Ondersteun ons project in Marokko en leer tegelijk de Arabische taal.

Wanneer je stage gaat lopen dan word je van harte welkom geheten in de stad Tétouan, een stad met een rijke geschiedenis en grote contrasten tussen arm en rijk. Verder heeft Tétouan voor ieder wat wils te bieden. Er zijn genoeg bezienswaardigheden voor cultuursnuivers, je kunt in de nabije omgeving genieten van de natuur en het Rif gebergte en voor de strandliefhebbers zijn er vele prachtige hagelwitte stranden die goed bereikbaar zijn vanuit de stad. De stad kent vele lokale markten, met verse groente en fruit uit de lokale omgeving, waardoor je nooit ver hoeft te lopen voor je dagelijkse boodschappen. In het bruisende centrum tref je vele winkels en terrassen aan en de oude Medina, die tegelijkertijd Moors en Andalusisch is, vormt een doolhof van straatjes, tegen de zon beschermd en door stadsmuren omgeven. 

In deze drukke stad leef en werk je samen met de lokale bevolking. Je mag jouw eigen ideeën aandragen en vanuit jouw leerbehoefte deelnemen aan verschillende duurzame projecten. Zo bieden we je de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan essentiële zorg voor kwetsbare kinderen, kun je aan lokale jongeren Engelse taallessen verzorgen en vooral voor degene die van sport en beweging houden, zijn er vele sportprojecten die graag jouw hulp goed kunnen gebruiken! We focussen op leren in twee richtingen. We bieden jou een onvergetelijke, betekenisvolle en diverse stage aan en tegelijkertijd help je de lokale bevolking.

Aanmelden / vrijblijvend gesprek

Maoud Zagdoud
Oprichter

Maoud Zaddoud is een Nederlandse Marokkaan en een echte alleskunner. Zo heeft hij een eigen apotheek en is hij directeur van een basisschool. Echter zijn allergrootste passie ligt in het ondersteunen van de lokale bevolking in zijn stad, Tétouan. Hij helpt je dan ook graag en kan je helpen om je stage op maat voor je te maken. 

Ervaringen

ACCOMMODATIE

Gastgezin
Voor degene die helemaal ondergedompeld willen worden in de gastvrije cultuur van Marokko, kunnen ervoor kiezen in een gastgezin te gaan. Dit gastgezin zal er ook elke dag voor zorgen dat je eten en drinken krijgt. Afhankelijk van de grootte van het gezin heb je een eigen slaapkamer of deel je deze met één van de gezinsleden. Je bent onderdeel van het gezin in die zin dat je gebruik kunt maken van de badkamer, keuken en zitkamer. Daarmee leer je de Marokkaanse cultuur op z’n best kennen, doordat je samen met de lokale mensen onder één dak woont. Het gezin is dan ook verantwoordelijk voor dat je er dagelijks ontbijt, luncht en dineert. Bij het gezin heb je ook de mogelijkheid om je kleren te wassen. Als je ‘snel’ Arabisch wilt leren is dit de ideale keuze. 

Accommodatie
De andere optie is het verblijf in een appartement waarbij je een eigen slaapkamer hebt of een gedeelde slaapkamer met een andere stagiar/vrijwilliger. Daarnaast delen jullie een badkamer, keuken en zitkamer. De verblijven zijn soms simpel van aard maar altijd schoon, netjes en voorzien van warm water. In het geval van een eigen verblijf zijn er materialen in de keuken aanwezig maar je dient zelf je boodschappen te doen en te koken. Het kan soms zo zijn dat er geen wasmachine aanwezig is. In de buurt en op loopafstand zijn er altijd wasserettes waar je al je vieze kleren heen kunt brengen. Lokale bewoners doen dat vaak ook. Ter voorbereiding op je stage krijg je van ons documenten en een checklist ontvangen waarin je wordt geattendeerd op welke spullen handig mee te nemen zijn als je naar Marokko komt.

Voor wie is deze stage geschikt?

Je doel als stagiair is niet om de kinderen in Marokko op te leiden voor een carrière in de sport, hoewel dit altijd zomaar kan gebeuren. Je hoeft daarom geen doorgewinterde trainer te zijn of certificaten te bezitten. Een basiskennis van de door jouw gegeven sport is wel handig maar het allerbelangrijkste is dat je enthousiasme uitstraalt bij het geven van jouw lessen. 
 
Deze stage is ideaal voor sportgerelateerde studies maar ook voor event/vrijetijdsmanagement, marketing, audiovisuele, educatieve en culturele studies. Je kan in Marokko kiezen om sommige dagen op kantoor door te brengen om aan je school/stage opdrachten te werken. Enkele leuke stageopdrachten zijn:  sportevenement opzetten / eigen sport inbrengen in het curriculum / onderzoek / fundraise evenement opzetten.  

Klik op onderstaande knop om meer te weten te komen over de mogelijke stages in Marokko. We kunnen altijd rekening houden met je eigen wensen. Het is ook mogelijk om in Argentinië een onderzoek te doen, contacteer ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Waarom de Kracht van Sport

– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare stages in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse stichting die zich volledig richt op sport.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.

Sporten in Marokko

 
Marokko heeft zo zijn eigen manier om hun liefde voor sport te tonen. Ze blinken uit in verschillende sporten. De meest populaire sport in Marokko is uiteraard voetbal. Er is geen Marokkaan die niet weg is van het spelletje en dat zie je ook terug op de tribunes, lokale cafés en op de straat. Vanwege de populariteit van de sport in het land, maakten ze een jaarlijkse voetbalcompetitie die ze ‘Botola Pro’ noemen. Er zijn zestien teams die strijden om de ‘kroon’ – en de kampioen en de nummer twee in de competitie mogen deelnemen aan de Afrikaanse Champions League.
 
Toeristen komen vooral om Kameel- en paardrijden, maar ook wandelen en golfen zijn vrij populair. Wat minder bekend is maar wat toch vrij veel wordt beoefend is skiën! Watersporten zoals zwemmen zijn ook beschikbaar, vooral omdat ze veel prachtige stranden hebben waar de mensen in Marokko en de toeristen graag van genieten.

 

Aankomstweekenden 

In Marokko kun je op elk weekend aankomen. Er zal vervoer voor je geregeld worden bij aankomt.
 
 

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
– Als je van te voren aan ons aangeeft dat je vegetariër bent kunnen ze daar in Marokko rekening mee houden. 

Moet ik Arabisch spreken voor mijn stage in Marokko
Het is geen must maar het zal je stage wel aanzienlijk makkelijker maken. Medewerkers van onze stichting spreken goed Engels maar in Marokko kunnen de mensen nog vrij slecht Engels. Ze spreken eerder Frans of Spaans. Wij zullen daarom ook aanmoedigen om een Arabische cursus van te voren te nemen. In Marokko kunnen we ook Arabische lessen regelen (het Marokkaans Arabisch is anders dan het standaard Arabisch). Gelukkig is sport een taal is die iedereen spreekt dus je kan je altijd redden.

Hoe zien mijn Arabische lessen eruit?
-Voor stagiairs die 10 weken of langer blijven vergoeden we een Arabische lessen voor je gehele tijd in Marokko. Ga je korter kun je ervoor kiezen om deze erbij te nemen, deze zijn €200,-. Je krijgt samen met de andere stagiairs/vrijwilligers één uur in de week les in een leslokaal.  

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen etc.

Met hoeveel andere mensen zal ik stage lopen?
– Op de accommodatie in Marokko zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen 5 en 10 personen. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

 

Een verblijf van vier weken is €980,- inclusief:

 • Prachtige accommodatie met privé kamer in hartje centrum Tétouan.
 • Airport pick-up.
 • Drie maar per dag eten.
 • Bij een stage van 10+ weken een gratis Arabische lessen, anders is deze €200,- 
 • Introductie en rondleiding bij aankomst.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires
 • Visumadvies en ondersteuning
 • Hulp bij fundraising, waaronder een persoonlijke fundraisingspagina
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken

  Elke extra week is €180,-

  – een populaire optie is ook om bij een gastgezin in te wonen. 

Aanmelden / vrijblijvend gesprek