Met De Kracht van Sport kun je kosteloos vrijwilligerswerk doen bij 7000+ projecten in Europa en haar aangrenzende landen. Wij financieren dit met een subsidie van de Europese Unie (Erasmus+) waardoor jouw deelname volledig wordt vergoed, sterker nog je ontvangt maandelijks zakgeld en een vergoeding voor eten en drinken.

Dit programma van Erasmus+ heet ‘European Solidarity Corps’ en is een unieke kans voor iedereen die tussen de 18 tot 30 jaar om een waardevolle ervaring in het buitenland op te doen. Maar let op! Je mag slecht één keer deelnemen aan dit programma en deelname is alleen mogelijk vanaf 2 en tot en met 12 maanden.

Via deze link zie je alle projecten die meedoen aan de European Solidarity Corps en waar je dus aan de slag kan gaan. Je kan ook op deze link kijken voor projecten die op dit moment een openstaande vacature hebben. 

Deze 7000+ organisaties waar je aan de slag kan gaan zijn lang niet allemaal sportgerelateerde projecten dus mocht je een ander project interessant vinden dan kunnen we daar ook subsidie voor je aanvragen.  

Vrijwilligerswerk via de European Solidarity Corps is inclusief:

– Gratis vlucht
– Gratis accommodatie
– Gratis taalcursus
– Gratis aanvullende zorgverzekering
– Gratis trainingen
 + zakgeld
 + vergoeding voor eten/drinken
 + vergoeding voor eventuele visum en inentingen

.

Aanmelden

Zo vind je het project dat bij je past

blank

Neem Contact op
Schrijf je in via ons inschrijfformulier

Wanneer je onze ESC inschrijflijst invult, nemen we telefonisch of per mail contact met je op.

blank

Intakegesprek
Maak een afspraak met één van onze mentoren

In dit gesprek leggen we je uit wat het European Solidarity Corps is en hoe je het beste een project kan vinden dat bij je past.

EU

Vind een project
Solliciteer bij één uit de 7000+ organisaties van ESC

Het team van de Kracht van Sport helpt je met het vinden van het juiste project en het solliciteren.

blank

Ga op avontuur
Als je aangenomen bent zullen wij een vlucht voor je boekn

De kracht van Sport zal ervoor zorgen dat de subsidie in orde is en dat alles geregeld is voordat je op reis gaat.

blank

Waarom de Kracht van Sport

  • We zijn de grootste zend/support organisatie in Nederland
  • Ervaren medewerkers die zelf ook deelnemers zijn geweest
  • Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
  • Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
  • Je staat onder goede begeleiding met een toegewezen mentor.
  • Als enige bieden wij ESC aan in buurlanden van de EU, inclusief de voormalige Sovjet-Unie, Kaukasus, het Midden-Oosten en Noord-Afrika

Voor wie Is de European Solidarity Corps?

  • Je bent tussen de 18 en 30 jaar.
  • Je bent minimaal 2 maanden beschikbaar.
  • Je staat open voor andere culturen en wilt graag van ze leren.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of bent woonachtig in Nederland.

Ervaringen

Lees hier de laatste ervaringen van onze deelnemers

 

Wat wij doen

Bij de Kracht van Sport zijn we allemaal ambassadeurs van vrijwilligerswerk. Daarom zijn we een samenwerking met stichting UcDean aangegaan waardoor we nu geïnteresseerde vrijwilligers via een Erasmus+ subsidie naar het buitenland kunnen sturen. Dit programma is jammer genoeg nog zeer onbekend in Nederland en vandaar dat ook vrij weinig Nederlanderse jongeren gebruik van maken. We zijn dan ook met 40-50 deelnemers per jaar verreweg de grootste supportorganisatie in Nederland. 

Het European Solidarity Corps biedt veel mogelijkheden. Het is soms moeilijk om overzicht te krijgen in het enorme aanbod. Ook is het programma vanwege de gunstige financiële voorwaarden best populair in Europa. Het kan dus een uitdaging zijn om zelf een project te vinden.

De Kracht van Sport helpt je hierbij. Je krijgt van ons een intakegesprek, een persoonlijke mentor en een plaatsingsgarantie. We helpen je net zolang tot je een project hebt gevonden dat bij je past. Daarna regelen we je vlucht, verzekering en een voorbereidende training. En tijdens je project houden we contact zodat je altijd op ons kunt terugvallen. Je kunt alleen aan het European Solidarity Corps meedoen als je wordt gezonden (en begeleid) door een organisatie in je eigen land. Zo waarborgt de Europese Unie de kwaliteit van het programma. Meld je daarom eerst aan via ons inschrijfformulier.

Aanmelden