Over Palestina

Palestina bestaat uit twee gebieden: de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Palestina is al heel lang een conflictgebied, waardoor de mensen geen normaal leven hebben. Ze kunnen zich niet optimaal ontwikkelen. We willen de problemen in Palestina aanpakken door sport in te zetten.

Je woont en werkt in Ramallah, een Palestijnse stad dichtbij Jeruzalem. Ramallah heeft moeite om handel te drijven door de jarenlange oorlog. Hierdoor heerst er armoede en kunnen jongeren niet sporten zoals we dat hier in Nederland doen.
De meerderheid van bewoners is moslim, maar in Ramallah bevindt zich ook een grote groep christenen. 

Het doel

Onze partner PS4L heeft als doel het leven en de gezondheid van kinderen, jongeren en vrouwen in heel Palestina te verbeteren door middel van sport. Samen met deze organisatie hebben we de missie om kinderen, jongeren en vrouwen via sport in heel Palestina te bereiken. We willen hun levens verbeteren en hen motiveren om de doelen na te streven waar zij van dromen.

Aanmelden

Sports for Life

Het belangrijkste doel van dit project is de jeugd in Palestina in staat stellen rolmodellen van hun gemeenschap te worden. Dit proberen we door hen levensvaardigheden te leren door middel van verschillende sporten en activiteiten die we organiseren.
 
Kinderen en jongeren in Palestina leven in een permanent conflictgebied. Leven onder bezetting betekent dat ze geen normale, vreedzame jeugd kunnen ervaren. Onze organisatie probeert dit aan te pakken door sport in te zetten om hun levensvaardigheden te ontwikkelen en een levendige samenleving op te bouwen. We helpen een veilige en gezonde omgeving te creëren waarin de kinderen en jongeren zich goed en zelfverzekerd voelen. In onze activiteiten richten we ons op conflictgebieden. We zijn ervan overtuigd dat sportprogramma’s lokale jongeren en vrouwen helpen om actieve rolmodellen in hun gemeenschap te worden.
 

Mogelijke taken

 Uitvoering van activiteiten om de jeugd sterker te maken (denk aan sportevenementen en discussies).
 Een Engelse taalcursus voor lokale jongeren.
 Activiteiten organiseren in dorpen of vluchtelingenkampen.
 Ontwerpen van activiteiten en programma’s volgens de lokale behoeften.
 Helpen PS4L-medewerkers met office management.
 Organisatie van evenementen en promotie voor PS4L.
 Update van de sociale media (blog, Facebook-pagina, nieuwsbrief) van de organisatie.
 Zoeken naar mogelijkheden voor fondsenwerving / ideeën brainstormen voor het schrijven van projecten / voorstellen.
 
We kijken kunnen niet wachten om de creatieve ideeën en vaardigheden van de vrijwilligers uit te voeren.
 
 
 

Partnerorganisatie

Sports for life

Video’s

Coördinator 

Tamara Awartani
Begeleider

Tamara Awartani

- Wat krijg je -

Aanmelden