Over Palestina

Palestina bestaat uit twee gebieden: de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Palestina is al heel lang een conflictgebied, waardoor de mensen geen normaal leven hebben. Ze kunnen zich niet optimaal ontwikkelen. We willen de problemen in Palestina aanpakken door sport in te zetten.

Je woont en werkt in Ramallah, een Palestijnse stad dichtbij Jeruzalem. Ramallah heeft moeite om handel te drijven door de jarenlange oorlog. Hierdoor heerst er armoede en kunnen jongeren niet sporten zoals we dat hier in Nederland doen.
De meerderheid van bewoners is moslim, maar in Ramallah bevindt zich ook een grote groep christenen.

Het doel

Onze partner PS4L heeft als doel het leven en de gezondheid van kinderen, jongeren en vrouwen in heel Palestina te verbeteren door middel van sport. Samen met deze organisatie hebben we de missie om kinderen, jongeren en vrouwen via sport in heel Palestina te bereiken. We willen hun levens verbeteren en hen motiveren om de doelen na te streven waar zij van dromen.

Aanmelden

Sports for Life
Het belangrijkste doel van dit project is de jeugd in Palestina in staat stellen rolmodellen van hun gemeenschap te worden. Dit proberen we door hen levensvaardigheden te leren door middel van verschillende sporten en activiteiten die we organiseren.
Kinderen en jongeren in Palestina leven in een permanent conflictgebied. Leven onder bezetting betekent dat ze geen normale, vreedzame jeugd kunnen ervaren. Onze organisatie probeert dit aan te pakken door sport in te zetten om hun levensvaardigheden te ontwikkelen en een levendige samenleving op te bouwen. We helpen een veilige en gezonde omgeving te creëren waarin de kinderen en jongeren zich goed en zelfverzekerd voelen. In onze activiteiten richten we ons op conflictgebieden. We zijn ervan overtuigd dat sportprogramma’s lokale jongeren en vrouwen helpen om actieve rolmodellen in hun gemeenschap te worden.

Mogelijke taken:

– Uitvoering van activiteiten om de jeugd sterker te maken (denk aan sportevenementen en discussies).
– Een Engelse taalcursus voor lokale jongeren.
– Activiteiten organiseren in dorpen of vluchtelingenkampen.
– Ontwerpen van activiteiten en programma’s volgens de lokale behoeften.
– Helpen PS4L-medewerkers met office management.
– Organisatie van evenementen en promotie voor PS4L.
– Update van de sociale media (blog, Facebook-pagina, nieuwsbrief) van de organisatie.
– Zoeken naar mogelijkheden voor fondsenwerving / ideeën brainstormen voor het schrijven van projecten / voorstellen.

Kosten:

 

Vrijwilligerswerk bij dit project is kosteloos! De Kracht van Sport begeleidt je gratis in alle stappen vóór je vertrek, tijdens je project en na afloop. Je krijgt een persoonlijke mentor die 7 dagen per week voor je klaar staat.  Om misbruik van onze inspanningen te voorkomen, vragen wij wel om twee (borg)betalingen.

– Inschrijfgeld van €50,- te voldoen op het moment dat je met hulp van De Kracht van Sport een internationaal vrijwilligerswerkproject wilt gaan zoeken. Je krijgt je inschrijfgeld terug als je met De Kracht van Sport als zendorganisatie een project van tenminste zes maanden volledig hebt afgerond of als je je terugtrekt zeven dagen na je gratis oriënterende intakegesprek met één van onze medewerkers.

– Vertrekborg van €75, te voldoen op het moment dat je een project hebt gevonden en de voorbereidingen voor vertrek beginnen. Houd er rekening mee dat je verwachtingen wekt bij de gastorganisatie. Daarom is het belangrijk om zeker te weten dat je aan een project wilt deelnemen. Je ontvangt je borg retour binnen 3 dagen na je aankomst in het projectland.

Partnerorganisatie

Sports for life

Video’s

Tamara Awartani
Coördinatir

Tamara Awartani

- Wat krijg je -

Aanmelden