarop voorbereid want je gaat een aantal jaren terug de tijd in. 

Als vrijwilliger werk je met kinderen die zich in een gebied van Thailand bevinden waar geen toeristen komen. In je project gebruik je sport, maar ook plezier en spel als een manier om de kinderen levensvaardigheden aan te leren, zoals samenwerking, wederzijds respect, besluitvorming en leiderschap. Daarnaast probeer je als vrijwilliger de sportdeelname in de scholen en daarbuiten te vergroten. Momenteel is er slechts één uur lichamelijke opvoeding per week per school. Lessen lichamelijke opvoeding worden gegeven aan basisschoolleerlingen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Het huidige sportprogramma bestaat voornamelijk uit teamsporten (voetbal en volleybal, basketbal, kickvolleybal) maar ook thaiboksen. Het programma geeft kinderen en tieners de kans om kennis te maken met sport en spel uit andere culturen waar ze anders nooit mee in aanraking zouden komen. Dus voel je vrij om je eigen sport te introduceren! Maar ook na schooltijd wordt er gesport op de eigen sportvelden van de school of op de eigen Thai Boxing Gym van de projectcampus.

Aanmelden

Thailand

VOOR WIE IS DEZE STAGE GESCHIKT?

Je doel als stagiair is niet om de volgende topsporter op te leiden, hoewel dit altijd zomaar kan gebeuren. Je hoeft daarom geen doorgewinterde trainer te zijn of certificaten te bezitten. Een basiskennis van de door jouw gegeven sport is wel handig maar het allerbelangrijkste is dat je enthousiasme uitstraalt bij het geven van jouw lessen. 
 
Deze stage is ideaal voor sportgerelateerde studies maar ook voor event/vrijetijdsmanagement, marketing, educatieve, social work, en culturele studies. Belangrijk om te weten is dat je altijd ingezet wordt als sporttrainer. Je kan in Thailand kiezen om sommige dagen op kantoor door te brengen om aan je school/stage opdrachten te werken. Enkele leuke stageopdrachten zijn: grootschalig sportevenement opzetten / eigen sport inbrengen in het curriculum / onderzoek / fundraise evenement opzetten.  

We kunnen altijd rekening houden met je eigen wensen. Het is ook mogelijk om in Thailand een onderzoek te doen, contacteer ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare stages in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse stichting die zich volledig richt op sport.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.
– Mocht er overhoop iets gebeuren dan doen wij niet moeilijk met terug betalen.

AANKOMSTWEEKENDEN 

In Thailand kun je op elk weekend aankomen. Bij aankomst zul je een gezellige introductieweek krijgen waarin je de andere vrijwilligers/stagiairs, land en cultuur zal leren kennen.

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-Er zijn genoeg opties voor jou als vegetariër. De keuken is elke dag goed gevuld met eten waaruit je gemakkelijk een vegetarisch gerecht kunt maken.

Kan ik ook korter dan vier weken stage lopen?
– Voor je eigen persoonlijke ontwikkeling is het het beste als je voor langere tijd in het buitenland verkeerd. Ga je korter dan vier weken heb je eerder een ‘vakantie’ ervaring. Daarom is het pas mogelijk om vanaf vier weken stage te lopen. Om de beste leerervaring te hebben raden we aan om 12 weken of langer te gaan.

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, waar je uit voor moet kijken etc. 

Met hoeveel andere mensen zal ik stage lopen?
– Op de accommodatie in Thailand zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 5 en 10. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

Sporten in Thailand

Thailand heeft een rijke en gevarieerde sportcultuur, en er zijn verschillende sporten die populair zijn in het land. Hieronder vindt u een lijst van enkele van de meest populaire sporten in Thailand:

 1. Muay Thai: Ook wel bekend als Thaise boksen, is Muay Thai de nationale sport van Thailand. Het is een vechtsport waarbij gebruik wordt gemaakt van de handen, voeten, knieën en ellebogen, en wordt beschouwd als een van de meest intensieve gevechtssporten ter wereld.

 2. Voetbal: Voetbal is een van de meest populaire sporten ter wereld en Thailand is hier geen uitzondering op. Het land heeft een professionele voetbalcompetitie en heeft de afgelopen jaren enkele opvallende prestaties geleverd in internationale wedstrijden.

 3. Badminton: Badminton is een van de snelst groeiende sporten in Thailand, en het land heeft enkele van de beste badmintonspelers ter wereld voortgebracht. Het land heeft de afgelopen jaren ook verschillende internationale badmintontoernooien georganiseerd.

 4. Volleybal: Volleybal is een andere populaire sport in Thailand, vooral onder vrouwen. Het land heeft een sterke volleybaltraditie en heeft enkele van de beste volleybalteams van Azië.

 5. Sepak Takraw: Sepak Takraw is een traditionele sport in Thailand, die ook bekend staat als Thaise voetvolleybal. Het spel wordt gespeeld met een geweven bal en de spelers mogen alleen hun voeten, knieën, borst en hoofd gebruiken om de bal over het net te spelen.

Andere populaire sporten in Thailand zijn onder meer basketbal, tennis, golf en zwemmen.

Vanaf 2022 is het mogelijk om voor je buitenlandse stage een Erasmusbeurs aan te vragen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we je kunnen vertellen hoe dit moet.

Een verblijf van vier weken is €980,- inclusief:

 • Prachtige accommodatie.
 • Airport pick-up and drop-off (taxi)
 • Drie maaltijden per dag (zelf koken)
 • Een volle introductieweek en rondleiding bij aankomst.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires.
 • Deelnamecertificaat.
 • Visum advies en ondersteuning.
 • Hulp bij fundraising, waaronder een persoonlijke fundraisingspagina.
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken.
 • Elke extra week is €210,-

Over Thailand

Thailand is een van de meest fascinerende landen in Zuidoost-Azië, met een rijke geschiedenis en cultuur, adembenemende landschappen, heerlijke keuken en gastvrije mensen. Een bezoek aan Thailand is een avontuurlijke ervaring die je niet snel zult vergeten..

Als je op zoek bent naar avontuur in de natuur, is het noorden van Thailand een geweldige bestemming. Hier vind je weelderige groene bergen, prachtige watervallen en pittoreske dorpjes. Chiang Mai, de op een na grootste stad van Thailand, is de toegangspoort tot deze regio en biedt een mix van cultuur en natuur.

Voor strandliefhebbers biedt Thailand een aantal van de mooiste stranden ter wereld, zoals het eiland Phuket, Koh Samui en Krabi. Hier kun je ontspannen op witte zandstranden, genieten van kristalhelder water en deelnemen aan watersportactiviteiten zoals duiken, snorkelen en surfen.

Thailand heeft ook een rijke culinaire traditie, met heerlijke gerechten zoals Tom Yum soep, Pad Thai, groene curry en som tam (papajasalade). Je kunt deze gerechten proeven in lokale restaurants en markten, en ook deelnemen aan kooklessen om te leren hoe je deze Thaise gerechten zelf kunt bereiden.

Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, natuur, stranden of eten, Thailand heeft voor elk wat wils.

Accommodatie

In Thailand kom je terecht op een grote campus, die lijkt op een gigantische huiskamer, midden in de natuur, in een grote open leefgemeenschap. De campus bestaat uit een reeks bungalows, een moderne gemeenschappelijke keuken, een Muey Thai-boks- en fitnessruimte, een clubhuis – taalcafé, een boomhutterras en podium, en een verhoogd gebouw met familiekamers met airconditioning en veranda. Er is ook een muziekkamer met verschillende muziekinstrumenten. Er zijn ook seminariehoeken en er is zelfs een bibliotheek.  Natuurlijk is er ook een gemeenschappelijke badkamer in Thaise stijl. Achter het centrum ligt een traditionele Thaise boerderij met stallen en visvijvers. 

Aanmelden
Foto’s
Accommodatie